beatag60 2263 Posted April 11, 2013 Show jest genialne, byłam w swoim życiu na kilku, to niesamowite przeżycie- może wciągnąć każdego w krainę stalowych ptaków:) Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted April 11, 2013 ja się boję samolotów. takie coś to mogłabym oglądać o właśnie tak - na filmiku. ale nie poszłabym na taki pokaz... Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted April 11, 2013 Evi nie wiesz co tracisz ,dla ucha i dla oczu to niesamowite pieścidełko Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted April 11, 2013 taa... a jak któryś spadnie w publikę to śmierć na miejscu... dziękuję bardzo, wolę jednak patrzeć z bezpiecznej odległości :P ale rozumiem, że można lubić. tylko trzeba być trochę mniejszym tchórzem niż ja :P Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted April 11, 2013 W Polsce jeszcze nie było wypadku aby któryś wpadł w publikę ,Zobacz co zrobili białoruscy piloci na Air Show 2009 aby nie doszło do nieszczęścia skierowali się nad las a nie nad tereny zamieszkane i zginnęli aby nikt na ziemi nie zginął Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted April 11, 2013 e nie. nie przekonuje mnie to. bycie świadkiem śmiertelnego wypadku też mnie nie kręci... ja się po prostu na coś takiego nie nadaję, to nie na moje nerwy :P Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted April 13, 2013 Hmmmm czyżby zagadka którą zadałem była by tak trudna że nie ma żadnych odpowiedzi ,a miałem w zamian zaserwować ciekawostkę temu kto wygra !!! Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted April 15, 2013 Hmmmm czyżby zagadka którą zadałem była by tak trudna że nie ma żadnych odpowiedzi ' date='a miałem w zamian zaserwować ciekawostkę temu kto wygra !!! [/quote'] Nightwish - Beauty and the Beast :) Ciekawostkę poprosim ;) Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted April 15, 2013 FN Five Seven A oto moja ciekawostka dla Adriana który odgadł moją zagadkę Takie modele też robię 1 Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted April 19, 2013 Kolejna lotnicza ciekawostka ode mnie ,miłego oglądania Archiwalnego filmu:-D [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted April 27, 2013 Tym razem zdjęcia ,nie modeli ,ale pięknych widoków które mam za oknem 1 Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted April 27, 2013 Pęknie i jak szybko zrobiło się zieloniutko:) Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted May 21, 2013 Czy chcecie abym w niedługim czasie ,wrzucił kolejną fotkę modelu z mojej wielkiej kolekcji ? Share this post Link to post Share on other sites
Invidia 621 Posted May 21, 2013 Jeszcze się pytasz. Chyba od tego masz własną galerię? :D Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted May 21, 2013 Wrzucaj, wrzucaj, niech nam kopary opadną! :) Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted May 22, 2013 Kolejna porcja moich modeli Latająca bomba V-1 Skala 1:50 Samolot Rakietowy Bi-1 Skala 1:50 Polski samolot szkolno treningowy konstrukcji Tadeusza Sołtyka Ts-11 Iskra 1 Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted June 2, 2013 Kolejny w kolekcji z Kampanii Wrześniowej to PZL P-11 c w skali 1:50 2 Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted June 28, 2013 I tak mój A-50 stał się kaleką (stracił skrzydło) po upadku z stojaczka z szafy) i musiałem wziąć go na warsztat Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted June 28, 2013 Z Kampanii Wrześniowej jest świetny! Ten również ! Skrzydła szkoda ;) Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted June 28, 2013 o to się nie martw ,jak mawiają Mechanicy lotniczy wyklepie się i skrzydło powróci na miejsce Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted July 16, 2013 I zgodnie z Zapowiedzią zamieszczam zdjęcie mojego najnowszego modelu Oba modele są w skali 1:50,Po lewej mój najnowszy model myśliwca z I wojny światowej ,jest to brytyjski myśliwiec Sopwith Pup ,a obok stoi Fokker Dr I model samolotu na którym latał największy niemiecki as z I wojny światowej Czerwony Baron Manfred von Richthofen (tu posyłam link jakbyście chcieli sobie o nim co nieco poczytać http://pl.wikipedia.org/wiki/Manfred_von_Richthofen) Kolejne zdjęcie samoloty są w odwrotnej kolejności 1 Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted July 16, 2013 Świetnie się prezentują, gratuluje cierpliwości i precyzji:) Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted July 16, 2013 Jak zwykle są wspaniałe ♥ Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted July 30, 2013 Kolejny Wczoraj ukończony model w mojej kolekcji samolotów z I wojny światowej to model myśliwca to Sopwith 7F.1 Snipe,samolot w barwach 201 Dywizjonu RAF na którym latał Major W.G Barker Krótka historia samolotu : Samolot Snipe został zaprojektowany jako następca Samolotu Sopwith Camel,w chwili zakończenia I wojny światowej był najlepszym Myśliwcem aliantów,seryjną produkcje rozpoczęto na początku 1918 roku a pierwszy egzemplarz dostarczono do jednostki bojowej w marcu tego roku.Był prosty w pilotażu i to nawet dla początkujących pilotów,w samolocie zastosowano silnik BentleyBR2 o mocy 234 KM,do końca wojny wyprodukowano 497 egzemplarzy tych maszyn Dane techniczne Rozpiętość : 9,47 m długość : 5.84 m Wysokość : 2,9 m Masa własna : 594 kg Prędkość max 200 Km/h Pułap 5900 m Zasięg 500 km Uzbrojenie 2x km Vickers kal 7,7 mm oraz 4 x bomby 9 kg 1 Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted July 30, 2013 Dane techniczne mnie zaskakują? Fajna zabaweczka:) Share this post Link to post Share on other sites