Spectrum 43 Posted June 15, 2013 Mój nick to tytuł jednej z piosenek Florence + the Machine. Kiedy "Ceremonials" wyszło to chwilę po premierze była to moja ulubiona piosenka z albumu. Teraz jest inaczej, ale nick mi został. Share this post Link to post Share on other sites
Dark 184 Posted August 3, 2013 kiedy poznałam Nightwish, zakochałam się w piosence 'dark chest of wonders' i kiedy musiałam na szybko wymyślić nick do strony w szkole chciałam wpisać cały tytuł, ale był za długi, wgl nie myśląc co robię wpisałam pierwszy i ostatni wyraz tytułu, a że się spieszyłam zamiast spacji wcisnęłam 'x' i tak powstał całkiem niegłupi nick darkwondersx :D od tamtej pory używam go wszędzie :) Share this post Link to post Share on other sites
Seppo 265 Posted August 3, 2013 Tak więc nie miałem pomysłu na nick jak zakładałem konto na DE, więc postanowiłem, że wypadałoby żeby było to coś związane z NW. Szukałem pomiędzy tytułami piosenek, wyrywałem fragmenty i nie pasowało, aż w końcu paczam - Tutankhamen... Nie przepadam za tym dziełem Tuomaska, ale trzeba było się śpieszyć xD Ostatnio mówiłem Aktyde, że śmiesznie teraz jest jak pod koniec owego utworu Tarja szepcze mój nick :D Teraz Turunen mówi to do mnie, woła mnie, nawołuje wręcz... Tak się przy tym czuję: Dziękuję serdecznie :D Share this post Link to post Share on other sites
Lester 48 Posted August 3, 2013 Każdy kto choć trochę zagłębił się w świat gier na pewno poznał tytuł gothic :) dla tego Lester Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted August 3, 2013 Szymuś już nie jest uciekinierem, tylko... Sobą? Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted August 3, 2013 A ja zostałem... sobą ^_^ Dokładnie Morderczyni :) Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted August 3, 2013 I tak wszyscy mówili do Szymka po imieniu. :happy: No... albo per "Ciemna Strono". :P Share this post Link to post Share on other sites
Grafini 22 Posted August 3, 2013 Ymm... Nie miałam pomysłu na imię dla postaci do gry, więc zaczęłam w pamięci szukać jakichś nazw czy imion. Przypomniało mi się imię Grafini (taki kuń xD), a że mi się podoba, to sobie wzięłam i zaczęłam używać :D Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted August 3, 2013 Oj Szymek, co żeś uczynił? : ( Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted August 3, 2013 Paula - od imienia, a Eija - jakoś tak szukałam sobie ładnych fińskich imion. I tak jakoś zostało. @Simo - uciekinier był bardziej epicki, no. :/ Share this post Link to post Share on other sites
Scavenger 159 Posted August 3, 2013 Mój nick wziął się od tego utworu: ^^ [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
annaif 325 Posted October 30, 2013 mój nick to po prostu imię + pierwsza litera drugiego imienia(Iwona) i pierwsza litera nazwiska. :D Share this post Link to post Share on other sites
Seppo 265 Posted October 30, 2013 Wcześniej: Tutankhamen (od utworu NW "Tutankhamen"; ogólnie nie miałem wtedy pomysłu na nic lepszego) Obecnie: Seppo (fin) - Sebastian (prostsze i kreatywniejsze) ;) Share this post Link to post Share on other sites
Invidia 621 Posted October 30, 2013 Pff, dla mnie zawsze będziesz Tutankhamenem :P Share this post Link to post Share on other sites
Seppo 265 Posted October 30, 2013 Przynajmniej teraz języka sobie nie połamiesz :D Share this post Link to post Share on other sites
Nomad_Shakyor 8 Posted January 26, 2014 Z gry Gothic 3 Od nazwy jednego z koczowników/druidów Shakyora :) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Mike 34 Posted January 26, 2014 Od psa... Mój pies się tak wabi... a mi się to podoba... 2 Share this post Link to post Share on other sites
Kuolema666 518 Posted August 5, 2014 Możecie pomyśleć że mój nick wziął się od piosenki NW. :3 Jednak nie, kiedy uczyłam mojego byłego fińskiego. :3 To sobie postanowił uznać że Kuolema do mnie pasuje. Dlatego że śmierć jest czarna i wredna. :3 I tak zostało, bo muszę przyznać że to prawda. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted August 5, 2014 Możecie pomyśleć że mój nick wziął się od piosenki NW. :3 Jednak nie, kiedy uczyłam mojego byłego fińskiego. :3 To sobie postanowił uznać że Kuolema do mnie pasuje. Dlatego że śmierć jest czarna i wredna. :3 I tak zostało, bo muszę przyznać że to prawda. Czarna i wredna. Dlaczego czarna? W niektórych kulturach (na przykład wielu azjatyckich) śmierć jest kojarzona z bielą. Dlaczego wredna? Przecież to słowo znaczy tyle co "podły", "kłamliwy", "niekulturalny", "skłonny do zdrad". Jak można nadawać cechy ludzkie pojęciu - czemuś, co nie ma swej materialnej postaci? Bardzo dziwne porównanie. Share this post Link to post Share on other sites
Kuolema666 518 Posted August 5, 2014 Jeśli chodzi o czerń to akurat mój ubiór. :3 Co do wredności, może nie tyle co wredna co dość złośliwa i pyskata, ale wiesz ja tylko cytowałam. :3 Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted August 6, 2014 @Kuolema Jak dla mnie to wydajesz się być przeciwieństwem 'wredności'. Wywnioskowałam to z postów, które już napisałaś na forum. Jesteś bardzo miła i pogodna. Nie widziałam w Twoich wypowiedziach czegoś przykrego, obraźliwego, niemiłego czy wrednego. Śmierć jest kojarzona raczej z czymś negatywnym, a Ty kojarzysz mi się pozytywnie : ) Nie znam Cię, ale takie wrażenie sprawiasz. Share this post Link to post Share on other sites
Kuolema666 518 Posted August 6, 2014 Szczerze czasami sama tego nie wiem. :3 Raz jestem super miła, raz mam ochotę wszystkich zabić. xD 1 Share this post Link to post Share on other sites
Fik 116 Posted August 6, 2014 Ja kiedyś myślałem nad oryginalnym nickiem, bo moje poprzednie mi się znudziły i Invi je znała (xD), a chciałem ją zaskoczyć. To jest Fik :3 nawet nie wiem skąd się wziął... Tak po prostu Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted August 6, 2014 Kiedyś mój nick nazywał się nightwishmaster666. :) Ale zmieniłem na Ares jest krótsze i pochodzi ono z mojej ulubionej mitologi greckiej, to imię boga wojny. :) Share this post Link to post Share on other sites
Dave 363 Posted September 22, 2014 Dave. Bo imie mam takie (no prawie takie :D) Wcześniej do nicku było dodane jeszcze MaxXx, ale pewny człowiek się ze mnie śmiał, sam zacząłem się z niego nabijać i nick skróciłem :) 1 Share this post Link to post Share on other sites