Adrian 3317 Posted March 28, 2013 ...czyli słów kilka o trudno dostępnych wydaniach i gadżetach NW. Jak już wspomniałem w innym wątku prawdziwą gratką dla fanów jest instrumentalna wersja "Once" w nakładzie jedynie 350 sztuk na cały świat! Okładka niewiele się różni od wydania europejskiego. Na samym dole widnieje napis "Instrumental": Drugim rarytasem jest singiel "The Kinslayer" wydany głównie w formie cyfrowej, ale wytwórnia pokusiła się również o wydanie go w formie "namacalnej". :) Nie pytajcie ile ich jest na świecie - wiem jedno - ekstremalnie mało! Znacie jakieś rarytasy? A może polujecie na nie? Powodzenia. :D 2 Share this post Link to post Share on other sites
Invidia 621 Posted March 29, 2013 Ja się przymierzam do "Erämaan Viimeinen" na e-bayu Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted March 29, 2013 Ja kupiłam "High hopes" na allegro za 21:50. Czekam aż mi przyślą. Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted March 29, 2013 Chodziło mi o rzadkie i trudnodostępne Nightwishowe produkty. ;) Dla naszych kolekcji mamy osobny wątek: http://forum.nightwish.pl/watek-nasze-nightwishowe-kolekcje Share this post Link to post Share on other sites
Invidia 621 Posted March 29, 2013 Chodziło mi o rzadkie i trudnodostępne Nightwishowe produkty. ;) Ale do kogo się to odnosi? Ja nigdzie nie mogłam znaleźć tego fińskiego singla >.< Share this post Link to post Share on other sites
pawel27g 57 Posted March 29, 2013 ja niestety nie mam żadnego autografu :( Niczym wspaniałym sie wam nie pochwale. Ale jeżeli ktoś ma x2 i chce sie podzielić, możemy sie dogadać. Share this post Link to post Share on other sites
Agnees 62 Posted March 29, 2013 Przecudna limitowana wersja Imaginaerum, tylko 1000 sztuk... ehh chciałoby się mieć :) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted March 30, 2013 Ja nigdzie nie mogłam znaleźć tego fińskiego singla >.< Spoko luz, ino chodziło mi o takie wydania, których jest bardzo mało i są naprawdę trudne do zdobycia. Eramaan jako regularny singiel nie jest takim "mega-rarytasem". :) Przecudna limitowana wersja Imaginaerum' date=' tylko 1000 sztuk... ehh chciałoby się mieć :)[/quote'] Wszystko pięknie oprawione graficznie... Cena też była ładna, ale to pewnie zasługa tego lusterka, które wcale nie jest tak źle wykonane. :) A teraz zarzucę prawdziwą perełką, przez duże "P". :) Oryginalna, pierwsza wersja albumu "Angels Fall First" w nakładzie zaledwie 500 sztuk. Jest to pierwsza wydana płyta przez zespół. Od późniejszych edycji różni się minimalnie okładką i logo: Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted March 30, 2013 A teraz zarzucę prawdziwą perełką, przez duże "P". :) Oryginalna, pierwsza wersja albumu "Angels Fall First" w nakładzie zaledwie 500 sztuk. Jest to pierwsza wydana płyta przez zespół. Od późniejszych edycji różni się minimalnie okładką i logo: I przede wszystkim różni się unikatową setlistą z Trubadurem i Powrotem do Morza na podstawowej płycie a brakiem kilku innych numerów (Elvenpath, BatB,Tutankhamen itd) które jeszcze wtedy nie powstały :D 1 Share this post Link to post Share on other sites
Invidia 621 Posted March 30, 2013 Znalazłam, ale ktoś się chyba pomylił przy pisaniu ceny o.O http://www.ebay.pl/itm/NIGHTWISH-Angels-Fall-First-CD-EP-1997-1ST-LIMITED-EDITION-COPY-141-500-/261192175136?pt=UK_CDsDVDs_CDs_CDs_GL&hash=item3cd0444e20#ht_1261wt_1271 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted March 30, 2013 Znalazłam, ale ktoś się chyba pomylił przy pisaniu ceny o.O http://www.ebay.pl/itm/NIGHTWISH-Angels-Fall-First-CD-EP-1997-1ST-LIMITED-EDITION-COPY-141-500-/261192175136?pt=UK_CDsDVDs_CDs_CDs_GL&hash=item3cd0444e20#ht_1261wt_1271 Oj wątpię, by to była pomyłka :D Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted March 30, 2013 Biorąc pod uwagę popularność Nightwish, znaczenie tej płyty i limit nakładu... nie ma mowy o pomyłce. Rarytasy kosztują, nie każdy może je mieć. ;) Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted March 30, 2013 Znalazłam, ale ktoś się chyba pomylił przy pisaniu ceny o.O http://www.ebay.pl/itm/NIGHTWISH-Angels-Fall-First-CD-EP-1997-1ST-LIMITED-EDITION-COPY-141-500-/261192175136?pt=UK_CDsDVDs_CDs_CDs_GL&hash=item3cd0444e20#ht_1261wt_1271 No, ładnie :) Dla kompletnych fanatyków. Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted March 30, 2013 W wywiadzie, który Beatka przeprowadziła z Carol - administratorką oficjalnej strony Tuomasa - możecie przeczytać, że posiada ręcznie napisane liryki do utworu "Nightwish" przez samego maestro... To już chyba bezcenna pamiątka? :) Link do całego wywiadu: http://nightwish.pl/zespol/wywiady/wywiad-z-carol-18-01-13 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted April 1, 2013 Szczerze to nie widziałem tego wywiadu. A całkiem ciekawy (na tyle, że poświęciłem mój czas i go przeczytałem całego) ! Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted April 1, 2013 Nie ruszają Was rzadkie i ekstremalnie trudne do zdobycia płyty (sic!)... To dostaniecie coś innego. :D Kilka lat temu Nuclear Blast wypuściło kilkadziesiąt (prawdopodobnie) partii prezerwatyw spod Nightwishowej bandery... Prawdziwa mroczna pasja... nocą... :rolleyes: Czy te usta mogą kłamać? A tu Marco - prawdziwy bóg pożądania! Tylko te skarpety i sandały... może mają jakieś cenne właściwości? Tutaj drobna sugestia, co można robić słuchając WIHAA... 2 Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted April 1, 2013 o jaaaa nie widziałam czegoś takiego :D ale fajne, ale to szkoda by było takie wykorzystać :D Share this post Link to post Share on other sites
Agnees 62 Posted April 1, 2013 hahaha omg, aż żal wykorzystać xD Te z Marco najlepsze. Share this post Link to post Share on other sites
Invidia 621 Posted April 1, 2013 Mnie by Marco troche odstraszał :D Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted April 1, 2013 Mnie by Marco troche odstraszał :D Te z Marco właśnie najlepsze :) Albo z Emppu - mały, ale wariat :> 1 Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted April 3, 2013 Pierwszy singiel-The Carpenter też trudny jest do znalezienia. http://2.bp.blogspot.com/__ELJtXQ7Tzo/R_mXIbvdmEI/AAAAAAAAAWQ/_zvs7C8OyUI/s320/Nightwish.+The+Carpenter+%28Single%29+-F.jpg Share this post Link to post Share on other sites
Invidia 621 Posted April 3, 2013 http://www.ebay.pl/itm/Nightwish-The-Carpenter-Rare-3-Track-CD-/251253117884?pt=Music_CDs&hash=item3a7fda53bc#ht_943wt_1186 eee tam trudno znaleźć xd Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted April 3, 2013 Carpentera praktycznie już nigdzie nie dostaniesz. ;) Jednostki robią wyprzedaże kolekcji na allegro/ebayu. Jak podaje link - tylko 4000 sztuk krąży po świecie. Rarytas jak najbardziej jest. :) Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted April 3, 2013 Tak się sklada że kiedyś nabyłem ów singiel, dziś bym nie dał tyle kasy za jeden singiel ale cóż wtedy musiałem chyba być szalony :D Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek 121 Posted April 5, 2013 Niezła inwestycja, jakby co ;) Szczególnie, jeśli pozostaje w opakowaniu. Share this post Link to post Share on other sites