anulka79 1426 Posted December 15, 2015 Takie piękne, śnieżne widoki...Spodziewałam się czegoś bardziej wzniosłego. Wokal wprawdzie przyjemny, pojawia się folkowa nuta, ale tak naprawdę porwało mnie dopiero piano od połowy utworu. Nie do końca moje klimaty.. Ode mnie tym razem coś lekkiego. Nowy singiel Coldplay. Co o tym myślicie? [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Lucid Dreamer 186 Posted December 29, 2015 Numer dość przyjemny,znacznie lepszy pierwszy singiel niż promujący Ghost Stories,jest wesoło i optymistycznie ; ) Co sądzicie o tym zespole,numerze? Wczoraj odkryłem ten zespół ;) [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Ancient 322 Posted December 30, 2015 To fajnie, że odkryłeś. Mnie zaciekawił i to bardzo. Kojarzy mi się z moimi ulubieńcami. A przed wszystkim z Nw i For My Pain... . A głos wokalistki podobny do Floor lub/i Tarji. A ode mnie, niedawno poznana moja ulubienica :) Co prawda, to tylko nagranie i nie jest w sprzedaży, ale utwór mnie urzekł. [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted January 4, 2016 Uwielbiam "zabawę "głosem co niewielu potrafi a tu w Traditional Irish Song jest ona intrygująca i zachęca do dalszych odsłuchów:) A teraz o mim poście: utwór niektórym z pewnością znany, ale wykonanie- o nie zapytam? Jestem zachwycona:) [video=youtube] [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted February 15, 2016 To nie utwór, raczej koncert. Nie mam pojęcia skąd to mam- znalazłam w czeluściach mojego laptusia! Podobają mi się takie połączenia:)[video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Lucid Dreamer 186 Posted March 9, 2016 To nie utwór, raczej koncert. Nie mam pojęcia skąd to mam- znalazłam w czeluściach mojego laptusia! Podobają mi się takie połączenia:)[video=youtube] Fajny koncert z orkiestrą choć nie często oglądam koncertówki,ale ten jest niezły Ode mnie ;) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek 121 Posted April 7, 2016 Ode mnie ;) Zdecydowanie muszę wyszukać więcej ich utworów, bo ten bardzo mi się spodobał :) Czasami mam nastrój właśnie na takie klimaty. Ode mnie: https://www.youtube.com/watch?v=kI0ZQUXiVe4 (dawno tego nie słuchałem, więc upiekę 2 pieczenie przy jednym ogniu ;) ) Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted April 8, 2016 Uwielbiam. To chyba jedyna black metalowa płyta, na której nie ma w ogóle gitar. :D Ode mnie zespół, którego solistka była kiedyś jedną z moich ulubionych wokalistek rockowych. http://www.dailymotion.com/video/x21o8g_vixen-love-is-a-killer_music Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted April 8, 2016 Pani brzmi trochę jak Doro albo Noora Louhimo. Podobna barwa, taka głęboka :) Podoba mi się . A ja mam dla Was zespół znikąd, którego nikt nie zna, który nagrał dotąd dwie piosenki. Grają coś dziwnego, zresztą zobaczcie sami :) [video=youtube]http://https://www.youtube.com/watch?v=ekMtwRwq0bQ Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted July 21, 2016 Cóż Sami to dla miłośników takich muzycznych klimatów. Ja mówię nie:( I ode mnie: [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
Lucid Dreamer 186 Posted September 6, 2016 Myzycznie,bardzo magiczny numer,taki melancholijny zarazem ;) Nie do końca wokal mi przypadł do gustu,ale nie jest aż tak źle ;) Ode mnie taki dopiero co odkryty zespół u numer Broken mirror ;) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek 121 Posted September 10, 2016 Piękne. Wokal skojarzył mi się trochę z Sharon den Adel. W komentarzach wyczytałem że wokalistka zmarła. Ode mnie coś zza północno-wschodniej granicy: Share this post Link to post Share on other sites
Lucid Dreamer 186 Posted October 8, 2016 Piękne. Wokal skojarzył mi się trochę z Sharon den Adel. W komentarzach wyczytałem że wokalistka zmarła. Ode mnie coś zza północno-wschodniej granicy: Jak dla mnie bomba ;) Lubie takie klimaty,kojarzą mi sie ze średniowieczem,epoką którą jestem zafascynowany ::) Ode mnie taki kawałek,hołd dla tych dwoje znanych komiksowych postaci: Chłopca i pluszowego tygrysa ;) https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1293978333980503&id=459813657396979&fs=5 Share this post Link to post Share on other sites
moondancer 20 Posted October 12, 2016 Te dwa utwory wpadły mi w ucho[mają w sobie to coś...] Share this post Link to post Share on other sites
Lucid Dreamer 186 Posted October 14, 2016 Moondancer-a gdzie komentarz do zaproponowanego przeze mnie utworu?? Lol Share this post Link to post Share on other sites
moondancer 20 Posted October 14, 2016 Już nadrabiam. po przesłuchaniu przypomniał mi się serial Wiedźmin, klimat jak najbardziej średniowieczny. Bardzo ubogi w instrumentarium lutnia by się przydała.Lol Share this post Link to post Share on other sites
Lucid Dreamer 186 Posted October 15, 2016 Klimat średniowieczny ?? Że jak?? Ray Wilson nie ma takich klimatów... lol :D Share this post Link to post Share on other sites
moondancer 20 Posted October 16, 2016 Odtworzyłem nie ten link lol. Utwór hipnotyzujący, głęboki wokal momentalnie wpada w ucho. Prosta linia melodyczna do ponucenia sobie pod nosem Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted October 17, 2016 Przypominam zasady obowiązujące w tym wątku: komentujemy link powyżej i wklejamy swój- nie róbmy bałaganu! Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek 121 Posted February 18, 2017 Moje ostatnie odkrycie. Metal z folkowymi naleciałościami z Turcji 1 Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted March 12, 2017 Jak dla mnie super, wielbię łączenie klimatów metalowych z orientalnymi- magia!:) A to jest mocno zaskakujące i całkiem niezłe?:) [video=facebook] 1 Share this post Link to post Share on other sites
SatuDreamer 65 Posted March 13, 2017 Połączenie orientalnych klimatów z metalem jest dosyć ciekawe, ale niestety nie trafiło w moje gusta. Co sądzicie o utworze Adagio Sarah Brightman? Share this post Link to post Share on other sites
anulka79 1426 Posted September 2, 2017 W tym utworze Sarah Brightman brzmi bardzo klasycznie, operowo i całkiem przyjemnie się tego słucha. Jednak osobiście wolę gdy śpiewa w troszkę inny sposób, np. tak jak w piosenkach "Captain Nemo" czy "This Love". Wtedy jej głos brzmi zupełnie inaczej. Jestem bardzo ciekawa co sądzicie o tytułowym singlu z najnowszej płyty Anette Olzon? Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted May 19, 2018 Jakoś omijałam ale dziś nie, i poczytałam o kapeli i posłuchałam kilka kawałków i powiem tak: fantastyczna muzyczna zabawa. Wokal megauniwersalny: nie dość że świetnie naśladuje min. Klausa Meine i Ozzego to jeszcze śpiewa jakim sobie zażyczysz stylem. No po prostu luz muzyczny z rytmicznymi i melodyjnymi kawałkami-sami oceńcie:)? [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites