Adrian 3317 Posted August 10, 2014 Zdecydowanie najlepszy według mnie' date=' pod względem tworzenia coverów NW, jest Dean Kopri.[/quote'] Agreed! Wykonał GLS na żywo w kościele w Kitee - coś magicznego i niesamowitego. Wielu obecnych było wzruszonych. :) Poza coverami NW komponuje również własne utwory, które mają w sobie coś z klimatu Holopainena i Bergersena. Napisał nawet piosenkę dla państwa Dimov z okazji rocznicy ślubu. Jestem przekonany, że odniesie spory sukces w przyszłości! ;) Personalnie również świetny gość i wygląda jak Mark Jansen. :D 2 Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted August 10, 2014 @Adrian: tak myślałam, że mogłeś mieć z nim styczność podczas podróży do Finlandii, bo pod coverem GLS pisał, że wykonywał ten utwór na Dniach NW. Już jakiś czas temu słyszałam jego covery i kompozycje na yt i były bardzo imponujące. Szczęść mu Boże, bo talent muzyczny i świetny (o ile nie absolutny) słuch piechotą nie chodzą. ;) Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted September 7, 2014 Świetne wykonanie jednej z moich ulubionych piosenek NW ♥ [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted September 9, 2014 Dziś dostałam małą przedurodzinową niespodziankę od Ani Choina (wokalistka lubelskiego zespołu rockowego TRAP): http://sendfile.pl/4876/Ghost_Love_Score_Nightwish_wyk._A._Sobczak-Choina_TRAP.mp3 1 Share this post Link to post Share on other sites
Guest krzys47 Posted September 9, 2014 Ale trafiłaś Beatko! Właśnie mi wpadło coś do oka. Dziadek Kamienne Serce zawsze łzawi słuchając GLS :) Połączyłem przyjemne z pożytecznym. Bardzo dobre wykonanie, "Tarja's mode" ale nie naśladownictwo. Muszę posłuchać więcej Pani Sobczak-Choiny. Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted September 9, 2014 Wokal Ani Choiny jest wspaniały od momentu kiedy pokazał mi ją mój kumpel ,basista KAT ,to jestem oczarowany jej wokalem Share this post Link to post Share on other sites
Guest krzys47 Posted September 9, 2014 Uff, zajefajna jest Ania :happy:, cały Trap jest OK, słucham 4 utworu i ... podoba mnie się. :P Ląduje zgodnie z prawdą w "czego teraz słuchacie". Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted November 23, 2014 [video=youtube] Genialny cover The Poet and the Pendulum w wykonaniu pełnej orkiestry! 3 Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted December 16, 2014 Te dziewczyny są niesamowite. :D Uwielbiam taką grę na skrzypcach. :D [video=youtube] [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted February 15, 2015 Jeden z pierwszych coverów, ale zrobiony nie przez byle kogo. Olać wokal, ale na pianinie gra ten pan, który nagrywał świetne improwizacje na temat Storytime czy Amaranth. [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Dave 363 Posted February 15, 2015 [video=youtube] Genialny cover The Poet and the Pendulum w wykonaniu pełnej orkiestry! Jezu. Jakie to genialne!! Nie przepadam za oryginałem w całości, ale partie orkiestry uwielbiam. I jak świetnie scoverowali ulubioną partię Poety, wstęp do " Dark Passion Play" :D Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted February 16, 2015 Dean zrobił cover Elan :) I jak to Dean, nie mogło to wyjśc źle ;) [video=youtube] 5 Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted February 16, 2015 Genialny cover! Od razu wrzuciłem na FB i jak się okazało co najmniej 5 moich znajomych zrobiło to przede mną. :D Niesamowity talent... Zagrać ze słuchu tak pięknie! Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted February 17, 2015 A jak wam się ten cover podoba? :) [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted February 24, 2015 Kolejny świetny cover. :D [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted March 18, 2015 [video=youtube] Elan - gitarowy cover. :) Share this post Link to post Share on other sites
Dave 363 Posted March 31, 2015 [video=youtube] Świetna wersja. Szacun :D 1 Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted April 6, 2015 Genialne wykonanie od Elmas! [video=youtube] 3 Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted April 7, 2015 W pewnych momentach czułam się jakby to Tarja śpiewała. Świetnie zrobione. Słuchałam wcześniej Elan w wykonaniu Elmas i niezbyt mi się podobało, ale to jest mistrzostwo, szczególnie pod koniec :) Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted April 7, 2015 A jak wam się ten cover podoba? Mi bardzo w niektórych momentach ta dziewczyna ma podobny głos jak Floor. Lubie jakoś jej covery. :D [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted April 9, 2015 @Ares - wszystko ładnie, ale to praktycznie kopia 1:1... nic od siebie dziewczyna nie dodała. Chyba wolę sobie posłuchać Floor :P Share this post Link to post Share on other sites
Dave 363 Posted April 18, 2015 [video=youtube] Gdyby tak brzmiał Elan, to stałby o wiele wyżej w mojej klasyfikacji albumowej. A tak sobie siedzi na samym końcu :D EDIT: [video=youtube] Podoba mi się aranżacja! 1 Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted April 18, 2015 Zespół ogłosił zwycięzców na cover Elan (http://media.nuclearblast.de/bands/Splash/nightwish/efmb/elan-contest/contest.html). Tutaj możecie zobaczyć i posłuchać wszystkich zgłoszonych : :) . Share this post Link to post Share on other sites
anulka79 1426 Posted April 23, 2015 Słodki jest ten chłopak..Może wokalnie to nie jest rewelacja, ale widać jak się wczuwa, stara się po swojemu interpretować i całkiem nieźle mu ten cover wyszedł:) Zważywszy na to, że to jeszcze dziecko.. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted April 24, 2015 Mnie najbardziej podobał się cover zrobiony przez tradycyjną chińską orkiestrę. Jak widać dobra melodia broni się w każdym aranżu. Twórczość Nightwish zabrzmiała niczym ludowa dalekowschodnia muzyka.:) [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites