Milla 2534 Posted April 24, 2015 Słodki jest ten chłopak..Może wokalnie to nie jest rewelacja, ale widać jak się wczuwa, stara się po swojemu interpretować i całkiem nieźle mu ten cover wyszedł:) Zważywszy na to, że to jeszcze dziecko.. Haha, śmiesznie trochę to jego "headbangingowanie" wygląda, ale faktycznie stara się bardzo (może nawet odrobinę za bardzo :D). Fajny dzieciak, zdolny :) W ogóle podobają mi się takie chłopięce głosy. Właśnie słucham jego coveru "Our Solemn Hour", skubany wyciąga tak wysoko, że pewnie mało która dziewczyna mogłaby z nim konkurować. Ciekawe, jak będzie brzmiał po mutacji. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Piano Black 85 Posted June 4, 2015 Świetne wykonanie Weak Fantasy :) [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted July 20, 2015 Podczas NW Days była z nami Helena, fińska wokalistka zespołu VALO. Była z nami krótko, ale wszyscy bardzo szybko ją pokochaliśmy! :) Na pożegnanie zaśpiewała nam Creek Mary's Blood w restauracji Reino. To był jeden z najbardziej wzruszających momentów i czuję się niesamowicie wyróżniony, że mogłem usłyszeć to na żywo... Naprawdę gorąco polecam, coś pięknego: 1:20:00 3 Share this post Link to post Share on other sites
anulka79 1426 Posted July 21, 2015 Obejrzałam ten koncert w Reino jeszcze gdy trwały dni NW w Kitee i bardzo mi się spodobał. Niezwykle utalentowani ludzie, piękne interpretacje utworów, nie tylko z repertuaru Nightwish. Ale ja uwielbiam duet Elmas-Dean! Mam ciarki gdy słucham tej pięknej dziewczyny! Cóż za głos! A co dopiero uczestniczyć w takim koncercie na żywo! Rewelacja:)Posłuchajcie, bo naprawdę warto.. Próbowałam wrzucić ten cały koncert z Kitee Church z 07.07.15, ale jest zastrzeżony(?)..Można obejrzeć na YT:) [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
Marja 708 Posted July 21, 2015 Co sądzicie o tym? [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
anulka79 1426 Posted July 21, 2015 Chyba najbardziej podobają mi się właśnie covery grane na pianinie.. Amaranth jest raczej rzadko spotykany.. Fajne wykonanie :) 1 Share this post Link to post Share on other sites
hietAla 1514 Posted July 21, 2015 Ale ja uwielbiam duet Elmas-Dean! Ja też! Są niesamowici :happy: Najbardziej podoba mi się ich wykonanie GLS. Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted July 21, 2015 Ja uwielbiam słuchać perkusistów :happy: ten pan gra sporo NW ;) [video=youtube] 5 Share this post Link to post Share on other sites
anulka79 1426 Posted July 22, 2015 Kocham Scaretale i taki łomot! Jaki trzeba mieć power, by fizycznie wytrzymać prawie dziesięć minut za garami? A co dopiero cały koncert! Perkusista to chyba jednak ciężki zawód...Świetnie sobie poradził, a talerzyków ma więcej niż ja w kuchni;) 1 Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted July 23, 2015 [video=youtube] A co powiecie na covery na harfie? 5 Share this post Link to post Share on other sites
anulka79 1426 Posted July 24, 2015 Harfa zawsze mi się kojarzyła z ciężkim, koncertowym instrumentem. A tu proszę! Piękne panny z wielką lekkością i gracją grają na niesionych na plecach harfach. Nie tylko miło się słucha, ale i patrzy:) Share this post Link to post Share on other sites
Marja 708 Posted September 2, 2015 Czy to było już wrzucane? :) [video=youtube] Moim zdaniem całkiem fajny jest ten cover. :) Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted September 22, 2015 Mnie się podoba:) [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Piano Black 85 Posted October 25, 2015 A tu cover nie tylko wokalny, ale też na flet, jakąś piszczałkę i okarynę :) Do tego zmontowane harmonie wokalne i chórki, a śpiewa i gra ta sama osoba. Świetna robota! [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted October 28, 2015 Dziewczyna śpiewa piosenki Anety lepiej niż Aneta. Warte przesłuchania :D [video=youtube] 2 Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted January 25, 2016 I jeszcze jeden cover by Minniva- ciekawe wykonanie:) http://joemonster.org/filmy/74277/Nightwish_Everdream_Cover_by_Minniva_ Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted February 8, 2016 Fajny projekt ambitnego fana? https://us.7digital.com/artist/twinkle-twinkle-little-rock-star/release/lullaby-versions-of-nightwish 1 Share this post Link to post Share on other sites
hietAla 1514 Posted February 9, 2016 Całkiem ładne te kołysanki. Zasypiałabym! Fajnie by było mieć pozytywkę z takimi melodyjkami. Share this post Link to post Share on other sites
Arabesque 487 Posted February 28, 2016 A tutaj coś nagrane przez mojego Fellow - Imagineersowego kolegę i jego brata :D [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted February 29, 2016 Genialny cover od Deana (lidera grupy muzycznej w Kitee International Music and Art Festival): [video=youtube] W pewnym momencie Weak Fantasy przechodzi w Elan i odwrotnie... Niesamowite :) 3 Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted February 29, 2016 To sprawiło, że znowu mam ochotę posłuchać NW. A to u mnie ostatnio nieczęsto się zdarza. :) Bo ten cover jest ciekawy, jest inny i przez to dobry. Bo to, że Dean umie grać na różnych instrumentach, to już wiedzieliśmy. Ten cover ma bardzo fajny klimat :) Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted May 7, 2016 Minniva w kolejnym coverze- dobra jest:) [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted May 24, 2016 Członkowie festiwalu w Kitee nagrali wspólnie Alpenglow. Coś pięknego :) Cieszę się, że miałem okazję usłsyzeć to na żywo: [video=youtube] 2 Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted May 24, 2016 Wykonanie jest niesamowicie piękne. Gdybym nie wiedziała o projekcie nigdy nie pomyślałabym , że to głównie amatorzy. Są bardzo utalentowani-super!:) Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted September 4, 2016 Grupa wokalna Ocean Souls z KIMAF nagrała cover Islandera. I brzmią jeszcze lepiej niż na żywo ::) [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites