anulka79 1426 Posted January 25, 2018 Kilka zdjęć z ferii w górach! W tym roku zimowy urlop spędzilismy w Białym Dunajcu. Codziennie jeździliśmy na nartach po malowniczo usytuowanym stoku Toko-Land. Pogoda dopisała, więc były wycieczki do Zakopanego, wizyta na Gubałówce, spacery po Krupówkach oraz kąpiele w Termach Podhalańskich w Szaflarach. To był bardzo aktywny wypoczynek! Tatry są piękne, a zimą panuje tu szczególny klimat :) 5 Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted January 25, 2018 Piękne zimowe krajobrazy ♥ cudownie! Mam nadzieję, że wypoczęłaś? Ostatnie zdjęcie najlepsze!!! 1 Share this post Link to post Share on other sites
anulka79 1426 Posted January 26, 2018 Piękne zimowe krajobrazy ♥ cudownie! Mam nadzieję, że wypoczęłaś? Ostatnie zdjęcie najlepsze!!! Baaardzo nam się podobało :D ! Franek pierwszy raz próbował swoich sił w jeździe na nartach i powiem szczerze, szło mu całkiem nieźle. Ja nie jeździłam od 25 lat, więc zakwasy miałam ogromne ;) W rozluźnieniu mięśni pomagał basen. Na ostatnim zdjęciu stoję z Frankiem na moście przecinającym Biały Dunajec. Most się strasznie bujał, byliśmy w strachu, ale jakoś daliśmy radę! Na szczęście nie było głęboko, widać dno rzeki, więc nikt by nie utonął.. Uwielbiam góry! Zwłaszcza zimą, kiedy można podziwiać takie bajkowe widoki, jak w tym roku na Gubałówce! Zdecydowanie można tu też odpocząć! Mniej lub bardziej aktywnie, ale zawsze warto zatrzymać się na chwilę i podziwiać piękno Tatr :) 2 Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted January 26, 2018 No kochana synuś niedługo mamę przerośnie!:) ale co to ja chciałam? Góry to najpiękniejsze miejsca na ziemi, miejsca ciekawe i mieszane, zdecydowanie preferuje je wobec morza. Gdzieś pewnie już skrobałam, ale polecam Karpaty, najlepiej rumuńskie i Alpy. Latem polecam gorąco Słowacki Raj- najbliższe magamagiczne miejsce w górach- zanim ktoś się tam wybierze polecam o tym poczytać!:) Aneczko, fotki świetne, dokładnie obrazują atmosferę w jakiej zostały zrobione- najważniejsze jednak absolutnie że odpoczęłaś i zrelaksowałaś się, Franek potrzebuje wypoczętej mamy:) 1 Share this post Link to post Share on other sites
anulka79 1426 Posted January 28, 2018 No kochana synuś niedługo mamę przerośnie!:) ale co to ja chciałam? Góry to najpiękniejsze miejsca na ziemi, miejsca ciekawe i mieszane, zdecydowanie preferuje je wobec morza. Gdzieś pewnie już skrobałam, ale polecam Karpaty, najlepiej rumuńskie i Alpy. Latem polecam gorąco Słowacki Raj- najbliższe magamagiczne miejsce w górach- zanim ktoś się tam wybierze polecam o tym poczytać!:) Aneczko, fotki świetne, dokładnie obrazują atmosferę w jakiej zostały zrobione- najważniejsze jednak absolutnie że odpoczęłaś i zrelaksowałaś się, Franek potrzebuje wypoczętej mamy:) Oj tak! Franek zdecydowanie zaczyna "górować' nade mną i najlepiej widać to na wspólnych zdjęciach ;)! Chociaż preferuję zimowy pobyt w górach, to coraz bardziej "korci" mnie żeby wybrać się w Tatry latem albo jesienią! Chciałabym trochę pochodzić po górach, zdobyć jakieś szczyty i jednocześnie pokonać strach i własne słabości. Cóż, wszystko przed nami! Wierzę, że kiedyś to się uda...P.S.Mam nadzieję, że pocztówka dotarła ;) ? Share this post Link to post Share on other sites
Ada28 368 Posted February 5, 2018 Wow, przepiękne zdjęcia! ♥ Bardzo się cieszę, Aniu, że miałaś udany wypoczynek :) U mnie niestety do końca się nie udało, bo choróbsko rozłożyło dziecko, i większość ferii/urlopu przesiedzieliśmy w domu :/ Ale zima jeszcze się nie skończyła, więc mam nadzieję nadrobić zaległości na biegówkach! 1 Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted February 17, 2018 Urokliwe ferie zimowe! Zazdroszczę chwil z dala od cywilizacji, a bliżej chmur, w otoczeniu śniegu. Piękne zdjęcia! Muszę kiedyś koniecznie wybrać się w góry, gdy tylko przestanę studiować w tygodniu, a pracować w weekendy i w końcu się wyśpię! :D 1 Share this post Link to post Share on other sites
anulka79 1426 Posted December 23, 2018 Świąteczne przygotowania w toku :D ! Są ozdoby choinkowe, stroik i wypieki. Wszystko "homemade" wraz z pomocą mojego synka. I wreszcie choinka! Pachnąca, kolorowa, migająca... 3 Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted December 23, 2018 Przepięknie, świątecznie :) Widzę jak dużo pracy włożyłaś w ręcznie robione ozdoby. A te pierniki wyglądają niesamowicie! Brakuje tylko takich w kształcie rekinów ;) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted December 28, 2018 Wooo Giewont przykryty warstwą sniegu wygląda magicznie 1 Share this post Link to post Share on other sites
Nightfall 809 Posted February 3, 2019 Ciasteczka wyglądają przepysznie :D 1 Share this post Link to post Share on other sites
anulka79 1426 Posted February 4, 2019 Wooo Giewont przykryty warstwą sniegu wygląda magicznie O tak, zima w górach jest magiczna ale i niebezpieczna! Niestety, w tym roku nie będzie wyjazdu na zimowe ferie :-(. Może uda się nam wyskoczyć na majówkę. Ciasteczka wyglądają przepysznie :D O tak Nightfall :D! Były wyśmienite, bardzo szybko zmiekły po czym...zniknęły ;) Przepięknie, świątecznie :) Widzę jak dużo pracy włożyłaś w ręcznie robione ozdoby. A te pierniki wyglądają niesamowicie! Brakuje tylko takich w kształcie rekinów ;) Dzięki! Uwierz mi, Adrian, roboty jest dużo przy tym, ale również radości i satysfakcji! Rekiny jakby mniej aktualne - zmiana zainteresowań ;) Share this post Link to post Share on other sites
anulka79 1426 Posted December 19, 2019 Świąteczne przygotowania w toku! Upiekłam "trochę" pierników, oczywiście z pomocą mojego syna Franka). W tym roku pokusiłam się też o wykonanie stroików z "żywych" gałązek z naszego ogrodu :) 1 Share this post Link to post Share on other sites
hietAla 1514 Posted December 19, 2019 Wspaniałe pierniczki, tyle kolorów! Na pewno też są pyszne ? A stroiki to super pomysł na świąteczną dekorację, tworzą taki fajny klimat. Twoje Aniu wyszły piękne, naturalne ? 1 Share this post Link to post Share on other sites
anulka79 1426 Posted December 20, 2019 12 godzin temu, hietAla napisał: Wspaniałe pierniczki, tyle kolorów! Na pewno też są pyszne ? A stroiki to super pomysł na świąteczną dekorację, tworzą taki fajny klimat. Twoje Aniu wyszły piękne, naturalne ? Dziękuję, hietAla :-)! Pierniki zawsze piekę wcześniej, żeby do świąt zrobiły się miękkie i "zwilgotniały". Wtedy są najlepsze! Potem pakuję je w takie paczuszki i rozdaję znajomym. W tym roku do moich mini-prezencików dołożyłam jeszcze takie aniołki hand made ;). Łatwo je zrobić, bo potrzebujemy tylko kawałek filcu, dowolny szablon, spinacz do prania i trochę kleju. Taka ozdoba świąteczna jest bardzo uniwersalna, bo można ją przypiąć praktycznie wszędzie: w domu np. na zasłonkach/firankach, na choince, w pracy, w samochodzie...:) Do przygotowania stroików używam rzeczy (podstawka, kokardki, szyszki, brokatowe gałązki) które potem wyjmuję i ponownie wykorzystuję na następny rok. Żeby było chociaż trochę ekologicznie. A gałązki lądują w przydomowym kompostowniku. 2 Share this post Link to post Share on other sites
anulka79 1426 Posted February 26, 2020 Tegoroczny zimowy urlop spędziłam wraz z rodziną w Kazimierzu Dolnym, nad Wisłą. Przy okazji odwiedziliśmy też inne, piękne nadwiślańskie okolice . Na mapie naszej podróży znalazły się Puławy, gdzie zwiedziliśmy Pałac Czartoryskich z cudownym parkiem, Janowiec - ruiny renesansowego zamku oraz Nałęczów, gdzie zażywaliśmy uzdrowiskowych kąpieli. Polecam odwiedzić te piękne miejsca! To prawdziwe perełki Lubelszczyzny! Jest tu mnóstwo zabytków, ekspozycji plenerowych i muzealnych. Ciekawe położenie tego regionu, piękne widoki i przyroda sprzyjają pieszym wycieczkom. Nawet teraz, poza sezonem, jest tu mnóstwo atrakcji ?! Puławy ? 1 Share this post Link to post Share on other sites
anulka79 1426 Posted February 26, 2020 Kazimierz Dolny ? 1 Share this post Link to post Share on other sites
anulka79 1426 Posted February 26, 2020 Nałęczów ? 1 Share this post Link to post Share on other sites
anulka79 1426 Posted February 26, 2020 Mięćmierz, osada flisacka - skansen nieopodal Kazimierza ? 1 Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted February 26, 2020 Magiczne, spokojne miejsce. Z dala od... Zgiełku ? Widzę, że spędziliście naprawdę miło czas! Ten skansen wygląda interesująco - ciekawe jak wygląda wiosną ? 1 Share this post Link to post Share on other sites
anulka79 1426 Posted February 26, 2020 5 godzin temu, Adrian napisał: Magiczne, spokojne miejsce. Z dala od... Zgiełku ? Widzę, że spędziliście naprawdę miło czas! Ten skansen wygląda interesująco - ciekawe jak wygląda wiosną ? Właśnie to mi się w naszym wyjeździe najbardziej podobało: spokój, cisza, brak tłumów i zero zgiełku ?. Duże plusy ma zwiedzanie bez kolejek i pośpiechu, wszystko na spokojnie. Obcowanie z przyrodą i odkrywanie nowych miejsc pozwoliło mi w pełni nacieszyć się urlopem. Było super ?! 1 Share this post Link to post Share on other sites