Adrian, proszę bardzo:
1.gotujemy dowolny makaron, na patelnie odrobinę masła, wrzucamy makaron, na makaron ser zółty starty(ew. serek topiony), posypujemy majerankiem i wlewamy odrobinę śmietany- mieszamy do roztopienia sera
2. gotujemy ryż, na patelnie odrobinę masła,szklimy pokrojoną cebulę, wrzucamy ryż, dodajemy pokrojone resztki wędlin(można mortadelę czy serdelową), dodajemy pokrojonego ogórka zielonego (można i pomidora),posypujemy startym serem żółtym (ew. serkiem topionym), mieszamy do rozpuszczenia sera, można polać keczupem
3.resztki wędlin obsmażamy na tłuszczu na patelni (można mortadele czy parówki), wrzucamy do garnka, na patelni szklimy cebulę,wrzucamy do garnka, zalewamy zakrywając składniki wodą, solimy ew. jarzynka czy kostka rosołowa, gotujemy 5 min,dodajemy koncentrat pomidorowy ew. keczup, odrobina śmietany (można dodać pokrojonego ogórka kiszonego czy konserwowego i paprykę surową czy marynowaną, zagotować), podawać z makaronem czy ryżem.
Smacznego:)