beatag60 2263 Posted July 12, 2013 A taki były Tarji początki: [video=youtube] 2 Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted July 12, 2013 Jak dla mnie Victim Of Ritual jest bardzo fajną piosenką.Super się słucha a teledysk mi się bardzo podoba. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted July 12, 2013 Ja już chodzę z Nerwów jak się nie mogę doczekać nowej płyty już pazury obgryzam :3 Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted July 13, 2013 Na Spotify jest dostępny cały singiel, w tym pierwsza wersja demo "Victim of Ritual". Tarja śpiewa ciut niżej co sprawia wrażenie "od niechcenia" - pewnie dlatego, że przyzwyczaiłem się do tej lepszej wersji. :) Pierwsza wersja ma ciekawszą perkusję, piosenka jest bardziej żywa. Gitary również są ciekawsze... Ehh, czyli z VoR można było wyciągnąć więcej! Share this post Link to post Share on other sites
motorade 118 Posted July 13, 2013 jak dla mnie, wersja demo VoR to wersja, którą usłyszę na koncercie ;) Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted July 15, 2013 Natrafiłam na nowa piosenkę Tarji z teledyskiem. Nie wiem, czy już ktoś tu to wideo umieszczał, ale zdaje się, że nie, zatem ja to uczynię ;) KLIK Rytm piosenki momentalnie nasunął mi skojarzenie z Bolerem Ravela. Ogólnie piosenka jest raczej przeciętna, moim skromnym zdaniem. Tarja może i ma głos, ale w wielu jej piosenkach brakuje mi subtelnej ręki Tuomasa. Kilka jej kompozycji było naprawdę niezłych (choćby "I Walk Alone"), ale wiele zwyczajnie zasługuje na miano przeciętności. Mam nadzieję, że nikt nie poczuje się urażony moją wypowiedzią, która jest zwykłą subiektywną opinią. :) Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted July 16, 2013 What the hell is that?! Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted July 16, 2013 Fajny Cover Szymon Twoja robota? :) Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted July 16, 2013 Gdybym ja to robił, to nie pytałbym, co to u diabła jest... Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted July 16, 2013 Wybacz nie spojrzałem się na pytanie bo zapatrzyłem się w obraz ;) Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted July 16, 2013 Ta okładka to robota tej dziewczyny ;) Share this post Link to post Share on other sites
Dark 184 Posted July 16, 2013 kurcze,miałam taki ''niesmak'' do Tarji,sama nie wiem czemu,ale jak teraz słucham jej głosu to na nowo zakochuje się w jej głosie :) Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted July 16, 2013 Dzięki Maćku :) Teraz wiem, kogo mogę hejtować :) Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted July 18, 2013 - Wiecie kto tu śpiewa ? Brat Tarji - Tony ! 2 Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted July 20, 2013 Moje dwie ulubione sopranistki: [video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KdIKFERkir0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted July 20, 2013 Ghost Love Score i Phantom Of The Opera w wykonaniu Tarji jak zwykle wzbudziły we mnie niesamowite reakcje. Piękne! :) Share this post Link to post Share on other sites
Jillian 347 Posted July 20, 2013 Phantom of the opera z EoaE to mistrzostwo świata ♥333 Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted July 20, 2013 Jeśli chodzi o wykony Tarji to ja lubię Passion and Opera Share this post Link to post Share on other sites
Selvish 16 Posted July 20, 2013 What the hell is that?! Zamysł nawet fajny, ale rzyci mi nie urywa. Pierwsze skojarzenie jakie przyszło mi na myśl to Królowa Potępionych z Stuart'em Townsend'em. :devil: 1 Share this post Link to post Share on other sites
Jillian 347 Posted July 21, 2013 Ja wolę promo Colours in the dark: piękne ♥ i tą wersję Victim of ritual: kojarzy mi się z Discovery i NG xD Gdzieś kiedyś widziałam na okładce podobne zdjęcie, tylko modelka miała twarz wymalowaną jak Ziemia bodajże :) Podoba mi się to. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted July 22, 2013 [video=youtube] Piękne wykonanie pięknej piosenki :) Na żywo chyba nawet lepsza niż albumowa wersja z NW :) Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted July 22, 2013 Pamiętam jak pierwszy raz usłyszałem to wykonanie na YT... ciary. :) Coś wyjątkowego. Tarja w doskonałej formie, utwór brzmi jeszcze lepiej na żywo. Szkoda, że nie zaśpiewa nigdy największych Nightwishowych hitów (GLS, Ever Dream itp) bo "nie chce śpiewać, które są o niej". :( Share this post Link to post Share on other sites
Scavenger 159 Posted July 22, 2013 Tym to mnie Empik bardzo zdziwił: http://www.empik.com/victim-of-ritual-tarja,p1075959439,muzyka-p :OOO I to: http://www.empik.com/colours-in-the-dark-limited-edition-box-set-tarja,p1076098382,muzyka-p :OO I http://www.empik.com/colours-in-the-dark-special-edition-tarja,p1076098355,muzyka-p Special Edition: - (hardcover book CD format) - CD “Colours In The Dark” - 40-pages booklet - download code for studio version of ‘Into The Sun’ Muszę to mieć ;_; Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted July 23, 2013 Limited Edition BoxSet: - Special Edition “Colours In The Dark“ - 1x vinyl size picture book, 60-pages - 1x t-shirt - 1x two-sided poster - 1x poster - 1x Holi Paint Bomb - 1x download codes for two songs WOW! Niesamowite ♥ Share this post Link to post Share on other sites
Dark 184 Posted July 23, 2013 http://www.magazyngitarzysta.pl/ludzie/wywiady/13280-tarja-turunen.html Proszę świeżutki wywiad z Tarją :) 2 Share this post Link to post Share on other sites