Maciek 1188 Posted November 25, 2013 Niesamowicie rzadka rzecz, zwana "Early Demos From Imaginaerum & B-Sides", wydana razem przez Roadrunner i Scene Nation pod koniec 2011 roku, tylko w formie promocyjnej płytki CD w zwykłej białej kopercie. Zawiera ona m.in. wczesne dema Slow Love Slow, Rest Calm, Storytime czy I Want my Tears Back 9 Share this post Link to post Share on other sites
Lester 48 Posted November 25, 2013 Jaki był nakład ? Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted November 25, 2013 Nie ma nigdzie szczegółowych danych, ale biorąc pod uwagę, że to tylko promówka i to na jeden kraj (Stany). To jej nakład musiał być naprawdę mały. Zwykłych promówek normalnych albumów jest niewiele, a co dopiero coś takiego. Share this post Link to post Share on other sites
Seppo 265 Posted November 26, 2013 Na niej czasami nie znajdują się te same demówki co na "Trials of Imaginaerum"? Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted November 26, 2013 Nie do końca, w większości dema się pokrywają, ale nie ma na przykład Rest Calm (demo). Trials of Imaginaerum jest rok późniejsze i z nośników wyszło tylko na winylu. I przede wszystkim jest normalną pozycją w sprzedaży, a tamto jest promówką, a promówek teoretycznie nie ma w sprzedaży w ogóle. Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted December 7, 2013 Fajny T- Shirt można kupić w RMS :) Myślę, że w dobrym wątku to umieściłem :) http://rockmetalshop.pl/product-pol-152898-koszulka-NIGHTWISH.html Share this post Link to post Share on other sites
Dave 363 Posted December 7, 2013 W tym wątku umieszczane są rzeczy bardzo trudne do zdobycia, wydawane w małych ilościach, unikatowe. Natomiast ta koszulka jest wg. mnie normalnie dostępna przez tę stronę.... Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted December 7, 2013 Ok, ale mi se spodobała ta koszulka i musiałem się z wami podzielić, a nie wiedziałem, gdzie mam wrzucić, więc tu wrzuciłem :) ;) Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted December 7, 2013 Ta koszulka to jedna wielka podróbka, a nie rarytas kolekcjonerski... ;) 2 Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted December 7, 2013 Adrianie rozumiem nie wiedziałem, gdzie wkleić, to tu wkleiłem. :) Share this post Link to post Share on other sites
Lester 48 Posted December 7, 2013 I to mnie boli ze taki sklep jak rockmetalshop, który się bardzo ceni... sprzedaje mnóstwo podróbek : / Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted April 7, 2014 Nie bardzo wiedziałam, gdzie to dać... Właśnie znalazłam w Spotifaju: Pierwsze widzę. Ale toć to Marco, przecież słychać. Ktoś wyjaśni? ;) Share this post Link to post Share on other sites
annaif 325 Posted April 7, 2014 Nie bardzo wiedziałam, gdzie to dać... Właśnie znalazłam w Spotifaju: Pierwsze widzę. Ale toć to Marco, przecież słychać. Ktoś wyjaśni? ;) płyta wydana w hołdzie dla Jaakko Teppo ( 2009 rok); występują różni artyści w tym Nightwish (Hilma ja Onni). Tekst piosenki: http://www.releaselyrics.com/c18e/nightwish-hilma-ja-onni/ oczywiście na płycie są covery piosenek Jaakko Teppo. "Helmi ja Onni" wykonują wspólnie Pekka Kuusisto ( skrzypek - pewnie znacie) i Nightwish; lista piosenek: http://www.allmusic.com/album/p%C3%B6rs%C3%A4nm%C3%A4en-sanomat-tribuutti-jaakko-tepolle-mw0001785733 4 Share this post Link to post Share on other sites