Ancient 322 Posted March 7, 2013 Popis komentatorski :P Wiosna nadeszła Złote gałęzie Plastikowe liście Wszystkiego pełno A co to? :) O to gwiazdaa Świetlność Błyszczymy Orkiestra gra Nagroda, jej piedestał Mój mały las Jestem duży 1 Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted March 7, 2013 Kolorowo, wiosennie i letnio- czuć zapachy w powietrzu:) Chce się po zimie takich widoczków- super:) Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted March 7, 2013 to ostatnie jest super. niby takie rozmazane i nie do końca wyraźne, ale ma w sobie to coś, taką, jak ja to nazywam, magię ;) Share this post Link to post Share on other sites
Ancient 322 Posted March 7, 2013 Spoko magia, no cóż tak się przyjęło z tym słówkiem :), Mój mały las - sorki za to, tak chciałem zrobić dobrze, ale to z tych pierwszych więc, problemik był mocny, lubię to małą roślinkę. :) Jestem duży - rozmazane? jeśli chodzi o te gałązki nawet nie zauważyłem, że "wlazły" w kadr, właściwie to jedno z tych zdjęć gzie chciałem ująć wyłącznie przyrodę czy naturę. P.S. A pro po natury, przyrody zdjęcia tak robię, by nie pokazywały typowych elementów ludzkiego pomysłu jak sady czy budowle, ale są wyjątki, coś w czym wyczuwam niezwykłość, przypadek, komplikacje, współgranie ze środowiskiem. Share this post Link to post Share on other sites
Kaktuska 58 Posted March 8, 2013 Piękne ujęcia, ale mam pytanie , jak "profesjonalnie" nazywa się kwiat ochrzczony tutaj mianem gwiazdy ? Share this post Link to post Share on other sites
Ancient 322 Posted March 8, 2013 Babcie spytam, to jej ogródek :) Niedługo powinienem nadesłać odpowiedź :D Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted March 8, 2013 Moim zdaniem kwiat "gwiazda" to clematis:) Share this post Link to post Share on other sites
Ancient 322 Posted March 8, 2013 No potwierdzam, babcia mi właśnie powiedziała :) 10 marca 2013, 00.50 Późna pora, ale wolałbym jednak to już wpisać Ostatnio zrozumiałe jakimi zasadami się powinienem kierować Radością jak błyskawicą, zawsze trafia Marzeniem jak ziemią, zawsze się spełnia Miłością jak ogień, zawsze cię całkowicie wypełnia Spokojem jak woda, zawsze cię otacza Myślą jak wiatr, zawsze ci odpowie Share this post Link to post Share on other sites
Ancient 322 Posted March 11, 2013 Prezentuje świat w krysztale wody: https://plus.google.com/u/0/photos/102708157310053183705/albums/5854123187272014321 Share this post Link to post Share on other sites
Ancient 322 Posted April 9, 2013 Wykopaliska dla odświeżenia Praca z PhotoFiltre i Paint Praca z Real DRAW 5 Woodstock-owe klimaty: Praca z Paint :) Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted April 12, 2013 To się nazywa Mistrza Painta!!! :) Share this post Link to post Share on other sites
Ancient 322 Posted May 2, 2014 To tak na dzień dobry mały zlepek fotek :) A teraz trochę moich odkryć w zakresie tworzenia Jakby co to statek kosmiczny Mam nadzieje że przypomina to kryształ A to jest mój instrument, którym się teraz posługuje w tworzeniu muzyki teraz jest w fazie tworzenia prostych utworów. A tak to gram bez końca zmieniające się melodie co jakiś czas :D 1 Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted May 2, 2014 Zamawiam pierwszą trawkę:) Ciekawie wyeksponowana jej srebrzystość i intrygująco padające jej cienie- bardzo mi się podoba:) Share this post Link to post Share on other sites
Sahara 159 Posted May 2, 2014 Praca z Paint :) Jakie fajne! :D Share this post Link to post Share on other sites
Ancient 322 Posted May 11, 2014 Dziś miałem ciekawą historię. Wycinałem sobie suche gałązki w ogródku. na małym krzaczku, na liściu siedziała ważka, była nadzwyczajna, niebieska i duża miała zaciemnione skrzydła, nie dokładnie to co widziałem rzuciłem nożyce, pobiegłem po aparat, ale jej nie było. Chyba musiałem potrącić gałązkę krzaczka. Myślę, co teraz, no dobra skoro kiedyś znalazłem ważkę na gorze na polu to musi coś być na rzeczy. dla ciekawskich Ogródek znajduje się tuż pod urwiskiem, które ma jakieś 5 m. Żeby było śmieszniej nazwę to klifem. W każdym razie dalej na tej jakby górze jest sad kilkadziesiąt metrów. Na krawędzi samego urwiska rosną krzaki i gdzie nie gdzie drzewa, a między tymi krzakami i sadem rosną sobie pospolite roślinki tak zwane chwasty trawy i różności. Poszedłem za tropem, bo kiedyś spotkałem ważkę za tym ogródkiem gdzie teraz jest sad( pole jest wyżej niż ogródek około 5 m) dzieli je urwisko. Ważki nie znalazłem, niestety, ale znalazłem inną ważkę malutką niebieską ważkę. Trochę powędrowałem pomyślałem że może się uda ją znaleźć, do ostatnich poszukiwań nie udało mi się. Nie wiem czy to była ta sam ważka cały czas, ale ciągle widziałem jak sobie latała mała ważka :D. Nie udało mi się potwierdzić że jest jeszcze jedna mała ważka. Muchy :) Każde stworzenie zasługuje na zaistnienie w mojej galerii, o ile go matryca ogarnia. :) potem wróciłem do domu, ale postanowiłem jeszcze przyjść i zobaczyć co nieco dalszy ciąg tu: ta dam :D, trochy byłem zaskoczony, ale i tak by wolał pstryknąć fotę tamtej ta niebieska bardzo tą przypominała żółty pajączek :) pozostałe foty Co do tej historii to dodam, że ostatnio udaje mi się o wiele łatwiej znaleźć jaką istotkę i nie tylko teraz, nawet nieco wcześniej. Czasem wystarczy się poprzyglądać myśli same przyjdą iść za tropem i zaufać sobie. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Ancient 322 Posted April 3, 2015 No początek po przerwie zaprezentuję światło. Choć lubię sztukę światła, to raczej do moich ulubionych nie należy fotografia, lecz używanie światła zamiast farb. Kiedyś bym powiedział, no można, ale sztuka światła ze słońce :D Zwykle myślałem, że to tylko, można za pomocą lampek, najprościej mówiąc :) Dobra powiem, ja osobiście jestem zadowolony, nie wiem co wy na to. Dziś chyba powiem można, do tego dodam, opinia na ten temat się zmienia w tej kwestii się nie zmieni :D Ale jeśli kiedykolwiek powiem inaczej, mam na tą pewną zasadę, zawsze pozwolę sobie na nową naukę, bo przecież na tym polega samodoskonalenie. Choć mam zasady, to zmiana jest zasadą którą zawsze muszę dopuścić. A ja nie lubię jak ktoś mi robi wielkie halo, albo ceremonie tonalne. Co do tych zdjęć powiem w sumie jestem zadowolony i czuję, że to choć było ustawione, to jednak artystycznie :) Sztuka światła, numer jeden, jest to album zawierające kształty i formaty światła jakie sobie wybrałem. Ale jest bonus do którego mam tytuł :) Powie dlaczego wybrałem te zdjęcia. Rozprysk z lądu Smuga Wędrowny Flejm Słoneczne światło Kojące światło energii magicznego kryształu. Sam muszę coś powiedzieć, to naprawdę jest dla mnie cudne :) I ten specyfik też go uwielbiam :) Nadzieja Oświecone Obserwacja, szukanie Połysk Blask Nadejście A o to bonus :) Tytułowany jako: Światłorzep No i jeszcze coś specjalnego, choć na początku nie myślałem, by to wstawić. Zdjęcie patrząc w przestrzeń. Choć wstawiając je nie miałem na celu tego albumu, lecz przedstawienie, formatu jaki tu jest umieszczony. Choć nie wyraźne, samo zdjęcie pokazuję ten nieobecny wyraz twarzy i to jak patrzysz w przestrzeń, a ktoś mówi co się tak patrzysz? Zadaje sobie pytanie: Czy to zdjęcie jest brzydkie? Jest nie wyraźne, ale jest niezwykłe pokazało mi coś niesamowitego. 4 Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted April 3, 2015 Ładne. Najbardziej podoba mi się to szóste. Share this post Link to post Share on other sites
Ancient 322 Posted April 23, 2015 Pogoda zmienna jest, ale pogoda czasem jest bardzo szalona, gdy z każdej strony mamy coś czego się ktoś nie spodziewa. Cały Album - https://plus.google.com/u/0/photos/102708157310053183705/albums/6140872777697267825 6 Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted April 23, 2015 Ładnie. 3 od końca podoba mi się chyba najbardziej ;) Lubię takie zdjęcia - słońce i niebo poprzecinane kablami :) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Kirk 56 Posted April 23, 2015 Bardzo fajne zdjęcia tobie wyszły :) Share this post Link to post Share on other sites
Lawenda 457 Posted April 24, 2015 Dla mnie najlepsze są te gałęzie z promieniami słońca - wczoraj też zrobiłam podobne. Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted May 4, 2015 Kilka słów odnośnie Snu o wilkołakach. To chyba bardziej krótki poemat czy ballada niż wiersz. Opowiadasz historię, niekoniecznie - przeżycia podmiotu lirycznego. Tak czy inaczej; myślę, że to całkiem ciekawa zapowiedź dalszej twórczości - z tego, co pamiętam, to jedna z Twoich pierwszych tego rodzaju literackich prób, więc nie ma co się zrażać jakąkolwiek krytyką. Dobrze jest wziąć sobie do serca uwagi i pracować dalej, żeby poprawić swój styl. Ale do rzeczy. Podoba mi się klimat utworu, jest łatwo wyczuwalny, aż emanuje - i to dobrze. Niestety pierwszą rzeczą, jaka mi się rzuciła w oczy (chociaż ja w sumie jestem pilkunnussią, nie jestem miarodajna w tej kwestii), to literówki, jak dźwi czy ciekwość. Logiczne jednak, że nie o to chodzi w treści utworu, więc to tak na marginesie. Urzekł mnie sposób, w jaki budujesz napięcie, niepokój. Może to takie skrzywienie, które minie z czasem, kiedy przerzucę się na coś innego niż Witkacy, ale Twój styl kojarzy mi się w jakiś sposób z Czystą Formą i, choć nie jest to jeszcze żaden profesjonalny paralelizm, to i tak mnie wciąga. Rymy są takie ostre, brakuje rytmu. Ale nie wiem, czy w tym przypadku cecha negatywna, bo to właśnie to nadaje temu wierszowi/balladzie/whatever taki charakterystyczny wydźwięk. Muszę przyznać, że na początku byłam dość sceptyczna, ale z czasem coraz bardziej i się podoba. Jakoś nie podobają mi się (dla odmiany) po dwa ostatnie wersy dwóch przedostatnich strof. Takie jakieś szarpane, jakby wciśnięte na siłę. Ale tak jeszcze raz analizowałam... I jednak stawiam na wiersz, mimo wszystko. Chociaż ma w sobie sporo elementów opisu, to jednak obstawiam metaforyczny opis przeżyć - a przynajmniej pozwól mi w to wierzyć. ;) Za wszelkie nadinterpretacje i mój schnący z każdą stroną przeczytanej naukowej książki ton... Jak tylko się odbiję od filologiczno-historycznego dna literackiego (przy czym jest to literatura na wysokim poziomie, to dno to moja osobista klęska umysłowa pod jej wpływem), to pewnie mi się poprawi. Podsumowując: podobało mi się i czekam na następne. Pewnie znowu zabranie się za nie zajmie mi kilka tygodni, ale to zabieranie się będzie raczej pełne nadziei dla Twojego powstającego właśnie nowego talentu. ^^ Share this post Link to post Share on other sites
Ancient 322 Posted May 16, 2015 Ostatnio pracuje nad nowym stylem :) https://plus.google.com/u/0/photos/102708157310053183705/albums/6149500126262813153 4 Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted May 16, 2015 Mam problemy z zobaczeniem czegokolwiek :D Ale 3 i 6 zdjęcie fajne ;) Zwłaszcza 3. Ładnie ci ostrość złapało ;) Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted May 16, 2015 Mi też się trzecie bardzo podoba. Strasznie fajne Ci wyszło to rozmyte tło i wyraźny kwiatek :) Share this post Link to post Share on other sites