beatag60 2263 Posted October 7, 2014 Tarja Turunen, The Voice / Finland 3 Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted October 7, 2014 A obok niej Michael Monroe, o ile dobrze widzę :) Share this post Link to post Share on other sites
Marja 708 Posted April 18, 2015 Podobno Emppu nie chciał żeby wyrzucono Tarję, ale został przegłosowany; utrzymuje z nią nawet kontakt. Tuomas podobno wysyłał jej jakieś kartki na święta, ale ona nie odpowiadała. Hmm... Chciałabym żeby w końcu wszyscy się ze sobą pogodzili... Share this post Link to post Share on other sites
Eclipse 226 Posted April 18, 2015 Marja, aa skąd te informacje? ;) 1 Share this post Link to post Share on other sites
anulka79 1426 Posted September 4, 2015 Tarja jest w Meksyku, w Monterrey..Przed koncertem.. Kto jej towarzyszy? Oczywiście ukochana córeczka Naomi:D! Czyż ona nie jest słodka? Może odziedziczy talent i urodę po mamie! W trasy koncertowe już jeździ.. 5 Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted September 4, 2015 Fajnie, że odziedziczyła blond włosy po Tarji, a nie ciemne po Marcelo :) Share this post Link to post Share on other sites
Lucid Dreamer 186 Posted September 4, 2015 Jakie blond po Tarji? Tarja ma ciemne włosy :P Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted September 4, 2015 Jakie blond po Tarji? Tarja ma ciemne włosy :P Otóż nie. 1 Share this post Link to post Share on other sites
anulka79 1426 Posted September 4, 2015 Tarja ze swoimi braćmi..Jak widać, czupryna blond;) Słodka blondynka stała się czarną pięknością.. Tutaj mała Tarja wygląda dokładnie jak jej córeczka teraz.. Identyczne:) 5 Share this post Link to post Share on other sites
Marja 708 Posted September 4, 2015 Jaka ta Naomi jest słodka! :rolleyes: I reszta zdjęć też jest super. :) Gdzie znalazłaś takie fajne zdjęcia? :) A tak w ogóle Tuo też miał blond włosy jak był mały, a teraz ma ciemne. ;) Share this post Link to post Share on other sites
anulka79 1426 Posted September 4, 2015 Tarja jak widać była blondynką w młodości.. Może z czasem włosy zrobiły się trochę ciemniejsze, ale w tej chwili raczej je farbuje na czarno..Tuo też zdaje się kiedyś przyznał, że używa jakiejś farby i przyciemnia włosy..;) 1 Share this post Link to post Share on other sites
anulka79 1426 Posted September 11, 2015 Już od dzisiaj do nabycia nowa płyta Tarji.. Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted September 15, 2015 [video=youtube] Teraz moja babcia też może słuchać Tarji :D Ale poważnie - brzmi świetnie. Tarja nie musi śpiewać metalu, żeby brzmieć dobrze. Fail jej kilku poprzednich płyt polegał na słabych kompozycjach. A nie na tym, że Tarja nagle straciła umiejętność śpiewania. :) 2 Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted September 15, 2015 Jak mam być szczery to Ave Maria nie jest szczytem ambicji Tarji. Nie uważacie, że słuchanie jednego utworu w 12 wersjach jest nudne? Nie przeczę przyjemne to jest dla ucha fajnie się słucha, ale w niektórych momentach jest nudnawe. Najlepszą Ave Maria Tarja zaśpiewała na lepszym klasycznym jej albumie Henkäys Ikuisuudesta. Najlepsza na tym albumie jest Tarjowa wersja. :) Niektórzy mówią, że to EFMB Nw jest komercją i nic więcej, a według mnie to Ave Maria Tarji jest bardziej komercyjna. Czekam z niecierpliwością na jej rockowy album, bo tu się niestety lekko się zawiodłem. :) Mam nadzieję, że nie uraziłem czyiś uczuć. Ten album jest przyjemny, ale Tarje stać na więcej. W zasadzie to jedną Ave Maria Tarja skomponowała reszta to covery. :) Share this post Link to post Share on other sites
Lucid Dreamer 186 Posted September 15, 2015 To czemu zaczęła sie farbować na czarno? Bezsens.. Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted September 15, 2015 To czemu zaczęła sie farbować na czarno? Bezsens.. A może miała taki kaprys. :P I w kruczoczarnych włosach jej lepiej. :P 1 Share this post Link to post Share on other sites
Marja 708 Posted September 20, 2015 Tarja w peruce. :) Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek 121 Posted September 21, 2015 A tutaj można obejrzeć to wiekopomne dzieło Tarja w roli matki ucznia wezwanego na dywanik :lol: 2 Share this post Link to post Share on other sites
Marja 708 Posted September 24, 2015 Zamieszczam króciutki fragment z wywiadu ze strony Way of Lifestyle przeprowadzonego 7 października 2014. :) Nie mogłam się powstrzymać, żeby tego nie zamieścić, bo w tym fragmencie Tarja mówi o Polsce. :) Tomek Matusz – W Polsce jesteś już kolejny raz, dlatego chciałbym zapytać, co Ci się podoba najbardziej w tym kraju, na co zwróciłaś największą uwagę? Myśląc „Polska” jakie jest Twoje pierwsze skojarzenie? Tarja Turunen – Architektura starych miast jest piękna. Uwielbiam oglądać stare budynki i słuchać ich historii. Gdy byłam dzieckiem, mój ojciec pracował w Polsce, więc za każdym razem, gdy słyszę „Polska”, przypominam sobie pożegnanie z tatą i machanie do samolotu. 3 Share this post Link to post Share on other sites
prostreet94 259 Posted November 2, 2015 To już przeszłość i jest dobrze, tak jak jest; Floor idealnie pasuje do magii i twórczego myślenia Tuomasa; ale tęskni mi się za 'starym' Nightwishem, tym w którym śpiewała Tarja. Solowe jej krążki, nie są złe, ale też nie są tym co mogliśmy usłyszeć w 'Oceanborn', 'Century Child', czy choćby w 'Wishmaster'rze'. Tak sobie tego słucham i tęsknię - od tych płyt wszystko się zaczęło, moja cała miłość do zespołu i w ogóle (pierwszy utwór jaki usłyszałem to 'Wish I had an Angel' z 'Once' - tam zaciekawił mnie głos Marco i zacząłem odsłuchiwać wszystkie płyty Nightwish od początku). Ulubiona płyta - 'Century Child' - wielokrotnie to podkreślałem i tak chyba zostanie. "Tarja wróć do zespołu!" - żartuję, rozdział zamknięty i w sumie nawet to dobrze nas zaprowadziło, ale jakaś kolaboracja Nightwish z Floor Jansen feat Tarja fajnie by brzmiała, w szczególności gdyby za kompozycje zabrał się sam maestro :) TĘSKNIĘ :( :) 2 Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted November 12, 2015 To już przeszłość i jest dobrze, tak jak jest; Floor idealnie pasuje do magii i twórczego myślenia Tuomasa; ale tęskni mi się za 'starym' Nightwishem, tym w którym śpiewała Tarja. Solowe jej krążki, nie są złe, ale też nie są tym co mogliśmy usłyszeć w 'Oceanborn', 'Century Child', czy choćby w 'Wishmaster'rze'. Tak sobie tego słucham i tęsknię - od tych płyt wszystko się zaczęło, moja cała miłość do zespołu i w ogóle (pierwszy utwór jaki usłyszałem to 'Wish I had an Angel' z 'Once' - tam zaciekawił mnie głos Marco i zacząłem odsłuchiwać wszystkie płyty Nightwish od początku). Ulubiona płyta - 'Century Child' - wielokrotnie to podkreślałem i tak chyba zostanie. "Tarja wróć do zespołu!" - żartuję, rozdział zamknięty i w sumie nawet to dobrze nas zaprowadziło, ale jakaś kolaboracja Nightwish z Floor Jansen feat Tarja fajnie by brzmiała, w szczególności gdyby za kompozycje zabrał się sam maestro :) TĘSKNIĘ :( :) To jest to co zawsze chciałem powiedzieć. :) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Marja 708 Posted December 20, 2015 Tarja i Naomi. :) 5 Share this post Link to post Share on other sites