Adrian 3317 Posted December 31, 2012 Sylwester, Nowy Rok... Wznieśmy również toast za nasz ukochany NW! Dzisiaj obchodzą 15 rocznicę swojego pierwszego koncertu Huvikeskus w Kitee! http://nightwish.pl/15-rocznica-pierwszego-koncertu-nightwish/ Podzielcie się, czym jest dla Was zespół? Jak wpłynął na Wasze życie? Postrzeganie świata? A może muzyka NW towarzyszyła Wam w jakichś ważnych chwilach? Może dzieliliście z nią smutki? Wszystkiego najlepszego! :) Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted December 31, 2012 Wspaniała rocznica. Życzę Najtłiszkowi wielu cudownych muzycznych przygód, wyrozumiałych i oddanych fanów, i niewyczerpanych zapasów energii:) Zespół jest częścią każdego mojego dnia. Jego muzyka wprowadziła moją wrażliwość w świat magii i wzruszeń, koi moje smutki i dodaje sił w pokonywaniu codziennych wyzwań- jest balsamem dla mojej duszy:) Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted December 31, 2012 Nightwish jest dla mnie inspiracją, ukojeniem, początkiem odkrywania muzyki na nowo, wprowadzeniem w cięższe brzmienia, pobudza moją wyobraźnię... i niech trwa i tworzy dalej dając z siebie wszystko na koncertach i w studiu nagraniowym! 1 Share this post Link to post Share on other sites
alkazz 0 Posted January 2, 2013 Czy ktoś posiada nagranie tego koncertu ? Kiedyś miałem kopię części w formie cyfrowej, zgranej jeszcze z poczciwej kasety VHS - jednak gdzieś przepiłem na dysku. pozdrawiam i witam na forum ;-) Alkazz Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted January 2, 2013 Masz na myśli audio czy vvideo? Jesli chodzi o audio to zdajsie mam gdzieś bootleg na dysku ( bo pisząc koncertowy dział mojego kompendium musiałem zgromadzić bądź przesłuchać chyba wszystkie istniejące bootlegi nightwisha ;)) Natomiast jesli chodzi o video to kiedyś widziałem zapis, potem mi to też gdzieś przepadło ale jak się doszperałem po latach to było błędne bo krązyło jako live at tavastia club 1997 -first concert a tak naprawdę koncert w klubie tavastia miał miejsce 13 lutego 1998 więc to nagranie tak krazyło błędnie opisane ale nie był to ich pierwszy koncert na pewno a jedynie jeden z tej pierwszej trasy po Finlandii.No chyba że istnieje jakieś nagranie tego faktycznie pierwszego koncertu którego nie widziałem (to byłaby nie lada gratka :)) Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted January 2, 2013 W 1997 zespół zagrał tylko jeden koncert i to ostatniego dnia w roku. :) Jeśli już ktoś posiada nagranie lub fragment to na pewno sam zespół. Może warto napisać do managementu z pytaniem? :) Share this post Link to post Share on other sites
pawel27g 57 Posted January 16, 2013 O juzu to już 15 rocznica :O Share this post Link to post Share on other sites
Pavlina 6 Posted January 16, 2013 Ja gdzieś miałam mp3, ale muszę przekopać się przez płyty, bo na kompie tego nie mam ;D Jakość może nie była jakaś super, ale dało się znieść. Oczywiście do momentu, w którym Tuomas nie śpiewał :lol: Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted January 16, 2013 To właśnie jest to o czym wspominałem, to nie jest I koncert tylko Tavastia z Helsinek 13 luty 1998 błędnie opisana.Tego tak naprawdę pierwszego koncertu z grudnia 97 zapisu jak na razie nie ma, jesli ktoś to nagrywał to jest to w posiadaniu samego zespołu :) Share this post Link to post Share on other sites
Pavlina 6 Posted January 16, 2013 Och, wybacz, nie przeczytałam uważnie całego wątku ;D Share this post Link to post Share on other sites