Cameloth 92 Posted July 18, 2014 z wikipedii: " fiński zespół heavymetalowy, klasyfikowany też jako powermetalowy, wzorujący się na zespole Manowar. Śpiewają w rodzimym języku. Pierwszy album zespołu, Metallitotuus, ukazał się w 2005. Tematyka ich utworów oscyluje wokół 'braterstwa metalu'." Jarkko Ahola dysponuje świetnym wokalem, który bardzo mi się podoba. Występuje też solowo, śpiewa w knajpach i klubach. Zespół startował również w Eurowizji, wysyłałem na nich masę smsów. Niestety nie wygrali :/ poniżej propozycje: [video=youtube] [video=youtube] (spokojny kawałek) [video=youtube] [video=youtube] Zapomniałem dodać, Jarkko występuje też w Northern Kings z m.in. Marco Hietalą, Villem Valo Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek 121 Posted July 19, 2014 Ostatnio często słucham płyty "Metallitotuus" za pośrednictwem Spotify. Melodie wkręcają się w mózg, wokal efektowny, choć image raczej śmieszny ;) Tłumaczeń tekstów nie szukałem, ale jakoś mi się do tego nie śpieszy kiedy spojrzę na same tytuły :D Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted July 19, 2014 Kilka lat temu słyszałam ich na żywo, nie pamiętam kawałków ale mimo "śmiesznego" języka zapadają w pamięć jako dobry band:) Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted July 19, 2014 Kilka lat temu słyszałam ich na żywo, nie pamiętam kawałków ale mimo "śmiesznego" języka zapadają w pamięć jako dobry band:) Na żywo? Gdzie? W Polsce? Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted July 19, 2014 Nie w Polsce, w Czechach:) Kiedyś próbowałam ich poznać bliżej, ale język mnie ciut odrzuca- niestety:( Pewnie jeszcze będę próbować. Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek 121 Posted November 18, 2014 Ostatnio na Spotify widziałem solową płytę Jarkko. Ktoś słuchał? Share this post Link to post Share on other sites