Haunted 3 Posted November 18, 2012 Temat w którym będziemy się chwalić swoimi kolekcjami oraz na bieżąco pisać co nam dotarło. :3 Oto moja niezbyt wielka: Evanescence: - Fallen - The Open Door (Digipack) - Evanescence - What You Want (Singiel) Tarja: - My Winter Storm (Deluxe Digipack + DVD) - What Lies Beneath (PolskaCena) - Act I (2xDVD) Nightwish: - Imaginaerum (niby tour edition, ale nie ma orkiestrowych edycji utworów) - Nemo (Singiel, Digipack) Within Temptation: - The Silent Force - The Unforgiving (Digipack) Lacuna Coil: - Dark Adrenaline Chylińska: - Winna UnSun: - The End Of Life Emilie Autumn: - Opheliac (2009 Deluxe Edition) - Fight Like A Girl I moje popowe oblicze XD (Nie przestraszcie się) Lana Del Rey: - Born To Die: The Paradise Edition Kelly Clarkson: - Stronger (Eco) P!nk: - Truth About Love (Deluxe) The Veronicas: - Hook Me Up (US Version) DEV: - The Night The Sun Came Up Lady Gaga (nie bić ! XD) - The Fame Monster (PolskaCena) - Born This Way (PolskaCena) - The Edge Of Glory (Singiel) - The Fame Monster Limited USB Drive Edition (może nie płyta, ale powiązane z muzyką) Czeję się na: Florence + The Machnie - Ceremonials Całą dyskografię Lacuny Coil, Within Temptation i Nightwisha Xnadria - Neverworld's End The Pretty Reckless - Light Me Up i Hit Me Like A Man Evanescence - Anywhere But Home i deluxe Evanescence Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted November 18, 2012 Matko i córko! Ładnie, ładnie!!!... Mi by ręka odpadła, gdybym wszystkie swoje płyty i kasety (tak, tak, jeszcze w takie zabytki opływam :P ) miała wypisać!!!... Z ostatnich nabytków płytowych: Desdemona "Endorphins" i singiel "Bing in All" (dla chętnych http://www.halotan.net/shop.php?view=song&id=62&lang=pl&s=1) Share this post Link to post Share on other sites
pawel27g 57 Posted November 22, 2012 Matko i córko! Ładnie' date=' ładnie!!!... Mi by ręka odpadła, gdybym wszystkie swoje płyty i kasety (tak, tak, jeszcze w takie zabytki opływam ) miała wypisać!!!...[/quote'] Znam to. Można by artykuł napisać, wiele płyt leży już w szafce ponieważ miejsca brak :( Przydał by mi się osobny pokój na płyty z muzyka, tak jak dziewczynom pokój na odzież i buty xD Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted November 22, 2012 Omg, to mi bardziej na książki :P Share this post Link to post Share on other sites
pawel27g 57 Posted November 24, 2012 Marze o tym by mieć jak najwięcej książek bibliotekę w domu. Lubie sie zaopiekować każdą książką. Nie lubię ludzi co źle traktują książki Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted November 25, 2012 Słusznie, ja - jako się rzekło - też mam do nich słabość. A tak w ramach ciekawostki: teść mojej przyjaciółki też kocha książki. Całe mieszkanie ma wypełnione regałami i półkami na książki. Są poupychane wszędzie, gdzie to tylko możliwe: we wszelkich wnękach, za zasłonkami... W każdym kącie. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że ów człowiek ma również wynajęte mieszkanie, TYLKO na swoje książki :P Share this post Link to post Share on other sites
Sahara 159 Posted December 4, 2012 Płyty: * Lady GaGa - The Fame Monster * Lady GaGa - The Remix (wydanie brytyjskie) * Lady GaGa - Born This Way * Lady GaGa - Born This Way The Remix * Amy Winehouse - Back To Black * Adele - 21 * Maroon 5 - Hands All Over * Christina Perri - Lovestrong * Madonna - MDNA (wydanie rozszerzone) * Snow Patrol - Fallen Empires * Ewelina Lisowska * Snow Patrol - A Hundred Million Suns * Agnieszka Chylińska - Modern Rocking Single: * Lady GaGa - Born This Way * Lady GaGa - You And I * Lady GaGa - Poker Face * Christina Perri - Jar Of Hearts * Selah Sue - Raggamuffin Kolekcję ciągle poszerzam :D Szczególnie zależy mi na: (* singlach GaGi xD) * Nightwish: Imaginaerum & Dark Passion Play * Lana Del Rey - Born To Die * Selah Sue - Selah Sue * Florence + The Machine - Ceremonials * Snow Patrol - Eyes Open i czymś tam jeszcze, czego w tej chwili nie pamiętam xD Share this post Link to post Share on other sites
Haunted 3 Posted December 11, 2012 Nareszcie mam Karamacode Lacuny Coil :3 Share this post Link to post Share on other sites
Sahara 159 Posted December 28, 2012 Do kolekcji dołączyło Dark Passion Play i Imaginaerum :D Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted December 28, 2012 U mnie, jak pisałam "Anastasis" Dead Can Dance ♥ Share this post Link to post Share on other sites
Sahara 159 Posted December 31, 2012 Dzisiaj kupiłam Imaginaerum The Score :D Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted December 31, 2012 Sahara, szalejesz. :) Widzę Nightwish mocno Cię pochłonął. :D Share this post Link to post Share on other sites
Oskar 3 Posted December 31, 2012 Moja kolekcja obejmuje jak na razie Imaginaerum i Once, ale powolutku aż do skutku sobie będę kolekcjonował. Share this post Link to post Share on other sites
Izzy 699 Posted January 5, 2013 Moją kolekcję tworze już od trzech latach więc trochę się nazbierało. Tak więc bez wdawania się w szczegóły. Posiadam sporo płyt Lady Pank, wszystkie płyty The Doors, większość Led Zeppelin, sporo Guns N' Roses, kilka płyt Stonesów i Pearl Jam. A także pojedyncze płyty takich zespołów i wykonawców jak: Chłopcy z Placu Broni, Alice Cooper, Jimi Hendrix, Eric Clapton, Slash, Jan Borysewicz, Dżem, John Lennon, Alice in Chains A także, uwaga: jedną płytę Nightwisha! Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted January 5, 2013 A także, uwaga: jedną płytę Nightwisha! Jaką ? ;) Share this post Link to post Share on other sites
Izzy 699 Posted January 5, 2013 Składankę Highest Hopes. Posłuchałem kiedyś kilku utworów Nightwisha na YT i spodobało mi się na tyle, że zapragnąłem poznać muzykę zespołu. A, że jedyną dostępną w Empiku płytą było Highest Hopes to właśnie tą płytę kupiłem. Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted January 5, 2013 To nawet szczęśliwie się złożyło bo jest tam dużo Nightwishowych hitów ery Tarji. :) Share this post Link to post Share on other sites
pawel27g 57 Posted January 16, 2013 Moja najnowsza nowość taka że nie ma nowszej to jest Straight Out Of Hell wykonawcy 0Helloween Share this post Link to post Share on other sites
Pavlina 6 Posted January 16, 2013 Moja kolekcja jest strasznie skromna: Nightwish Albumy Oceanborn Century Child Once Dark Passion Play Imaginaerum Single Bless The Child + DVD Bye Bye Beautiful Storytime DVD End Of An Era Placebo Albumy Sleeping With Ghosts Once More With Feeling - Singles 1996-2004 Battle For The Sun + DVD B3 EP Single For What It's Worth Linkin Park Albumy Reanimation Meteora CD + wersja oldschoolowa na kasecie ;P Live In Texas CD + DVD Living Things Collision Course CD + DVD Single Burn It Down + trzy kolejne w drodze ;P Hunter Królestwo XXV Lat Później DVD A z pojedynczych albumów posiadam: Anathema - We're Here Because We're Here Fort Minor - The Rising Tied HIM - Deep Shadows Snd Brilliant Highlights Evanescence - Fallen Limp Bizkit - Results May Vary - również przeżytek kasetowy ;P Share this post Link to post Share on other sites
motorade 118 Posted January 19, 2013 U mnie bez rewelacji, Imaginaerum NW, What lies beneath TT, The Unforgiving WT, Acoustic night at the teathre WT. Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted January 19, 2013 Pokusiłam się o wypisanie mojej "kolekcji" i nawet już całkiem sporo się tego nazbierało. Większość to dość świeże nabytki, dlatego tym bardziej się dziwię, że ta "choroba kolekcjonerska" tak szybko postępuje ;) Staram się oczywiście kupować wszystko w miarę jak najtaniej, bo po co przepłacać i kupić jeden krążek za 50-60 złotych, kiedy można trochę poszperać lub wyczekać odpowiedni moment i koniunkturę rynku i znaleźć ten sam egzemplarz w cenie 20-30 zł lub nawet jeszcze taniej ;) Apocalyptica - Apocalyptica - 7th Symphony Closterkeller - Aurum (digipack) Dream Theater - Six Degrees of Inner Turbulence - Train of Thought Iced Earth - Horror Show Judas Priest - Defenders of the Faith (remastered) - Painkiller (remastered) Marillion - Script for a Jester’s Tear (remastered) - Misplaced Childhood (remastered) Megadeth - Peace Sells... but Who's Buying? (remastered) - So Far, So Good... So What! (remastered) - Rust in Peace (remastered) - Countdown to Extinction (remastered) - Youthanasia (remastered) - Cryptic Writings (remastered) - Risk (remastered) - The System Has Failed - Endgame - Th1rt3en Nightwish - Once (limited edition) - Imaginaerum Nine Inch Nails - The Downward Spiral (digipack) Rush - 2112 (remastered) Slayer - Reign in Blood (remastered) - South of Heaven Stratovarius - Polaris (digipack) Tarja - What Lies Beneath Testament - Souls of Black - Low Type O Negative - Bloody Kisses (digipack) Kilka kasetowych przeżytków, m.in.: Linkin Park – Meteora Britney Spears - Oops!... I Did It Again (ha, ha kiedy to było :D) Jakieś składanki: Łzy - The Best of 1996-2006 Elvis Presley – 30 #1 Hits* Soundtrack: - Pulp Fiction* Z muzyki klasycznej: Mozart (w wykonaniu polskiej orkiestry, ale nie mam przy sobie CD, żeby podać dokładne dane :P): - Eine kleine Nachtmusik* - Requiem* Händel – kilkanaście kompozycji na klarnet i flet (brak danych z powodów j.w.) - pojedyncze płyty z wybranymi kompozycjami Bacha, Vivaldiego, Beethovena, Czajkowskiego * Nie są to płyty kupione specjalnie przeze mnie/dla mnie, ale właściwie tylko ja ich słucham. Leżały w domu i się kurzyły, więc je sobie niejako przywłaszczyłam ;) No i kilka CD z kiedyś słuchaną przez mnie muzyką, których powinnam się już pozbyć, ale trochę z sentymentu za długo się do tego zabieram, czyli: Eminem, D12, 50 Cent, Sean Paul, Duże Pe i kilka składanek z polskim hip-hopem. Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted January 19, 2013 Omg, a kasety też wypisujemy? :P Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted January 19, 2013 Jak chcesz i masz ich na czym słuchać, to czemu nie? ;) Ja mam zachomikowane w domu jeszcze dwa działające walkmany, tylko włożyć baterię i słuchać XD Share this post Link to post Share on other sites
margoQ 88 Posted January 19, 2013 Mamy jeszcze dwa odtwarzacze kasetowe i walkmana, a kaset trzy kartony (+ jeszcze półtora z moimi bajkami z dzieciństwa :D). Jak mi się będzie chciało to jakoś na raty może wrzucę :P Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted January 19, 2013 A, no w takim wypadku to jednak się nie dziwię, że pytasz czy wypisywać to wszystko ;) Jak za dużo się nazbiera i wczesniej się tego jakoś nie opisywało/katalogowało, to może być problem żeby tak na raz wypisać. Może podaj te najciekawsze "okazy"? Albo te, których słuchasz najczęściej (a słuchasz w ogóle?:P). Share this post Link to post Share on other sites