NightwishAnka 480 Posted September 28, 2013 A torciku z Nightwish nie ma :( Ale ogólnie kiedyś sobie taki na urodziny sprawie :D Share this post Link to post Share on other sites
Jillian 347 Posted October 3, 2013 Skoro mowa o tortach: marzę o takim ♥ Kupiłam w promocji zestaw ciastek (Ciasteczkowy Potwór atakujeeee!) za dyszkę. Porozdawałam wszystkim i zostało mi jedno pudełeczko. Za to jakie! Wlaśnie wcinam jakąś niemiecką podróbkę oreo. Mniaaaaaaaaaam ♥ Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted October 19, 2013 Na niedzielne śniadanko;) Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted October 19, 2013 Superowe w sam raz na święta wielkanocne Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted October 19, 2013 Szkoda by było takiego zjadać : Share this post Link to post Share on other sites
Scavenger 159 Posted December 4, 2013 O fuuu... tłuste mięso. :x Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted December 4, 2013 Ochydnie to wygląda ;o 1 Share this post Link to post Share on other sites
Jillian 347 Posted December 4, 2013 Beatka, proszę Cię... właśnie zjadłam hamburgera. Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted December 4, 2013 Ludziska mają takie koszmarne pomysły, że musiałam się z Wami podzielić- wybacz Jill;) Share this post Link to post Share on other sites
Jillian 347 Posted December 4, 2013 [patrz - moja sygnaturka] ...hmm... w sumie to ta swinia nie jest taka straszna xDDDD Share this post Link to post Share on other sites
Dave 363 Posted December 4, 2013 Normalny niedzielny obiad. Nic szczegòlnego xD Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted December 14, 2013 Dzisiaj tworzyłem na zajęciach praktycznych :D Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted December 22, 2013 Właśnie wcinam bułkę z ciemnego pieczywa, z ziarnami i serem u góry, a w środku ser żółty, ogórek konserwowy, nachosy. Do tego popijam ją herbatą z miodem. Tak bardzo ... xD Share this post Link to post Share on other sites
Jillian 347 Posted December 23, 2013 Zrobiłam dziś najpyszniejszego Gyrosa ever ♥ Do tego sernik z mnóstwem ananasów i bananów i rybę po grecku. Mniam. ... ale i tak jutrzejsze śledzie w śmietanie będą najlepsze XD Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted December 23, 2013 A ja o 17 zacząłem robić pierogi, a o 19 skończyłem i narobiłem z 200 sztuk udało mi się i jestem wykończony.... :) Share this post Link to post Share on other sites
Scavenger 159 Posted December 23, 2013 Wczoraj zrobiłem sobie pyszną sałatkę grecką. xd Share this post Link to post Share on other sites
Maggie 338 Posted December 23, 2013 Robię pierniczki ♥. Ale tak klejąca się wyszła mi masa, że czarno to widzę :P. Share this post Link to post Share on other sites
Dave 363 Posted December 25, 2013 Moja ostatnia rozkmina: jak wy macie na imie?? o_O (nie chce mi sie przegladac calego "tu sie poznajemy) Share this post Link to post Share on other sites
Maggie 338 Posted December 25, 2013 Dave, a co to ma wspólnego z jadalnią? :O Btw. Mamy spis portali społecznościowych i tam jest fb większości ludzi, więc nie ma problemu ogarnąć imiona ;). Share this post Link to post Share on other sites
Dave 363 Posted December 25, 2013 Ok :D Sorry. Zle umiescilem. 1 raz xd !! Share this post Link to post Share on other sites
Nomad_Shakyor 8 Posted January 26, 2014 Zrobiłem najpyszniejszy gulasz węgierski na świecie :D Ogólnie uwielbiam robić potrawy węgierskie :) Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted January 26, 2014 Igor, poproszę Twój przepis na gulasz?:) Share this post Link to post Share on other sites
Nomad_Shakyor 8 Posted January 26, 2014 Proporcje ciężko mi określić. Zależy od upodobań, czy ktoś woli więcej mięsa, ziemniaków, czy warzyw :) Ogólnie robię go z ok. 0,5 kilograma mięsa wołowego, 2 duże lub 3 małe ziemniaki, 2 pomidory, 1 papryka czerwona, 1 zielona, jedna duża cebula, z przypraw daję różnie: najczęściej bazylia lub oregano, można dodać kminek, ale ja osobiście go nie lubię. oczywiście dodać troszkę soli i pieprzu, mieloną papryką słodką lub ostrą, zależy od tego czy wolisz ostrzejszy czy nie. Aby Jeszcze bardziej był pikantny dodaj troszkę tabasco lub pasty węgierskiej, gulaszowej, można kupić w większych sklepach ;) Możesz albo nawet musisz dodać ząbek czosnku ;) Mięso w kostkę, posiekać cebulę, zetrzeć czosnek, paprykę pokroić na nieduże kawałki. Pomidory włożyć do gorącej wody i zdjąć skórkę, no i oczywiście pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać i również kostka. Na olej (lub masło klarowane) wrzucić cebulę, kiedy osiągnie złotą barwę dorzucić mięso i dusić ok. 10-12 minut. Potem wrzucić całą resztę do garnka (oprócz ziemniaków!), wymieszać, przykryć, no i czekać bardzo długo (w końcu wołowina ;) ), ok. 2,5 godziny, nawet dłużej, oczywiście gotować na małym ogniu. Teraz dodajemy ziemniaki i dusimy ok. 20-25 minut. Co do wołowina, musi być chuda, ale bez przesady :) Share this post Link to post Share on other sites