Guest Simo Posted July 2, 2013 A czy ktoś gdzieś napisał, że nie lubi? To, czy podoba jej się ekranizacja to zupełnie inna rzecz niż lubienie samej powieści. Imo książki są miliardy razy lepsze od filmów. Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted July 2, 2013 Mam książkę Hobbit Niezwykła Podróż Filmowe Postacie i Miejsca ♥ 1 Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted July 2, 2013 Ja nic nie mówię że nie lubi tylko mówię ze Tolkiena jak i Lotra trzeba zrozumieć :) Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted July 2, 2013 A czy ktoś gdzies pisał o nie rozumieniu? :) Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted July 2, 2013 No nie ale mam znajomych w szkole co w ogóle nic nie kumali z tego bo widzieli tylko wojny i nic więcej :) [video=youtube] Fajne Połączenie Władcy Pierścieni i Marilyna Mansona :) Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted July 2, 2013 Nie wiem co tam jest do rozumienia. Praktycznie wszystko jest podane na tacy :P Już nie ma co robić z LOTRA jakiegoś wybitnego dzieła sztuki, które tylko jakaś tam grupa zrozumie ;) Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted July 2, 2013 Marcin. Coś mi się zdaje, że już tu pisałam, że do "Władcy Pierścieni" wracam co kilka lat i uwielbiam prozę Tolkiena. Nawet przekonałam koleżankę, aby przeczytała. I zapewniam cię, że rozumiem. Do ekranizacji nie jestem przekonana głównie z tego powodu, iż jeszcze się nie zdażyło, bym nie wyłapała w filmie kilku nieścisłości lub skrótów, które niszczą fabułę. Szymek. Dzięki za obronę. Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted July 2, 2013 Morderco nie chciałem nic powiedzieć złego wybacz proszę :) Ps. Ja nie jestem długo na forum i nie wiem jeszcze jacy użytkownicy i co lubią przepraszam najmocniej :) Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted July 2, 2013 Marcin, spokojnie, wybaczam. Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted July 2, 2013 Dziękuje i jeszcze raz przepraszam :) Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted July 3, 2013 - The Hobbit I wish I had an angel :P Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted July 3, 2013 Dałem propozycje że może co by powiedzieli na Nw w Hobbicie tak do dyskusji a posypały się hejty :/ http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Pustkowie+Smauga-2013-469867/discussion/Muzyka,2236519#post_10210641 Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted July 4, 2013 Ludzie po prostu znają Nightwish na wylot. Te ich "przesiąknięte doświadczeniem" i "mające podstawy" opinie... Nawet specjalnie mnie to nie dziwi. ;) Tuomas jest dla nich po prostu troszkę za mądry. Tzn. jak na ludzi, którym "kultura" masowa codziennie przeżera mózgi, to i tak dziwne, że chociaż o NW słyszeli. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted July 4, 2013 Wiesz i pewnie książki nie czytali i jak ktoś się im zapyta co podobało SIĘ TOBIE W Hobbicie odrzekną Legolas a w książce nie było Legolasa ;) Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted July 4, 2013 Marcin. Był. Choć częściej pojawiali się hobbici. Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted July 4, 2013 Kurczę muszę jeszcze raz książkę przeczytać bo zapomniałem był czy nie był.. :) Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted July 4, 2013 Nie było Legolasa! Na pewno w książce nie było Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted July 4, 2013 Właśnie nie było go ale muszę dla pewności jeszcze raz książkę przestudiować Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted July 4, 2013 Wy piszecie o "Hobbcie" czy "Władcy Pierścieni"? Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted July 4, 2013 A, to rzeczywiście, mój błąd. Marcin, nie musisz czytać. Nie było. Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted July 5, 2013 Co powiecie o połączeniu Tarji i LOTRa :) [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted July 6, 2013 Kto gotowy na dzisiejszy nocny seans na tvn7 o 23.25 Drużyny Pierścienia? :) Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted July 6, 2013 Nie oglądam LOTRA w tv... To nie wersja reżyserska... I te przerwy reklamowe... :/ Share this post Link to post Share on other sites