Freyja 228 Posted September 9, 2013 [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Nightfall 809 Posted September 10, 2013 Wydaje mi się, że prośba o piosenki należała do tych prostszych, natomiast widzę, że wybór będzie trudny :) Nightwishmaster - HIM ze wspaniałym wokalem, jednak tekst piosenki dość prosty. Maciek - Utwór, który mam osłuchany, o bardzo smutnej i jednocześnie pięknej melodii. Evi - Czasami słucham Tiamat, ale nie znałam tego utworu. Zaskoczył mnie pozytywnie. Jillian - Podobnie jak Tiamatu, z repertuaru E. nie znam wszystkiego. Utwór muzycznie mniej mnie pociąga, ale za to tekst jest wspaniały. Freyja - Cudowny utwór, pasuje do mojego nastroju. W zasadzie każdy z Was zasługuje na punkt, ale muszę wybrać jedną piosenkę. Wybieram utwór wskazany przez Evi, głównie dla tego że wcześniej go nie znałam, a przypadł mi do gustu;) Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted September 10, 2013 Dziękuję :) Ja poproszę o piosenki, które wywołują w was smutek. Czy to ze względu na muzykę, czy też na tekst. A może jeszcze z innego powodu? Chcę poczuć ten smutek. Evi - 14 Freyja - 9 Simo - 7 Sami the Owl - 7 Sionqa - 9 BlackSymphonia - 6 Maciek - 5 Pablito - 1 Nymphetamine - 5 Maggie- 3 Milla - 2 Jillian - 3 Dark - 2 nightwishmaster666 - 2 Nightfall - 1 Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted September 10, 2013 Historia Jonathana Davisa zawsze wywiera u mnie smutek :( http://www.tekstowo.pl/piosenka,korn,daddy.html [video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-CLWACmWp1E Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted September 10, 2013 Może smutek nie wynika z tekstu, ale z teledysku. Chociaż częściowo i z tekstu... W każdym razie, ta piosenka jakoś tak dziwnie na mnie działa... [video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9pkLDEEs20U Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted September 10, 2013 Jeden z tych utworów, który wyciska łzy na policzki... szczególnie końcówka and I'll smile and I'll learn to pretend and I'll never be open again .. [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted September 10, 2013 [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Dave 363 Posted September 10, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=F3crQNx3ob8 Jedna z ładniejszych ballad tego zespołu. Ponura piosenka, sprawdza się kiedy jest mi źle. I wywołuje dreszcze. Share this post Link to post Share on other sites
Nightfall 809 Posted September 10, 2013 [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted September 10, 2013 Smutałam. Prawie cały czas. I o to chodziło. Gdy pojawił się Rammstein byłam pewna, że nic go nie przebije... Ale propozycja Maćka dała radę. Tak więc Maciek wygrywa. Pewnie jest coś też w tym, że wcześniej tego utworu nie znałam. I wczytywałam się w tekst, przeżywałam go po raz pierwszy. Po R+ wiedziałam czego się spodziewać. I nie zasmucił mnie on tak bardzo chyba właśnie z tego powodu. Dziękuję za wszystkie propozycje :) Evi - 14 Freyja - 9 Simo - 7 Sami the Owl - 7 Sionqa - 9 BlackSymphonia - 6 Maciek - 6 Pablito - 1 Nymphetamine - 5 Maggie- 3 Milla - 2 Jillian - 3 Dark - 2 nightwishmaster666 - 2 Nightfall - 1 Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted September 11, 2013 Okay, to może ja poproszę coś z solówką gitarową, gatunek obojętny. Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted September 11, 2013 [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted September 11, 2013 Myślałam o jakiś klasykach, gdzie solówki są naprawdę hmm... wybitne :) Ale jednak zdecydowałam się na Panterę ;) Chociaż niewiele ona ustępuje tym klasykom IMO ;) [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted September 11, 2013 To nie piosenka. To gitarowy sprint. : ) [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted September 11, 2013 Się nie mogłam zdecydować i jednak postawiłma na coś spokojniejszego: [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Jillian 347 Posted September 12, 2013 Jak solówka, to musi być Slash ♥ [video=youtube] no i ten głos Fergie, ach ♥ 1 Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted September 14, 2013 Marilyn Manson- brzmi jak tradycyjna ballada a solówka też niezła. Pantera – utwór który legł u podstaw riffów z Dead Gardens :P. Doceniam Darrella jako gitarzystę ale to nie jest zbyt bliski mi styl choć w sumie utwór to "mały klasyk". Dragonforce -speed metal i to taki naprawdę speed ;), całkiem miły numer. Testament – kawał dobrej ballady metalowej, udane partie solowe. Slash – też niezły numer i głos Fergie, gitara solowa wiadomo ale też liczyłem na ociupinkę więcej :P Ogólnie to spodziewałem się raczej utworów typu never-ending solo :D Powiedzmy że kilka kawałków jest na podobnym poziomie, w następnej turze zadaje Sami, w ogóle motyw z pojedynkami na solówki jak gra na konsoli mnie rozbawił ;). Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted September 14, 2013 Tym razem poproszę o coś, o co miałam poprosić już parę razy, ale zawsze stwierdzałam, że jednak nie. Tu liczy się tekst. A właściwie podtekst. :> Wrzućcie jakąś piosenkę z delikatnym podtekstem erotycznym w tekście. Delikatnym, więc np. Tenacious D odpada :> Move Your imagination :) Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted September 14, 2013 :devil: [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted September 14, 2013 Miałam bardzo duży problem... Na szczęście Sølvi trochę pomogła mi w wyborze, bo nad jej propozycją też się zastanawiałam :D I takim oto sposobem - coś naszego, w bieszczadzkich klimatach. Stare Dobre Małżeństwo - Akt Miłosny Albo Życie. [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted September 14, 2013 [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted September 15, 2013 Może i to jest bardziej niż delikatnie erotyczne, ale to pierwsze co mi przyszło do głowy, a nuż wam się spodoba :) [video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=y8TzdvUCcqo Share this post Link to post Share on other sites
Nightfall 809 Posted September 15, 2013 [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted September 16, 2013 Dziękuję państwu :) Miałam potężny problem z wyborem. Naprawdę. Depeche Mode - porządny kandydat na zwycięstwo, choć po pierwszym przesłuchaniu mi się nie podobał. Potem doszedł tekst i jeszcze parę przesłuchań i jest w czołówce : ) Stare Dobre Małżeństwo - O, teraz własnie u mnie leci. Przyczepiło się i nie chce się odczepić... IAMX - Jakoś tak zgubił się wśród reszty... :< Brodka - Kawałek dobrego erotyka :) Tyle powiem. Ciekawy tekst. Turnau i AM Jopek - Jak pan Grzegorz śpiewa, jest ślicznie. A potem wchodzi pani Jopek. Hmm, ciężko było... Sølvi, proszę sobie punkt dopisać ^^ Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted September 17, 2013 Let me show you the world in my eyes ♥ Dzisiaj ta piosenka obchodzi swoje 23 urodziny :D A co do życzenia - kołysankę poproszę ^.^ Share this post Link to post Share on other sites