Evi 1960 Posted June 4, 2013 okropne mają koncerty.. ale muzykę fajną robią uwielbiam klawiszowca :3 srsly?? ja uwielbiam oglądać ich kocerty ♥ prawdziwe SHOW !!! Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted June 4, 2013 okropne mają koncerty.. ale muzykę fajną robią uwielbiam klawiszowca :3 srsly?? ja uwielbiam oglądać ich kocerty ♥ prawdziwe SHOW !!! Zwłaszcza z tym wielkim przyrodzeniem strzelającym nasieniem ♥ xDDDDD Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted June 4, 2013 też xD czasem można się pośmiać, czasem podziwiać, do wielu piosenek mają przygotowane "scenki". dla mnie to jest świetne ;) Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted June 4, 2013 na koncert się chodzi na muzykę nie przedstawienia.. :)) choć to z miotaczami ognia mi si.ę podoba :)) Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted June 4, 2013 na koncert się chodzi na muzykę nie przedstawienia.. :)) choć to z miotaczami ognia mi si.ę podoba :)) a co wg ciebie jest nie tak z ich muzyką na koncertach? pytam, bo nie rozumiem, imo wypadają świetnie :) Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted June 4, 2013 nie podoba mi się jak obwiezają się na łańcuchach klawiszowca jak psa traktują sorrki trochę to chore :) ale muzycznie wypadają świetnie ale mogli by się z zachowaniem uspokoić tak była z Marilynem Mansonem który kochał skandale i show na koncertach a teraz nowy jego image jest super i dobrą muzykę dalej tworzy ale za to na koncertach już jest spokój ♥ Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted June 4, 2013 takie przyjmują pozy, odgrywają swoje role i robią to świetnie. chore? ich teksty też często takie są ;) wszystko składa się w ładną całość ;) mi to pasuje, więcej - lubię to. Mansona chyba też wolałam w jego wcześniejszym "wcieleniu". chociaż dalej go lubię ;) ale to już nie to samo. taka specyfika zespołu. takie mają teksty i muzykę. jedno pociąga za sobą drugie ;) Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted June 4, 2013 Poza tematem koncertów - chorym można też nazwać teledysk Mann Gegen Mann, w którym zespół pokazuje orgię mężczyzn. Muzyka też do tego nawiązuje. A jednak chwyta za uszy i ciągnie za sobą. Tak samo jest z teledyskami. Łapią za oko i ciągną za sobą :D Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted June 4, 2013 oo tak, imo R+ robią jedne z najciekawszych klipów ;) dla mnie to jest i chyba zawsze będzie zespół no.1 ;) nie ma piosenki, teledysku czy koncertu, który by mi się nie podobał ;) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Cela 59 Posted June 4, 2013 Poza tematem koncertów - chorym można też nazwać teledysk Mann Gegen Mann, w którym zespół pokazuje orgię mężczyzn. Muzyka też do tego nawiązuje. A jednak chwyta za uszy i ciągnie za sobą. Tak samo jest z teledyskami. Łapią za oko i ciągną za sobą :D Uuuu, ostro. :) Kojarzyłem ten klip, ale zupełnie o nim zapomniałem. Ciekawe co tam przy kręceniu się działo. :blush: Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted June 4, 2013 Poza tematem koncertów - chorym można też nazwać teledysk Mann Gegen Mann, w którym zespół pokazuje orgię mężczyzn. Muzyka też do tego nawiązuje. A jednak chwyta za uszy i ciągnie za sobą. Tak samo jest z teledyskami. Łapią za oko i ciągną za sobą :D Uuuu, ostro. :) Kojarzyłem ten klip, ale zupełnie o nim zapomniałem. Ciekawe co tam przy kręceniu się działo. :blush: imo bardziej takim... chorym? (nie wiem czy to dobre słowo... raczej kontrowersyjnym...) teledyskiem można nazwać Pussy. mówię oczywiście o wersji bez cenzury ;) Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted June 4, 2013 Poza tematem koncertów - chorym można też nazwać teledysk Mann Gegen Mann, w którym zespół pokazuje orgię mężczyzn. Muzyka też do tego nawiązuje. A jednak chwyta za uszy i ciągnie za sobą. Tak samo jest z teledyskami. Łapią za oko i ciągną za sobą :D Uuuu, ostro. :) Kojarzyłem ten klip, ale zupełnie o nim zapomniałem. Ciekawe co tam przy kręceniu się działo. :blush: Nie do końca wiem, czy chcę to wiedzieć xD Ciekawe, ile musieli tym panom zapłacić za udział w teledysku, ale sądzę, że jeśli to nie byli geje, to sporo kasy poszło na to :blush: Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted August 16, 2013 Napiszę trochę żeby odświeżyć wątek i podzielić się z wami tym co mam (trzeba się chwalić, a co!) Zacznę od mojego ostatniego zakupu: Rammstein Videos 1992-2012. Wydanie jest IMO wspaniałe! Oto fragment recenzji dotyczący wyglądu ze strony http://www.magazyngitarzysta.pl/muzyka/recenzje/11951-rammstein-videos-1995-2012.html Solidny, pięknie wydany digi box opatrzony został trójwymiarową okładką ze zmieniającymi się obliczami muzyków. Facjaty są te same, co na różnych egzemplarzach "Made in Germany", tym razem jednak utrzymane w ciemnej tonacji i, co najważniejsze, przechodzące jedna w drugą. To doskonały efekt, w pewnym sensie stanowiący nawiązanie do swoistej jedności, kolektywnego charakteru zespołu, czyli tematu niejednokrotnie poruszanego na tym wydawnictwie. Digi kryje trzy krążki DVD (lub, w zależności od wersji, 2 Blu-ray) oraz prawie 60-stronicową książeczkę (a właściwie książkę) ze zdjęciami i informacjami, dotyczącymi każdego video. Wizualny majstersztyk. I zdjęcie: Jeżeli ktoś lubi R+ to naprawdę warto! 25 teledysków zebranych w jednym miejscu + materiał Making Of do prawie każdego z nich (brakuje jedynie do Mein Herz Brennt - piano version). No i taki mały minusik - cenzura ;) Nie uświadczy się tam Pussy bez niej ;) Płyty, które prócz tego posiadam to: Herzeleid Sehnsucht (moja sis ma również kasetę ze sławnymi pozdrowieniami dla Polski ♥ ) Mutter (posiadam również kasetę...) Reise Reise Trochę mi brakuje do pełnej kolekcji, ale to mój najważniejszy cel w tej chwili jeśli chodzi o muzykę ;) Na pewno będę odświeżać ten wątek jak tylko coś więcej pojawi się w moich zbiorach. 2 Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted August 16, 2013 Ostatnio ściągnąłem Made in Germany :) i stwierdzam Epicka składanka tylko HEIRATE MICH brakuje :) Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted August 16, 2013 Jeśli chodzi o Rammstein ,to na początku słuchałem ich jak zwykłą kapele ,po przeczytaniu ich biografii i zapoznaniu się z tym o czym są ich numery to Rammstin usadowiły w mojej świętej piątce kapeli które słucham ,z ulubionych numerów to lubię : Du Hast,Kuss Mich,Sonne Feuer Frei Mein Herz Brennt ,Mein Teil, Benzin ,Wiiner Blut,lubię też numer Apocaliptiki w której gościnnie występuje Till Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted August 16, 2013 Moim zdaniem najlepsza piosenka :) [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Seppo 265 Posted August 16, 2013 Ich liebe Rammstein ♥ Kocham tą kapelę, leży zaraz obok Burzum i Nightwish ;) Ostatnio mam straszną fazę na Feuerräder: [video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mouaQt2OluA Znam ich od podszewki - tak samo jak Nightwish. Jako ciekawostkę dodam, że Richard Kruspe (gitarzysta) stworzył własny projekt muzyczny - Emigrate. Bardzo mi się on podoba. Co prawda nie jest to Rammstein 2.0 (w sumie bardzo dobrze), ale dobra alternatywa nie jest zła ;) Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted December 8, 2013 Du Riecht So Gut - pierwszy teledysk R+. Piękni i młodzi :) Takie małe odświeżenie tematu ;) [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted September 24, 2014 Zastanawiam się, co się z nimi dzieje, bo od kilku lat o zespole cicho. Kiedyś to była kapela, która miała dużą pomysłowość i nie bała się eksperymentów, a takie płyty jak Mutter (tytułowy utwór brzmi niemal jak Lacrimosa) czy Reise, Reise pokazywały, że w Niemcach drzemie lekkość tworzenia rzeczy eklektycznych i w całkowicie odmiennych stylach, bo tej ostatniej żadną miarą nie da się określić industrial metalem, z którym byli kojarzeni. Potem już tak nie porywali, choć trzeba przynać, że na przykład kawałek Te Quiero Puta, mnie totalnie zaskoczył, gdy wyszedł (orkiestra mariachi i latynosko – meksykańskie brzmienia w mechanicznym niemieckim metalu :D). Jak na mimo wszystko nie tak starą kapelę, to dość szybko wypadli z obiegu. Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted September 24, 2014 Nie tak dawno na stronie fanklubu R+ ukazał się news: Do tej pory pisaliśmy o Richardzie wyłącznie w kontekście Emigrate. Nieoczekiwanie jednak dane nam jest zaraportować wieści o...Rammstein. Godzinę temu ukazał się krótki filmik - fragment wywiadu dla oficjalnego kanału Metal Hammer - w którym Richard opowiada o przyszłości macierzystego zespołu. Odsyłamy Was do materiału w "powiązanych", jednak równocześnie pozwalamy sobie wynotować co ważniejsze informacje: 1. Koniec Rammstein. Według Richarda nie nadejdzie nawet wtedy, kiedy oficjalnie o nim poinformują. Gitarzysta jest bardzo zadowolony z energii i chemii, jaką tworzą poszczególni członkowie, dodaje też, że wręcz kocha trasy koncertowe. Reasumując: tej machiny nie da się zatrzymać tak łatwo. 2. W chwili obecnej Rammstein jako zespół ma urlop. Till, Schneider, Paul, Oliver, Flake i Richard mają swoje pomysły jak ten urlop spędzić, ale nie wiąże się to z żadnymi pracami pod szyldem Rammstein. Według Richarda chłopcy spotykają się raz w roku, by porozmawiać i ustalić plany na przyszłość. Richard dodaje, że jeśli będzie potrzeba nagrania nowego albumu, to proces nagraniowy się rozpocznie. 3. Pomimo tego, że ani trasa, ani album nie są teraz w planach, to Richard zdradza, iż "w kolejce" czeka koncertowe DVD. I to nie jedno, a aż trzy. Zdroworozsądkowo można założyć, że 5 lat ostatnich tras powinno zaowocować jakimś konkretnym wydawnictwem, gdyż sama trasa "Liebe ist fur Alle da" to zarejestrowane koncerty w m.in. Nowym Jorku (i prawdopodobnie Meksyku, Weronie i Ottawie), zaś trasa "Made in Germany" zaowocowała dwoma profesjonalnie nagranymi koncertami w Paryżu. Konkretna zawartość i data premiery DVD nie są na razie znane, aczkolwiek jako "bonus" pozwalamy sobie podlinkować wywiad, jakiego Jonas Akerlund udzielił magazynowi Dazed w grudniu 2013 roku. Pada w nim bowiem wzmianka o "filmie koncertowym dla Rammstein", który powinien ujrzeć światło na Święta Bożego Narodzenia. Którego roku? Czas pokaże. Więc to jeszcze nie koniec Rammsteina. Na szczęście. Ale na wszystko przychodzi odpowiedni czas i musimy po prostu cierpliwie czekać. Odstęp pomiędzy albumami zespołu to zazwyczaj 3-4 lata. Made in Germany 1995–2011 - 2011 Co prawda nie jest to albumz prawdziwego zdarzenia, ale jest. ;) Share this post Link to post Share on other sites
Lucyfetka 829 Posted November 2, 2014 Ohoho tyle się o was dowiedziałam, czas na mnie. :) Moją przygodę z Rammsteinem zaczęłam również w podstawówce (chyba troszkę wcześniej niż z Nightwishem). Germanów, zbyt często nie słucham i nie są moim "naj" zespołem, ale lubię ich i naprawdę przychodzi taki czas, że lubię sobie ich słuchać (nawet jedną piosenkę cały dzień) Mam duży sentyment do Sonne i Amerika, ponieważ tak naprawdę z nimi zaczęła się moja mała przygoda. Cóż nie będę przedłużać, najczęściej czego słucham to: Ohne Dich, Sonne, Mein Teil, Mein Herz Brennt i różne, różne. :) Share this post Link to post Share on other sites
Metallinka 89 Posted November 2, 2014 Widziałam na żywo. Miłość od pierwszego wejrzenia ♡♡♡ takiego profesjonalizmu dawno na scenie nie widziałam. :) Share this post Link to post Share on other sites
Milla 2534 Posted November 2, 2014 Ohoho tyle się o was dowiedziałam, czas na mnie. :) Moją przygodę z Rammsteinem zaczęłam również w podstawówce (chyba troszkę wcześniej niż z Nightwishem). Germanów, zbyt często nie słucham i nie są moim "naj" zespołem, ale lubię ich i naprawdę przychodzi taki czas, że lubię sobie ich słuchać (nawet jedną piosenkę cały dzień) Mam duży sentyment do Sonne i Amerika, ponieważ tak naprawdę z nimi zaczęła się moja mała przygoda. Cóż nie będę przedłużać, najczęściej czego słucham to: Ohne Dich, Sonne, Mein Teil, Mein Herz Brennt i różne, różne. :) Ooo, uwielbiam "Mein Herz Brennt" ♥ W ogóle, muzyka R+ ma tę ciekawą właściwość, że nie przeszkadza mi w niej śpiewanie po niemiecku (tak, wiem, mówiłam o tym milion razy). Magia. Jak robiłam podejście do Lacrimosy, to po prostu tego języka nie mogłam przetrawić, tak bardzo tam nie pasował. A tu to co innego. ...Chociaż nie słucham ich za często. A jak słucham, to z reguły paru kawałków na krzyż. Ale i tak są całkiem w porządku. c; Share this post Link to post Share on other sites
Dave 363 Posted November 2, 2014 A kto nie lubi Mein Herz Brennt?! :D Lubie plytke Sonne. Szkoda ze ostatnio u nich tak cicho. Z checia posluchalbym nowego materialu.. Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted February 27, 2015 Zwiastun do nowego solowego albumu Tilla. :) Czyżby Rammstein się powoli rozpadał? :( [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites