Guest Simo Posted April 30, 2013 Moje ulubione wokalistki ... 1. Sharon den Adel 2. Simone Simons 3. Tarja Turunen 4. Amy Lee 5. Moja koleżanka z klasy :D Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted May 6, 2013 Taki skład na koncercie.. to by było coś. Wie ktoś skąd to zdjęcie? 2 Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted May 6, 2013 Wie ktoś skąd to zdjęcie? Przypadkiem nie Doro zaprosiła te panie? Tylko nie wiem kiedy, ale kojarzę że był taki koncert... Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted May 6, 2013 Floor wygląda jakby mikrofon połknąć chciała :happy: Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted May 6, 2013 Taki skład na koncercie.. to by było coś. Wie ktoś skąd to zdjęcie? Zdjęcie pochodzi z jubileuszu 25-lecia Doro,koncert odbył się pod koniec 2008 roku, zaproszone były m.in Tarja, Floor, Liv Kristine i pare innych wokalistek, Klaus Meine i wielu innych. 1 Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted May 6, 2013 Maciek, jesteś niezastąpiony- dziękujemy:) Share this post Link to post Share on other sites
BlackSymphonia 24 Posted May 8, 2013 Ulubione to z pewnością Tarja i Lori Lewis. Ostatnimi czasy podziwiam Simone Simons, cudowny mezzosopran i chyba najpiękniejsza z wokalistek : ) Z mniej znanych na uwagę zasługują Clémentine Delauney, którą ciągle się zachwycam odkąd dołączyła do Serenity i Polska sopranistka Agata Lejba-Migdalska, gościnnie wystąpiła u Pathfindera. Share this post Link to post Share on other sites
annaif 325 Posted May 26, 2013 Anna Eriksson, Suvi Terasniska, Jenni Vartiainen, Kaija Koo,Irina, Sharon den Adel ,Simone Simons, Amy Lee, Tarja Turunen, Anette Olzon, Beata Kozidrak, Anna Jantar, Agnetha &Frida, Celine Dion, Tina Turner, Bonie Tyler ( kolejność przypadkowa :) ) Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted June 11, 2013 Tarja Turunen,Flor Jansen,Anette Olzon,Simone Simons,Avril Lavigne,Anne Nurmi,Elisa Stefanoni i Johanna Kurkela. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted June 11, 2013 1.Tarja Turunen najlepsza sopranistka z wysokim vibrato :) 2.Anette Olzon - słodka i piękna mająca w głosie magie :) 3.Floor Jansen - nieżle operuje głosem klasycznym i rockowym. 4.Simone Simons - za jej przekazywaną energie :D 5.Cristina Scabbia 6.Lita Ford 7.Courtney Love 8.Taylor Momsen :)) Share this post Link to post Share on other sites
motorade 118 Posted June 11, 2013 Nie jestem zbytnio rozeznany w muzyce, ale jak już to klasycznie po kolei: Tarja, Anette, Sharon, Simone. Share this post Link to post Share on other sites
hubi032 4 Posted December 24, 2014 1. Tarja Turunen ( moja cala młodośc z NW) 2 Simone Simons(Epica drugi kochany Zesół) 3Sharon del Adel 4 Amy Lee 5 Christina Scabi :p Share this post Link to post Share on other sites
Monciak97 79 Posted February 18, 2015 Hmmm... no to ja się może wypowiem na temat Tarji i Floor. Na wstępie: zdecydowanie bardziej wolę w NW Floor. Zaraz omówię dlaczego: Może niektórzy przyznają mi rację, ale wg mnie Tarja nie do końca kontroluje swój głos. Np.: w 90% wystąpień Live strasznie "udziwniała" dany utwór np.: przeciągała sopran ale robiła to jakoś tak dziwnie; z takim Vibrato, które akurat tam kompletnie nie pasowało. Wiadomo, że koncerty na żywo różnią się i to bardzo od nagrań studyjnych ale jednak nie przepadam za Tarją na żywo. I w tym momencie zapewne wiele osób będzie chciało mnie rozszarpać: jak dla mnie najgorszy koncert z Tarją to EOAE. Mam też wrażenie, że ona śpiewała bo śpiewała ale nie wkładała w to siebie. Za to Floor: wystarczy na nią popatrzeć - jak dla mnie nawet jej wykonania sceniczne o 10 razy przewyższają wykonania Tarji, ba: nawet te studyjne. Ma niesamowitą moc w głosie, której nie potrafię pojąć. Jej wykonanie GLS z Wacken 2013 - mistrzostwo świata! Wkłada w śpiew całą siebie - i to wygrywa! Mam nadzieję, że NW jak najszybciej wyda jakąś reedycję/ mieszankę starych utworów w wykonaniu Floor. 3 Share this post Link to post Share on other sites
Kuolema666 518 Posted February 23, 2015 Tarja Turunen, Floor Jansen, Johanna Kurkela, Alissa White-Gluz no i na tym kończy się lista damskich wokali jakie lubię. :P Zdecydowanie preferuje ciężkie i męskie wokale. :D Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted February 23, 2015 A do moich faworytek niedawno dołączyła Meg Myers - po prostu się zakochałam w jej głosie ♥ Share this post Link to post Share on other sites
turnloosethemermaids 3 Posted April 7, 2015 1.Sylwia Grzeszczak - Jest naturalna,ma piękny głos, jest znana z tego, że śpiewa i komponuje,a nie ze skandalów.Chroni swojej prywatności, i nie zarabia na niej,ma świetne podejście do fanów. Wiem,bo byłam na jej koncercie, i mam nawet z nią zdjęcie (musiałam się pochwalić) 2.Tarja Turunen -Ma czysty wokal,jest ciekawą osobą,podoba mi się bardzo jej piosenka i teledysk I walk alone.Bardzo pasowała do zespołu NW,więc szkoda, że odeszła. 3.Sharon Den Adel -Ma wyjątkowy ciepły i ciekawy wokal,jest piękna,miło się jej słucha :) 4.Anette Olzon -Wygląda na bardzo sympatyczną osóbke, ma wedlug mnie ładny głos. Podoba mi się jej płyta Shine.Nie rozumiem osób, które ją hejtują i mówią że "ma mordę jak dałn"Uwielbiam ją w duecie z The rasmus -Ocrober &April :) Share this post Link to post Share on other sites
hietAla 1514 Posted September 30, 2015 1. Floor Jansen 2. Sharon den Adel 3. Simone Simons 4. Kari Rueslåtten 5. Candice Night Kolejność przypadkowa, bo wszystkich tych pań mogłabym słuchać i słuchać. Jednak mam wrażenie, że o kimś zapomniałam... :huh: Boże, Tarja! :D Teraz to chyba już wszystko. Ale nie, właściwie jest jeszcze Moa Lignell, bardzo przyjemny głosik. 3 Share this post Link to post Share on other sites
Ivaa 31 Posted January 20, 2016 1. Sharon den Adel- tego głosu nie trzeba chyba nikomu przedstawiać, prawda? Na żywo to jest czysta poezja 2. Floor Jansen- tu także niewiele trzeba wyjaśniać ani przedstawiać. Każdy wie,co ona potrafi 3. i może dodam jeszcze Sarsę. Być może to jest przelotnia faza,ale ,,Zapomnij mi'' bardzo mi się wkręciło. Lubię czasami posłuchać takich ,,smutasów'' Share this post Link to post Share on other sites
sweetcurse94 8 Posted March 29, 2016 Kari Rueslatten - 1. Ma niesamowitą barwę głosu 2. Zawsze jak jestem cała w nerwach, to jak włączę jej muzykę zawsze się uspokajam 3. Jest ciepłą i sympatyczną osobą 4. Jak oglądam video z koncertów, to zawsze mam ochotę ją przytulic. Przypomina mi taką supi ciocie :D 5. Nie jest wytapetowana jak ściana w moim pokoju 6. Jest utalentowana 7. I wiele wiele więcej :) Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted March 31, 2016 Kari ma faktycznie przecudowny wokal, choć mam wrażenie, że obecnie niezbyt dobrze czuje się w muzyce metalowej. W trio The Sirens wypada chyba najsłabiej, za to jej ostatni solowy album od strony wokalnej jest zachwycający. Share this post Link to post Share on other sites
LucidDreamer 364 Posted March 31, 2016 Moimi ulubionymi wokalistkami są Tarja oraz Amy Lee. Bardzo podoba mi się barwa ich głosów. Share this post Link to post Share on other sites
Blazej 295 Posted April 26, 2016 Fajny quiz o kobietach w metalu na interii. http://muzyka.interia.pl/news-quiz-co-wiesz-o-kobietach-w-metalu,nId,2191838 1 Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted April 26, 2016 U mnie ranking przedstawia się tak: 1. Sharon Den Adel 2. Floor Jansen 3. Simone Simons 4. Taylor Momsen 5. Tarja Turunen 6. Cristina Scabbia 7. Charlotte Wessels 8. Liv Kristine 9.Lori Lewis 10. Maria Brink 11. Dianne van Giersbergen 12. Ailyn (Sirenia) :) Share this post Link to post Share on other sites
Qesayah 24 Posted June 3, 2016 ♦ Floor Jansen ♦ Sharon den Adel ♦ Simone Simons ♦ Liv Krisitine ♦ Tarja Turunen ♦ Dianne van Giersbergen ♦ Charlotte Wessels ♦ Brittney Slayes ♦ Elize Ryd ♦ Vicky Psarakis ♦ Alissa White-Gluz ♦ Capri Virkkunen ♦ Zuberoa Aznárez ♦ Ailyn Giménez García ♦ Amanda Somerville ♦ Kobra Paige ♦ Kari Rueslåtten ♦ Enya ♦ Florence Welch ♦ Lzzy Hale ♦ Sandra Nasić ♦ Ariana Grande ♦ Shakira ♦ Beyoncé ♦ Sia ♦ Rihanna Taki mój wybór. Troszkę wymieszane towarzystwo, ale nie mam jednej "ulubionej" wokalistki. Może te bardziej popowe są troszkę mniej niż cudowne metalowe panie, ale mają ode mnie + 50 za świetny wokal. :) Share this post Link to post Share on other sites
Ada28 368 Posted July 5, 2016 Nightwish moją miłością i obsesją, tak więc: 1. TARJA - za niepowtarzalną barwę głosu, która powaliła mnie 8 lat temu nucąc do ucha balladę o śpiącym słońcu; za niesamowitą energię na scenie, pozytywne emocje na koncertach, ruchy i gesty sceniczne pełne szczerej radości z bycia sobą 2. FLOOR - za wszechstronność, nieprzeciętne umiejętności wokalne, motywację i zaangażowanie, które prezentuje jako wokalistka NW; za przywrócenie mi wiary w zespół, dodanie mu świeżości, wigoru i drapieżności 3. LIV KRISTINE - za Theatre of Tragedy, od którego zaczęłam przygodę z metalem symfonicznym; za krystaliczne brzmienie głosu i magiczny album LE "King Of Kings" 4. HEIDI PARVIAINEN i CAPRI VIRKKUNEN - obie wokalistki Amberian Dawn; Heidi - za operowy wokal, który uwielbiam; Capri - za rockowy pazur, który wniósł nową świeżość do zespołu 5. ENYA - od lat kocham jej głos za to, że cudownie koi moje zszargane nerwy 6. SARAH BRIGHTMAN - za wszystkie sześć oktaw 7. NITTE VALO - za dynamit w głosie, który z powodzeniem mógłby burzyć ściany No i proszę, u mnie Skandynawia górą, podobnie jak w rankingu wokalistów ;) Share this post Link to post Share on other sites