andyln 1 Posted December 29, 2016 Witajcie, szanowni fani! Przygotowałem ostatnio kilka muzycznych quizów na serwisie Sporcle, którymi chętnie się z wami podzielę. Dotyczą one tekstów piosenek - mając podany fragment tekstu należy wybrać z listy fragment, który w piosence następuje po nim. Nie jest wymagana rejestracja, po prostu naciskamy przycisk "play quiz" i do boju. Starałem się tak dobierać fragmenty, aby pochodziły one z każdego etapu twórczości zespołu, zarówno z tych bardziej, jak i mniej znanych piosenek. Generalnie jeżeli ktoś zwraca uwagę na teksty to nie powinien mieć wielu problemów. Do rzeczy: quiz dotyczący Nightwish: https://www.sporcle.com/games/andyln/follow-that-lyric-nightwish A także, dla zainteresowanych, podobny quiz dotyczący solowej twórczości Tarji: https://www.sporcle.com/games/andyln/tarja Proszę również o dzielenie się wynikami i komentowanie w taki sposób, aby nie zdradzać odpowiedzi ułatwiając innym zadanie Miłej zabawy! 1 Share this post Link to post Share on other sites
LucidDreamer 364 Posted December 29, 2016 Chyba wiem kim jesteś :D Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted April 20, 2017 Temat fajny, świetny do dyskusji i dziwne że nikogo nie zaintrygował!:( Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted April 21, 2017 Fajne ::) Miałam 75%, co nie jest jakimś strasznym failem, ale dobrze też nie jest ::) Ktoś grał? Pochwalcie się wynikami Share this post Link to post Share on other sites
Ada28 368 Posted April 21, 2017 Tarjowy quiz już kiedyś zaliczyłam, ale wciąż nie jest idealnie, bo "tylko" 90 %. Znowu dwie linijki mi się pomieszały :P W Nightwishowym "porażka" - 65 %. Chyba muszę się uważniej skupić na tłumaczeniach Tuosiowych liryków :-D Share this post Link to post Share on other sites
hietAla 1514 Posted April 21, 2017 Rzeczywiście bardzo fajny quiz, zagrałabym jeszcze :D udało się 100% Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted April 22, 2017 Even Tina Turner agrees: you're simply the best! Udało mi się odgadnąć wszystkie ;) Nie ukrywam, że był tu obecny pierwiastek szczęścia, bo niektóre liryki dobierałem do rymu albo zgodnie z kontekstem... ;) Tarjowe liryki mnie pokonały: 59% No cóż... ;) Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted April 22, 2017 Nightwish 100%, ale nie mogło być inaczej. :D Tam był też tekst coveru, czyli tak nie do końca nw. Za to Tarja tylko 13%, od strony lirycznej Tarja nigdy nie byłą interesująca, więc tyle co ze słuchu pamiętałem, jak widać niewiele. Share this post Link to post Share on other sites
Arabesque 487 Posted May 11, 2017 Nightwish na 90%, Tarji nawet nie próbuję xD Nigdy nie pociągała mnie jej solowa twórczość, znam tylko kilka utworów. Share this post Link to post Share on other sites