Evi 1960 Posted January 19, 2016 W tym wątku postaramy się odpowiedzieć na najczęściej zadawane pytania dotyczące koncertu Nightwish w Polsce na Czad Festiwal w Straszęcinie. Jeśli macie inne pytania to zadawajcie je, proszę, w tym wątku. Pierwszy post będzie systematycznie aktualizowany ;) 1. Gdzie jest ten festiwal? W Straszęcinie. Jest to wieś oddalona o 1km od Dębicy, w województwie podkarpackim, na trasie Kraków-Rzeszów. Tutaj wskazówki jak dojechać: http://forum.nightwish.pl/watek-planner-podrozy 2. Kiedy będzie ten koncert? Festiwal trwa 4 dni: 25-28 sierpnia. Nightwish zagra w piątek, drugiego dnia festiwalu 26.08. 3. Kto jeszcze zagra? Pełna lista zespołów nie jest jeszcze podana. Pod tym linkiem możecie zapoznać się z listą artystów, którzy już potwierdzili swoją obecność: https://czadfestiwal.pl/line-up/ 4. Ile kosztują bilety? W tej chwili dostępne są tylko karnety na cały festiwal. Oto ich ceny: 229 zł* – Early Bird Ticket – styczeń, luty Regular Ticket: 269 zł* – Marzec, kwiecień, maj, czerwiec 299 zł – Lipiec, sierpień 319 zł – W dniu festiwalu O wszystkich nowościach będziemy informować na bieżąco! 5. Gdzie można kupić bilety? Bilet w formie PDF, do samodzielnego wydrukowania: https://czadshop.czadfestiwal.pl/Czad/mvc/pl Bilet drukowany, dostarczany pod wskazany adres: https://czadshop.czadfestiwal.pl/Czad/mvc/pl 6. Jak wygląda kwestia noclegów? Pole namiotowe jest dostępne tylko dla posiadaczy karnetów. Karnet na pole namiotowe kosztuje 45zł za osobę. Dostępne tylko do wyczerpania limitu. 7. Kto z moich okolic się wybiera? Zapraszamy do zakładania nowych wątków w tym dziale i do umawiania się w naszej grupie na Facebooku oraz w wydarzeniu! Razem na pewno będziemy się świetnie bawić! Grupa: https://www.facebook.com/groups/nightwishpl/ Wydarzenie: https://www.facebook.com/events/1670292396587587/ 8. Czy będą przygotowane jakieś akcje na koncert/przed/po? Oczywiście, że TAK! O wszystkim będziemy was informować na bieżąco. Śledźcie nasz Fan Page, forum, grupę i/lub wydarzenie, wszędzie będziemy informować o nowościach! Share this post Link to post Share on other sites
Guest Gość Posted January 20, 2016 Czy po koncercie będzie możliwość wejścia za kulisy z waszą grupą dream emporium za scenę, mam wszystkie albumy Nightwish i chciałbym mieć autografy od członków zespołu i zdjęcia z nimi. Bardzo mi na tym zależy w 2012 niestety nie miałem takiej możliwości. Fajnie by było gdyby nightwish nagrał cały koncert z polski i wydał na DVD możecie się skontaktować z zespołem i podsunąć im taki pomysł? Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted January 20, 2016 Nie wiemy jeszcze czy będzie możliwość spotkania się z zespołem. Niestety na festiwalach jest to trudniejsze do zorganizowania, niż podczas zwykłych koncertów. Jeżeli będziemy cokolwiek wiedzieć na ten temat na pewno damy znać:) Share this post Link to post Share on other sites
Ivaa 31 Posted January 20, 2016 Organizatorzy Czada mogliby zrobić autograph session, uszczęśliwiliby tym morze fanów,którzy tam będą :D Share this post Link to post Share on other sites
Guest Gość Posted January 21, 2016 Skoro płacisz za bilet jesteś wiernym fanem to zespół bez względu na organizatorów powinien wyjść do fanów. Share this post Link to post Share on other sites
Ivaa 31 Posted January 21, 2016 Owszem,ale to też zależy od czynników takich jak: czas,stan zmęczenia, czy nie mają koncertu na 2 dzień i nie muszą jechać zaraz natychmiast itp. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Gość Posted January 22, 2016 Czy Nightwish bedzie mial pelen koncert czy zagra tylko z 3 albo 4 piosenki? Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted January 22, 2016 Czy Nightwish bedzie mial pelen koncert czy zagra tylko z 3 albo 4 piosenki? Będzie to pełen koncert, jednak koncerty na festiwalach trwają trochę krócej niż normalnie. Możemy się spodziewać pewnie godzinki i 15 minut... przynajmniej ja tak obstawiam ;) Jak będzie coś wiadomo na pewno damy wam znać ;) Share this post Link to post Share on other sites
Guest Gość Posted January 22, 2016 ok dzieki za odp :) Share this post Link to post Share on other sites
Guest Gość Posted January 27, 2016 czy bd możliwość kupienia biletu na jeden dzień? :) Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted January 27, 2016 czy bd możliwość kupienia biletu na jeden dzień? :) Tak. Bilety jednodniowe zostaną wprowadzone do przedsprzedaży po ogłoszeniu pełnego line up’u. Będą dostępne również podczas festiwali w kasach ;) Share this post Link to post Share on other sites
hietAla 1514 Posted February 15, 2016 Wiadomość od organizatorów Czad Festiwalu na facebooku: W związku z ogromną ilością zapytań, od środy 17.02.2016 godz. 16:00 rozpoczynamy sprzedaż biletów jednodniowych w pierwszej ograniczonej puli. Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted February 15, 2016 w pierwszej ograniczonej puli. Super. Sama radość. Share this post Link to post Share on other sites
Ivaa 31 Posted February 15, 2016 Oby cena nie powaliła na kolana,a będzie dobrze *le sigh* Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted February 15, 2016 Fspaniale! :C Przecież ciągle nie wiem na 100%, czy i na jak długo tam pojadę. A oni nie dość, że już, to jeszcze ograniczona ilość. Milusio 3 Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted February 17, 2016 To jest pierwsza pula, spokojnie ;) będą kolejne bilety ;) Share this post Link to post Share on other sites
Ivaa 31 Posted February 17, 2016 Na ten moment jednodniowy kosztuje 159 zl, od marca cena wzrasta do 179 a w okresie lipiec-sierpień ma kosztować 199 I mi po prawie 2 godzinach walki UDAŁO SIĘ KUPIĆ :D Widzimy się na Nightwish :D Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted February 17, 2016 Różnica jest na tyle nieduża, że się zastanawiam nad karnetem... Zobaczymy, kto jeszcze zagra. Do końca lutego jest czas. ;) Share this post Link to post Share on other sites
moondancer 20 Posted February 17, 2016 pierwszy raz kupuję bilet. Jakie kroki muszę poczynić? Share this post Link to post Share on other sites
Ivaa 31 Posted February 17, 2016 pierwszy raz kupuję bilet. Jakie kroki muszę poczynić? Wchodzisz tutaj - https://czadshop.czadfestiwal.pl/czad/mvc/pl?sort=Flow&date=2016-08-26&datestart=0 Klikasz na prostokącik z zegarkiem i godziną 15:00 Wpisujesz swoje imię i nazwisko oraz adres e-mail Wybierasz opcję dostawy biletu (e bilet do wydruku w domu albo poczta poleocny piorytet albo kurier) Przy wyborze poczty/kuriera zostaniesz poproszony o podanie adresu do wysyłki Zaznaczasz wszystkie kwadraciki,że się zgadzasz na przetwarzanie danych osobowych itp A na koniec przechodzisz do zapłaty- wyświetli ci się strona z listą banków, wybierasz swój bank i płacisz ;) Na całą operację masz 15 minut,potem koszyk przepada Share this post Link to post Share on other sites
moondancer 20 Posted February 18, 2016 Dzięki bardzo :-] Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted May 9, 2016 Wracając do ew autograph session, myślę że organizatorzy powinni o tym pomyśleć bo NW nie było u nas 4 lata a i zmęczeni raczej nie będą bo od ostatniego koncertu będzie ich dzieliło 6 dni? Może warto zapytać organizatorów? 2 Share this post Link to post Share on other sites
LucidDreamer 364 Posted May 18, 2016 Czy wiadomo coś o której mniej więcej godzinie wystąpi Nightwish? Gdzieś czytałam, że w godzinach wieczornych, szczególnie, że grają jako ostatni, ale godzina wieczorna to może być 19 a nawet 21 :/ Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted May 18, 2016 Jako ostatni to mogą grać i o 23.30, znam z autopsji, nie ma jeszcze szczegółowego programu. Share this post Link to post Share on other sites