Adrian 3317 Posted October 25, 2014 Symphonic Destiny to zespół pochodzący z Temerin (Google podpowiada, że to miasto w Serbii) i grający symfoniczny metal. Niedawno wydali debiutancką EPkę "Midnight", która zawiera 3 utwory: "Midnight" - zegar wybija dwunastą i zaczyna się przedstawienie. Typowo singlowy kawałek, całkiem przyjemna melodia i wokal. Szybko wpada w ucho. [spotify]spotify:track:0ZWEQF3CKRaR1wrrFttOLX[/spotify] "Nightmare" - mój faworyt. Momentami przypomina mi "Scaretale", którym bez wątpienia zespół się zainspirował. Recytacje szaleńca pod koniec przypominają mi trochę Marco w roli mistrza ceremonii cyrkowej. [spotify]spotify:track:2BQ0WVs6VGTxOdSWzIGDzI[/spotify] "Homecoming" - spokojne oblicze bandu, przyjemna balladka z chwytliwym refrenem. [spotify]spotify:track:78gQXCCAVTNv1YD0ovut9k[/spotify] Zespół zapowiada się interesująco. Ciekawe kompozycje, przyjemny wokal, ładne brzmienie orkiestracji... Czekam na więcej. :) Co myślicie? Share this post Link to post Share on other sites
Lucid Dreamer 186 Posted October 25, 2014 O tak jaram sie :) Chce już Longplejera : D Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted October 25, 2014 A mnie się nie podoba... Ciężko mnie pozytywnie zaskoczyć chyba :D Wokali imo niczym się nie wyróżniają, a na pewno nie pozytywnie... Drugi kawałek to faktycznie brzmi jak nieudana próba nagrania Scaretale II... 1 Share this post Link to post Share on other sites
Lucid Dreamer 186 Posted October 25, 2014 Szkoda,że nigdzie Epki nie można pobrać... Share this post Link to post Share on other sites
hietAla 1514 Posted October 25, 2014 Fajne granie, takie hmm... świeże :) No oprócz "Nightmare", które brzmi jak odgrzewane "Scaretale". Share this post Link to post Share on other sites