Ares 1858 Posted April 24, 2014 Tuomas: Anette: To dla tych co nie maja gazety. Co wam będę żałował. ;) 5 Share this post Link to post Share on other sites
Lucid Dreamer 186 Posted April 24, 2014 Bez teatralnego i orkiestralnego rozmachu? Czyli cos w stylu I Wish I had an angel lub Bye Bye beautiful? ; P PLEASE NO ... : / Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted April 24, 2014 Nie przeczytałam całego, zaraz się zabieram, ale pierwsze, co mi się rzuciło w oczy, to "WYKOPALI MNIE" wielkimi literami na czerwonym tle. Brawo, Nette, jest coraz lepiej... 1 Share this post Link to post Share on other sites
motorade 118 Posted April 25, 2014 Kolejny wątek do toczenia wojen. Share this post Link to post Share on other sites
Lucid Dreamer 186 Posted April 25, 2014 Szkoda jesli faktycznie Tuomas bedzie chcial ograniczyc w duzym stopniu symfoniczne elementy,ktore staly sie juz nieodznownym ,,znakiem rozpoznawczym'' zespolu.. Wiadomo,ze jako kompozytor chce probowac nowych rzeczy,wchodzic na nowe terytoria w muzyce no i dobrze,ze nie chce powielac sie jednakze pewnie znajda sie znane nawiazania z poprzednich plyt ;) Share this post Link to post Share on other sites
annaif 325 Posted April 25, 2014 Anette dobrze poradziła sobie z pytaniem " Utworem, który najbardziej spodoba się fanom Nightwish jest Lies. Mam wrażenie, że tekst odnosi się do twojego rozstania z zespołem" ( wredne, prowokujące- tak to się pisze? i jednocześnie zabawne jest to pytanie) - Anette poradziła sobie z tym pytaniem, nie dała się sprowokować. Nie wiedziałam, że jest rozwódką. Poza tym powiedziała, że już do siebie doszła, patrzy w przyszłość i że jest wdzięczna im za wiele rzeczy, że dzięki byciu w zespole może nagrać solową płytę i jest dumna z płyt, które nagrała z nimi - to najbardziej rzuciło mi się w oczy i zrobiło na mnie dobre wrażenie. I jeszcze powiedziała, że zawsze będzie ich lubiła ( chłopaków z Nightwisha). Jeśli jest to szczere- a taką mam nadzieję - to znaczy, że Anette poradziła sobie z problemami, nie żywi urazy do chłopaków i jest szczęśliwa - no i o to chodzi, żeby być szczęśliwym, nie oglądać się za siebie, nie zatruwać się złymi wspomnieniami tylko wziąć to co było dobre i iść dalej swoją drogą. Oczywiście wypowiada się też o płycie - dobrze że nie kopiowała stylu Nightwisha, tylko zrobiła płytę w swoim stylu. Jeśli chodzi o wywiad z Tuomasem - nie dziwię się, że nie chce rozmawiać o rozstaniu z Anette, nie ma sensu tego przeciągać i dolewać oliwy do ognia. Lepiej skupić się tym co jest teraz czyli na solowym albumie i na nowym Nightwish'owym. Szkoda, że nie będzie koncertów bo Tuo będzie zajęty kolejną płytą. Tuo udzielał konkretnych odpowiedzi, nie rozwlekał się niepotrzebnie, może ma taki charakter - lubi konkrety :) Podobnie jak Tuo też nie lubię komiksów z Myszką Miki, wolę Sknerusa. :cool: Oba wywiady ciekawe, dzięki Ares, że je wrzuciłeś tutaj bo pewnie bym ich nie przeczytała. Jeśli chodzi o solowy album - muzyka mi się podoba, ale nie trawię głosu Johanny. Wolałabym wersję instrumentalną. Tuo o Johannie mówi " żona" - to jest tak przetłumaczone czy są małżeństwem? Sorry za ten chaos :) Anteeksi. Share this post Link to post Share on other sites
Adrian 3317 Posted April 25, 2014 Szkoda jesli faktycznie Tuomas bedzie chcial ograniczyc w duzym stopniu symfoniczne elementy,ktore staly sie juz nieodznownym ,,znakiem rozpoznawczym'' zespolu.. Wiadomo,ze jako kompozytor chce probowac nowych rzeczy,wchodzic na nowe terytoria w muzyce no i dobrze,ze nie chce powielac sie jednakze pewnie znajda sie znane nawiazania z poprzednich plyt ;) Należy podchodzić z dużym dystansem do informacji dotyczących nowego albumu. Już zapowiadając Imaginaerum (wtedy jeszcze Imaginarium), Tuomas mówił o tym, że planują nagrać kilka utworów bez orkiestry. Ostatecznie tylko "I Want My Tears Back" było "nagie". Podobnie sprawa wygląda z "Song Of Myself" - miało trwać 20 minut, ale ostatecznie rozdzielono tę piosenkę na dwie części. Wszystko się może zmienić. ;) Share this post Link to post Share on other sites
Lucid Dreamer 186 Posted April 25, 2014 Pozyjemy ,zobaczymy ;)Oby tylko nie bylo pelno operowych popisowek w wykonaniu Floor;P Lubie takie spiewanie u Tarji,ale np w nowym Ex libris-Madea jest tego zbyt wiele.... Jakbym chcial sluchac operowych wokali poszedlbym do opery...;P Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted April 27, 2014 Tuo o Johannie mówi " żona" - to jest tak przetłumaczone czy są małżeństwem? *Specjalistka od romanssihuhui zabiera głos* W jednym z późniejszych wywiadów Tuo mówił o niej "my wife", więc raczej jednak są małżeństwem. A przynajmniej jest kilka takich wypowiedzi, w których tak mówi i już niczego nie prostują - jak poprzednio. Tylko wtedy to wynikało z podwójnego tłumaczenia, tak myślę. On mógł powiedzieć "my girlfriend", Francuzi przetłumaczyli to na "ma femme", co znaczy, o ile dobrze pamiętam, i "moja dziewczyna", i "moja żona", a ktoś, przy tłumaczeniu z powrotem na angielski zrobił z tego "my wife". I dlatego wtedy to prostowali, a teraz nie. Ale to tylko przypuszczenia. ;) Share this post Link to post Share on other sites
Lucid Dreamer 186 Posted April 27, 2014 Oby tylko z nowa plytą Nightwish nie stali sie Trashowym metalem,gdzie Marco bedzie sie wydzieral w nieboglosy tak jak jest na TPETP na Dark Passion Play ;P Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted April 27, 2014 Takie małe spostrzeżenie: Tuoś ma niezapięty środkowy guzik marynarki. Ktoś tu przytył. ;) [To takie pocieszające, że nie tylko ja] :) Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted April 27, 2014 Ktoś tu przytył. ;) O, to już od czasów trasy DPP było widać. Przyzwyczailiśmy się, ze smutkiem, ale przyzwyczailiśmy. : ) Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted April 27, 2014 Chodziło mi o to, że znowu przytył. Tak właściwie, podobno po ślubie to normalne. ;) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Metallinka 89 Posted April 28, 2014 To nie jest normalne, to zaniedbanie. Fakt, szczuplejszy jest ładniejszy ale grunt ze dalej tworzy fajna muzykę ;) wywiady spoko. mogliby się w końcu wszyscy dogadać i przeprosić i byłoby super ;) Share this post Link to post Share on other sites