Evi 1960 Posted June 3, 2015 Jakby ktoś nie wiedział, a był zainteresowany, to materiał na nową płytę (jak zwykle gorszą od poprzedniej) się pisze. Będzie chyba we wrześniu :) Ja nie mogę się doczekać ♥ 1 Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted August 16, 2015 Nowy klip Kabanosa do piosenki Mamo Jest Mi Tu Dobrze. Teledysk sklejony z filmików z Przystanku Woodstock przesłanych przez fanów (nawet się znalazłam w 2 miejscach w tłumie ♥). A nowy album już niedługo ;) [video=youtube] 2 Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted October 18, 2015 Kabanos wydał kolejny album i ruszył w Balonową Trasę! Wczoraj byłam na koncercie i jak zawsze było cudownie! Co jeszcze? Będzie kabanosowe DVD z Przystanku Woodstock!!! Ale słów kilka o nowym albumie. Generalnie jest to powrót do starego Kabanosa (poprzednia płyta bardzo wyróżniała się w ich twórczości) i to dobry powrót! Teksty jak zwykle o tym samym - że trzeba się cieszyć, nie słuchać buraków, być sobą i nie zgubić dziecka w sobie ;) po kolei: 1. Mamo, jest mi tu dobrze - piosenka zainspirowana Przystankiem Woodstock, opowiada o tym jak wspaniała atmosfera tam panuje i jak jest tam DOBRZE ;) 2. Hortensja chce być brzydka - przekaz prosty - kochaj swoje ciało takim, jakie jest. Nie upodabniaj się do dziewczyn z okładek. 3. Gruby grubas (oj tam, oj tam) - trochę autobiograficznie, bo Zenek jest gruby :D no i co z tego? Ważne jaki jest, a nie ile tłuszczyku na brzuchu, no nie? 4. Ballada o Zenku - to już bardzo autobiograficznie. Znacie Makaka z Makakakofonii? Usłyszycie go w tym kawałku. Zwrotki są dialogiem między Makakiem i Zenkiem. Opowiadają prawdziwą historię o tym, jak kiedyś wypili trochę za dużo w pewnej leśniczówce ;) 5. Balony - kolejny utwór o tym, że trzeba dać sobie ze wszystkim radę! No spójrzcie na tekst: Oto ogłaszam że właśnie wychodzę, wyfruwam z gniazda na łąki na pola. I nie oglądam się za tym co było, a to co będzie proszę niech będzie. Nie mam zegarka nie liczę czasu, nie przemawiają do mnie głupoty. Balony lecą stadem po niebie, Łącze się z nimi w mojej potrzebie. To co nieznane, to jest przede mną, nieodkrywane wszystko przede mną. Nowe wyzwania biorę na klatę, Oby do przodu, dam sobie radę. Kto nic nie robi, ten w miejscu stoi, a ja już widzę początek drogi. I się nie boję tego co nowe, i czuje wolność na myśl co zrobię. Taaak! To ja wyfruwam z gniazda. Balony kolorowe napompowane w głowie. Taaak! To ja biorę na klatę. Wszystkie kłody na drodze, spoko, poradzę sobie Jakieś problemy, poradzę sobie. Wszystkie pomysły wymyśle bowiem. W pałacu myśli pełno jest okien. złapie balony i wyfrunę bokiem . Jak będę stary i zniedołężniały. Pożałuje tylko tego czego nie zrobiłem będąc ... ŚMIAŁY ! To mój sposób bycia, wszystko do zdobycia. I się wcale nie boje. Pewnie idę po swoje Omijam leśnych dziadów, nie słucham buraków I ten teledysk: [video=youtube] 6. Moja piosenka (laszuraburej i laszuraba) - absolutny faworyt, pierwszy kawałek, który tak mocno utkwił mi w głowie. Oczywiście o tym, że trzeba robić to, co się kocha i nie przejmować się burakami ;) 7. Wyspa wygłupów - nie zatraćmy w sobie dziecka, wyspy wygłupów ;) 8. Nie umiem nic - kolejny świetny kawałek "nic nie umiem, wszystko robię po swojemu!" 9. Oszołomy - takie buraki 2.0 ;) 10. Krav Maga - Super, kocham, uwielbiam, słucham codziennie! warto, naprawdę! I sam już nie wiem, kto chce bym żył tu jak w niebie Ludzie tak chciwe, a to przecież niemożliwe Miałem mieć więcej, a mam mniej, to podejrzane Jak walczyć kiedy mamy tak przesrane [video=youtube] 11. Folwark zwierzęcy - opowiastka w stylu Kabanosa. Bardzo fajna, ale trochę smutna... bo prawdziwa. Polecam gorąco przesłuchanie i zakupienie nowego albumu. I koncerty! Bo są najlepsze! 1 Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek 121 Posted May 14, 2016 Po przeczytaniu tego wątku postanowiłem zapoznać się z ich twórczością. Właśnie słucham "Balonów", a za mną "Buraki", "Serce", "Klocki" i "Mamo, jest mi tu dobrze" (słucham 10 kawałków wyróżnionych przez Spotify). Wrażenia jak najbardziej pozytywne, zarówno od strony muzycznej, jak i tekstowej ("Buraki" i "Serce" ♥) . Na pewno będę się dalej wgłębiał w dyskografię. O, a teraz z głośników leci "Grubas gruby". Dzięki, Evi :) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted May 15, 2016 Cieszy mnie to niezmiernie, że ci się podoba :) Ja z kolei systematycznie biorę udział w konkursach Zenka, które organizuje w swojej audycji radiowej Masarnia u Zenka i udało mi się nawet wygrać płytę Korn ♥ A tu macie jeszcze najnowszy klip Kabanosa z udziałem Makaka :) [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek 121 Posted May 21, 2016 Jak na razie znam tylko niewielką część utworów, ale ich teksty wyglądają na prawdziwą kopalnię ciekawych cytatów :D 1 Share this post Link to post Share on other sites