Sølvi 237 Posted April 27, 2013 (Ciekawy sposób na poszerzenie muzycznych horyzontów ^.^ ) ZASADY: Co do zasad - osoba wygrywająca turę, wybiera sobie muzykę, którą chce otrzymać - może więc zażyczyć sobie konkretnego wykonawcę, ale również gatunek, piosenkę w określonym języku, bądź kojarzącą się z jakimś stanem, pogodą itp., wierzę w wyobraźnię uczestników. Zadaniem pozostałych graczy jest wyszukanie piosenek na YouTube.(każdy gracz po 1!) Po trzech zaproponowanych utworach, następuje casting na najlepszą, oczywiście może być ich więcej ale 3 to absolutne minimum (Po 48 godzinach wybiera się z 2 ^^). Ten, kto sobie zażyczył piosenkę danego wykonawcy, wybiera najładniejszą i przyznaje zwycięzcy jeden punkt. Zwycięzca ma teraz prawo ujawnić swoje życzenie odnośnie ulubionej nutki i napisać je w kolejnym poście P Dołączać się można zawsze, brać udział mogą wszyscy i w jakiej turze tylko chcą :) Przykład: A: mam ochotę na coś radosnego B: piosenka nr1 C: piosenka nr2 D: piosenka nr3 A: wygrywa C c 1pkt C: życzę sobie.... Zaczynam :> jakiś utwór z wiolonczelą poproszę :P Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted April 27, 2013 Apocalyptica - End of Me [video=youtube] Przepraszam, już poprawiłem :D Share this post Link to post Share on other sites
Invidia 621 Posted April 27, 2013 Niech będzie... [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted April 27, 2013 fajna zabawa :) podoba mi się :) [video=youtube] 2 Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted April 27, 2013 Evi wygrywa i dostaje jeden punkt ^.^ Evi - 1 (To chyba najlepszy utwór Nirvany, jaki znam ^^) Evi, czas na życzenie od Ciebie :P Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted April 27, 2013 ojej... no tego się nie spodziewałam, bo to nie taki typowy "wiolonczelowy" utwór ^.^ ale fajnie :) hmm... to ja poproszę coś z takim powerem, porządnym kopem, mocno wyeksponowaną perkusją... szukałam czegoś takiego jakiś czas temu, może wy mi pomożecie :) będę pewnie na forum dopiero w nocy :P więc macie trochę czasu :P Share this post Link to post Share on other sites
Izzy 699 Posted April 27, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=VC9L-BZ1PI0 1 Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted April 27, 2013 Tym razem ja rzucę Apo: [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted April 27, 2013 @Sionqa - super kawałek, uwielbiam go, mistrzostwo świata, ale dziś punkt dla TheEscapist - 1 :) dlatego, że tego jeszcze nie znałam i naprawdę ma kopa :) to dziś wieczorem Epica rządzi :) żeby już nikogo nie pomijać to Gunsi też świetni, ale chodziło mi raczej o większą, że tak powiem, sieczkę :P Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted April 27, 2013 To ja poproszę coś na poprawę humoru, bądź też coś cholernie ciężkiego. Coś co mi z mózgu zrobi sieczkę. (duże wymagania xD) Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted April 27, 2013 Oki ^^ Tylko jeszcze jedno proszę robić podsumowania punktacji ^.^ , czyli na chwilę obecną: Evi - 1 TheEscapist - 1 [video=youtube]http://youtu.be/OjGCLn_4LPU :-D Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted April 27, 2013 hard SOOOO HARD [video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Wnn47V09Q2M Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted April 28, 2013 Pomyślałam o Slayerze, ale nie chcę się powtarzać, więc niech będzie zabarwiony death'em Testament: [video=youtube] *** Jeszcze tak nawiasem: czy nie lepiej, zeby temat był w dziale ogólnomuzycznym, a nie hyde-parku? Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted April 28, 2013 Sionqa, nie, to do mnie nie przemawia w żaden sposób. Evi, Slayera znam :D Także punkt dostaje Freyja :D Evi - 1 TheEscapist - 1 Freyja - 1 Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted April 28, 2013 Jej, udało się ^^ Teraz mam problem co by tu sobie zażyczyć... może hmm... thrash metal, ale nie z USA :cool: Najlepiej coś z Europy. Share this post Link to post Share on other sites
Nymphetamine 958 Posted April 28, 2013 [video=youtube]ttp://www.youtube.com/watch?v=916ZjBkjR_s \m/ ! Share this post Link to post Share on other sites
pawel27g 57 Posted April 28, 2013 Evi wygrywa i dostaje jeden punkt ^.^ Evi - 1 (To chyba najlepszy utwór Nirvany, jaki znam ^^) Evi, czas na życzenie od Ciebie :P Nie zgadzam się z tym, Conver świetny ubóstwiam go, ale piosenka nie jest najlepsza Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted April 29, 2013 Sionqa napisał(a): Evi wygrywa i dostaje jeden punkt ^.^ Evi - 1 (To chyba najlepszy utwór Nirvany, jaki znam ^^) Evi, czas na życzenie od Ciebie Nie zgadzam się z tym, Conver świetny ubóstwiam go, ale piosenka nie jest najlepsza O gustach się nie dyskutuje :P [video=youtube] @Freya, a nie wiem, który jest odpowiedniejszy, jeśli chcecie to spróbuję napisać w tej sprawie ^.^ Share this post Link to post Share on other sites
prajs 0 Posted April 29, 2013 Jako , że od kilku dni słucham płyty AC/DC Flick Of The Switch to wklejam tutaj jeden z kawałków z tej płyty : [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted April 29, 2013 @MomoRochester - porządne łupnięcie i o to chodzi, jednak propozycja od @Sionqa mnie zagięła ^^ Ci Finowie są jednak nieźle zakręceni :D @prajs - kultowe AC/DC - wiadomo, tylko że ja prosiłam o thrash, a nie heavy ;) Podsumowanie punktacji: Evi - 1 TheEscapist - 1 Freyja - 1 Sionqa - 1 Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted April 29, 2013 Zapomniałam, że ten utwór ma głupi teledysk xD To ja poproszę piosenkę w języku polskim, gatunek - dowolny ;) Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted April 29, 2013 Teledysk teledyskiem, ale numer mi się spodobał ^^ [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted April 29, 2013 [video=youtube] Co mnie nazabijały na forum ... Tak się mnie skojarzyło. Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted April 29, 2013 Jak przeczytałam 'zadanie' od razu pomyślałam - Percival. Ale widze, że ktoś mnie ubiegł... :) [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites