Guest Morderczyni Posted April 19, 2013 Tak? O czym? Podoba się? Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted April 19, 2013 Zła i niedobra ja napiszę' date=' że tak zawsze może spróbować się zmienić, ale trzeba przede wszystkim chęci, których czasami nie ma (seria niepowodzeń przykładowo to dobry demotywator), przewodnik może ułatwić zadanie, ale niekoniecznie.[/quote'] Hej, no jasne zawsze można znaleźć dziurę w całym (jak zwkle ja, ale chyba tym razem wydaję się nadzwyczaj optymistyczna), ale kto nie próbuje, ten nie ma. A jak chęci nie ma, to o czym my tu w ogóle mówimy - żaden przewodnik, doradca, ktokolwiek nie pomoże. Nie będę już tego rozwijać - tak jak napisałam wcześniej' date=' nie przepadam za tego typu dyskusjami, bo pisząc łatwo o nieporozumienie[/quote'] Trochę rozumiem, bo to takie teoretyzowanie i gdybanie, ale czasem fajnie wymienić poglądy ;) Poza tym w pogadalni takie tematy wyglądają co najmniej dziwnie :o To ja też już kończę, żeby pogadalnia nie zrobiła się tematem o odpowiedzialności :P Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 1169 Posted April 19, 2013 Książka podzielona jest na rozdziały o Tom 1 Najdawniejsze tajemnice morderstw Toksyczne kobiety Szaleńcy Sprawa Rodzina mordowanie mężów żon Dzieci Zabójstwa polityczne Tom 2 Dzieci ofiary Zabójcy Kobiet Ciala w kufrach Morderstwo dla zysku Ksiażki mi się podobają i kupiłem je na promocji Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted April 19, 2013 Hej' date=' no jasne zawsze można znaleźć dziurę w całym (jak zwkle ja, ale chyba tym razem wydaję się nadzwyczaj optymistyczna), ale kto nie próbuje, ten nie ma. A jak chęci nie ma, to o czym my tu w ogóle mówimy - żaden przewodnik, doradca, ktokolwiek nie pomoże.[/quote'] Napisanie tego, a wykonanie w praktyce to różne dwie różne sprawy :P Wystarczą chęci - dla kogoś "tylko", dla innego "aż", a dla innej jednostki kompletnie niemożliwe do zrealizowania. Trochę rozumiem' date=' bo to takie teoretyzowanie i gdybanie, ale czasem fajnie wymienić poglądy [/quote'] Nie nie, bardziej chodziło mi o to, że po prostu na pewne tematy rozmawiać w miarę możliwości dyskutując, nie pisząc, moim zdaniem do mniejszej ilości zgrzytów dochodzi. To ja też już kończę' date=' żeby pogadalnia nie zrobiła się tematem o odpowiedzialności [/quote'] A ja wraz odpisałam, bo chcę się upewnić, że wszystko jasne ^^ Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted April 19, 2013 Wystarczą chęci - dla kogoś "tylko"' date=' dla innego "aż", a dla innej jednostki kompletnie niemożliwe do zrealizowania.[/quote'] W sumie i tak każdy przypadek należałoby rozpatrywac indywidualnie ;) Nie nie' date=' bardziej chodziło mi o to, że po prostu na pewne tematy rozmawiać w miarę możliwości dyskutując, nie pisząc, moim zdaniem do mniejszej ilości zgrzytów dochodzi.[/quote'] Trudno nie pisać, skoro jesteśmy na forum :P Spotkać się chętnie mogę (jak większość tutaj), ale praktycznie każdy tu mieszka w innej części Polski... Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted April 19, 2013 W sumie i tak każdy przypadek należałoby rozpatrywac indywidualnie O to mi się rozchodzi ^^ Trudno nie pisać' date=' skoro jesteśmy na forum [/quote'] Wiem, dlatego napisałam o preferencjach, ale przecież nikomu nic nie bronię i sama uczestniczę w dyskusjach ^^ Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted April 19, 2013 Sionqa - no to mamy pełną jasność i zgodność ;) Też uważam, że łatwiej się dyskutuje, niż pisze, ale cóż poradzić, gdy rozmówcy daleko? Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted April 19, 2013 Sionqa - no to mamy pełną jasność i zgodność Cieszę się ^^ Też uważam' date=' że łatwiej się dyskutuje, niż pisze, ale cóż poradzić, gdy rozmówcy daleko?[/quote'] Hmmm... coś w stylu konfliktu tragicznego mi się włączyło :happy: Dla mnie pogadalnia jest dla relaksu, a temat powiedzmy, że jest co najmniej pochmurny ^^ Share this post Link to post Share on other sites
Freyja 228 Posted April 19, 2013 Hmmm... coś w stylu konfliktu tragicznego mi się włączyło XD chyba aż taki tragiczny nie jest, jakoś porozumieć się przecież można Dla mnie pogadalnia jest dla relaksu' date=' a temat powiedzmy, że jest co najmniej pochmurny ^^[/quote'] A bo i aura dzisiaj taka deszczowa, może to stąd? :P WIEM: nie ma Szymka! Od razu byłoby 10 nowych stron w pogadalni o... czym MEGA tym razem? Share this post Link to post Share on other sites
Invidia 621 Posted April 19, 2013 Nie wiem, co mogło by być MEGA. Ale przed chwilą z nudów obejrzałam "Alicję w Krainie Czarów" i cały czas zamiast Kapelusznika widziałam Adriana :dodgy: on ma na mnie zły wpływ. Mój chomik właśnie wpiernicza mega marchewkę. Ona naprawdę jest mega xd Nudna jestem. Idę pograć w karty. Share this post Link to post Share on other sites
Ancient 322 Posted April 19, 2013 http://pl.wikipedia.org/wiki/Stereotyp I co wy wyprawiacie teraz? Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted April 19, 2013 XD chyba aż taki tragiczny nie jest' date=' jakoś porozumieć się przecież można [/quote'] To była hiperbola z mojej strony :P A bo i aura dzisiaj taka deszczowa' date=' może to stąd? [/quote'] Oddaj chmurki ^^ U mnie gorąco :( WIEM: nie ma Szymka! Szymek na Suomi przecież ^^ Nudna jestem. Idę pograć w karty. Trzeba się kiedyś na kurniku wyzwać na pojedynek :happy: Share this post Link to post Share on other sites
Maggie 338 Posted April 19, 2013 A no właśnie, jak mogłam zapomnieć, że oni na Suomi balują, przecież Pan Szymon tyle się chwalił xD. Btw. Był ktoś kiedyś na takim wydarzeniu? Bo ja nieobeznana, jestem ciekawa jak to się odbywa. Share this post Link to post Share on other sites
Prezes42 5 Posted April 19, 2013 Wiosna przyszła i dopiero co ogarnąłem tylko pogadanie ;-) Invidia jak chcesz pisać takie chwalebne poematy to polecam trylogię Nienackiego Dagome iudex ;-) Co do szalonego pomysłu duszenia dziewczyn to nie pozwalam ;-) Bo wszyscy dobrze wiedzą iż Kobiety są kwiatem życia mężczyzny i gdyby nie one nasze życie było by tylko odcieniami szarości nie wartymi przeżycia ;-) Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted April 20, 2013 wstałam i idę się edukować. jak można w sobotę przed 8 nie spać... Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted April 20, 2013 Pomyśl, że ja wstałam przed siódmą. Powodzenia. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted April 20, 2013 Udało mi się pobrać "Once Upon A Nightwish" po angielsku, wersja skan-ebook z chomikuj. Ktoś chce na e-maila? Muszę to przetworzyć. Poczekajcie chwilę. Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted April 20, 2013 Oczywiście, że chcę ;) magdalena.nieminen@rocketmail.com Share this post Link to post Share on other sites
Guest Simo Posted April 20, 2013 Szymek_woj@wp.pl Również poproszę. Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted April 20, 2013 Ja posłałam maila na PW ^^ Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted April 20, 2013 To musicie poczekać. To ma 182 strony, a ja przerobiłam dopiero 15. Share this post Link to post Share on other sites
Ancient 322 Posted April 20, 2013 Co do szalonego pomysłu duszenia dziewczyn to nie pozwalam ;-) No właśnie, jak tak można? Bo wszyscy dobrze wiedzą iż Kobiety są kwiatem życia mężczyzny i gdyby nie one nasze życie było by tylko odcieniami szarości nie wartymi przeżycia ;-) Co by do było jak by nie było? @Morderca A co wy przerabiacie? Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morderczyni Posted April 20, 2013 Ancient. Mam w posiadaniu skan-ebook "Once Upon A Nightwish" po angielsku, ale poczta nie chce wysłać, bo to ma prawie 160MB. Przerabiałam to na jpg, które połączyłam w 4 archiwa rar. Zaraz wam wyślę. Share this post Link to post Share on other sites
NightwishAnka 480 Posted April 20, 2013 Morderco też możesz mi wysłać? anus@opoczta.pl Share this post Link to post Share on other sites
Ancient 322 Posted April 20, 2013 A dużo ma stron? Skoro niema po polsku, to dlaczego pobrałaś z chomikuj? A ja znalazłem pdf: http://www.mediafire.com/?tn0hmfhhq9r4kqc Jak chcesz to wrzucaj pliki, ale znalazłem dość dużo linków. http://ebookee.org/Once-Upon-A-Nightwish_605505.html http://filetram.com/mediafire/once-upon-a-nightwish-pdf-8969516796 https://www.google.pl/search?q=skan+ebook+once+upon+nightwish&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a A nie wiem co to jest http://www.bazillionpoints.com/files/BazillionPoints-Nightwish-chapfiveexcerpt.pdf ? p.s. skan ebooka? :D jak można zeskanować ebook, skan w postaci ebook Share this post Link to post Share on other sites