Endless Forms 1 Posted November 9, 2017 Witajcie! Otóż nie, wcale mi się nie nudzi! Jestem ciekawy, jakie są wasze 3 ulubione albumy Nightwish! Napiszcie, co was w każdym urzeka, a co nie podoba. Czekam na wasze odpowiedzi! :D Dodatkowo jest ankieta! Proszę, żeby każda osoba zagłosowała na 3 albumy! Dziękuję! Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted November 13, 2017 1) IM 2) Once 3) OB/ EFMB Miały być trzy, ale co do trzeciego miejsca nie jestem się w stanie zdecydować. ;) Share this post Link to post Share on other sites
Endless Forms 1 Posted November 13, 2017 Widzę, że jak na razie, sytuacja wygląda następująco: 1. Once 2. Imaginaerum 3. Endless Forms Most Beautiful Share this post Link to post Share on other sites
hietAla 1514 Posted November 17, 2017 1. IM/Oceanborn 2. Century Child 3. Once Trudny wybór ;) Share this post Link to post Share on other sites
DarkMoonlight 7 Posted November 18, 2017 Oceanborn Century child Once 1 Share this post Link to post Share on other sites
LuciferMorningStar 396 Posted November 20, 2017 1. Imaginaerum 2. Endless Forms Most Beautiful 3. Dark Passion Play Share this post Link to post Share on other sites
Taiteilija 2754 Posted December 3, 2017 1. Imaginaerum 2. Oceanborn / Wishmaster 3. Endless Forms Most Beautiful Z całym szacunkiem, ale ja nie jestem w stanie wybrać trzech. To byłoby niesprawiedliwe i ogólnie demoniczne! :D Mam ulubione cztery albumy i oto one. OB i WM właściwie postrzegam w tej samej niejako kategorii, mimo że oba albumy mocno się od siebie różnią. Najłatwiej jednak wybrać mi było faworyta. Miejsce pierwsze, czyli IM to absolutny pewnik. Najbardziej, moim zdaniem, magiczny i wręcz fabularnie spójny album NW. Ponadto jest to ciekawy ewenement, jeżeli o mój gust nightwishowy chodzi, bo Anette zdecydowanie nie jest moją ulubioną wokalistką, a jednak mój ulubiony album to ten, na którym śpiewa właśnie ona. Tu dała niezły popis zdolności wokalnych, udowadniając, że nawet dość przeciętny głos może być wieloaspektowy przy odrobinie chęci i kreatywności. ;) Share this post Link to post Share on other sites
Endless Forms 1 Posted December 3, 2017 Wiem, że ciężko, ale jakbym dał TOP 5, to by tak samo było. Share this post Link to post Share on other sites