Sumek95 30 Posted April 3, 2016 Cześć. Jako, że do tego wydarzenia zostało już niewiele czasu, chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś z tego wspaniałego forum pojawi się właśnie tego dnia na koncercie WT? Samemu to jakoś tak dziko, fajnie by było iść z kimś. :) Share this post Link to post Share on other sites
Ivaa 31 Posted April 3, 2016 Gdyby wybrali sobie inną datę niż 1.05,dzień po koncercie Lamberta w Wawie,leciałabym jak na skrzydłach,a tak.. po raz kolejny omija mnie okazja zobaczenia ich na żywo :P s*it happens Share this post Link to post Share on other sites
Ada28 368 Posted April 4, 2016 Ja się wybieram :) Myślę, że damy radę zorganizować kulkuosobową grupkę i spotkać się na miejscu. Byłoby miło :) Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted April 5, 2016 Ja się wybieram (mam niecałe 500m z domu, więc to by była hańba nie iść. Właściwie z okna bym ich słyszała :v). Możemy się zebrać pod Halą Stulecia i stamtąd pójść razem :)) PS pragnę też przypomnieć, że oprócz WT gra też Dragonforce i Bullet for my Valentine. Tych ostatnich nie znam (tylko z nazwy), ale jak się będzie do tego dało zrobić w miarę znośne pogo, to się nie obrażę :D Share this post Link to post Share on other sites
Ada28 368 Posted April 6, 2016 Jeśli dobrze pamiętam, Bullet For My Valentine gra we Wrocławiu nie w maju, tylko 27 sierpnia, podczas imprezy na której zagra też Rammstein. Z WT występuje Guano Apes :-) Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted April 6, 2016 Jeśli dobrze pamiętam, Bullet For My Valentine gra we Wrocławiu nie w maju, tylko 27 sierpnia, podczas imprezy na której zagra też Rammstein. Z WT występuje Guano Apes :-) A, chyba, że tak. To Guano Apes też nie pogardzę, chociaż też nie znam ani jednej ich piosenki :) Share this post Link to post Share on other sites
Sumek95 30 Posted April 6, 2016 Oprócz tych zespołów, ma być jeszcze Dżem w tym dniu. Także fajnie byłoby moc ich posłuchać na żywo. Mam tylko nadzieję, że nie będą się zazębiać te dwa występy. Trzeba poczekać na rozpiskę godzinową. :( Share this post Link to post Share on other sites
Ada28 368 Posted April 7, 2016 Jeśli dobrze pamiętam, Bullet For My Valentine gra we Wrocławiu nie w maju, tylko 27 sierpnia, podczas imprezy na której zagra też Rammstein. Z WT występuje Guano Apes :-) A, chyba, że tak. To Guano Apes też nie pogardzę, chociaż też nie znam ani jednej ich piosenki :) Jeśli chodzi o GA, polecam płytę "Proud Like a God" - stara, ale najlepsza. Próbowałam słuchać nowego materiału, ale nie bardzo mi podszedł. Jednak ten pierwszy album, dzięki któremu zyskali sławę, chyba pozostanie numerem jeden w ich dorobku (y) Myślę, że na pewno zagrają z niego kilka piosenek :) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted April 30, 2016 To z kim się jutro widzę we Wrocławiu pod Halą Stulecia? Mnie na pewno znajdziecie, będę miała na sobie czarną kurtkę jeansową z wielkim białym napisem "UNFOLLOW" na plecach. Najprawdopodobniej ::) Albo kurtkę skórzaną jak będzie zimno :) A jak ktoś chce mój numer telefonu, żeby się skontaktować albo znaleźć, to pisać proszę do prywatnej skrzynki :D Share this post Link to post Share on other sites
beatag60 2263 Posted May 2, 2016 Koncertowe emocje już za Wami. Sporo internetowych znajomych gościło we Wrocku. Jakie wrażenia? A może ktoś pokusi się o napisanie relacji z koncertu i umieścimy na stronie i w gazetce? Tymczasem prezentuje setlistę, mnie się podoba:) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted May 3, 2016 Ja mogę napisać relację z koncertu, jak wrócę trochę bardziej do świata żywych, bo od wczoraj jedyne, na co mam siłę, to leżeć na kanapie i leczyć zakwasy. Zakwasy w szyi od headbangowania, ramię czerwone (nadal) od bransoletek z kolcami ludzi, którym zdarzyło się być w pogo obok mnie i skurcz tężcowy zupełny w prawej łydce podczas Sinead (ponieważ do tego disco kawałka grzechem byłoby nie pójść w pogo :)) Jestem w takim stanie, że żeby mnie gdziekolwiek przemieścić, trzeba mnie przenieść, ale był to jeden z najlepszych koncertów, na jakich byłam. Nie wiem nawet czy nie przebił radosnego cancana z kompletnie nieznanymi ludźmi na Ursynaliach na NW do Over the Hills and Far Away. :D 3 Share this post Link to post Share on other sites
Ada28 368 Posted May 3, 2016 Ja chętnie opiszę swoje wrażenia. Zacznę od tego, że był to mój pierwszy koncert Within Temptation. Postanowiłam wziąć w nim udział z racji tego, że od wrocławskiej Hali Ludowej dzieli mnie przysłowiowy "rzut beretem". Z drugiej strony grzechem byłoby wspomnianego koncertu nie "zaliczyć" z uwagi na gwiazdy, które występowały. Powiem szczerze: mimo kilku podejść do muzyki WT nigdy nie zostałam ich wielką fanką. Jednak na kilka tygodni przed majówką wróciłam do ich twórczości i wałkowałam dyskografię przez parę tygodni, ponieważ nie lubię chodzić na koncerty nieprzygotowana. I udało mi się to, co nie udało się wcześniej - przekonałam się i polubiłam większość utworów. Miałam swoje typy, jeśli chodzi o wykonania na żywo. Tak cudownie się stało, że większość z nich usłyszałam :) Jako osoba stojąca nieco na uboczu grupy oddanych fanów, nieznająca na pamięć tekstów piosenek i niewyczekująca początku koncertu przy barierkach, nie miałam pojęcia, jakie show zaprezentuje zespół. Postanowiłam dać się ponieść fali emocji rozentuzjazmowanego tłumu, który sprawiał, że Hala Ludowa drżała w posadach. Nie będę tu opisywać przebiegu całego koncertu, bo nie dałabym rady. Powiem tylko, że moje wrażenia zarówno w trakcie, jak i po zakończeniu koncertu WT, były bardzo pozytywne. Począwszy od strony technicznej (doskonałe nagłośnienie i szybkie usunięcie usterki jednego z głośników), poprzez aranżację sceniczną (telebimy na scenie, podwyższenie, na które od czasu do czasu wskakiwała Sharon, dzięki czemu mogli ją widzieć wszyscy), aż po to, co najważniejsze - muzykę, która oczarowywała selektywnym brzmieniem instrumentów i czystym, dźwięcznym wokalem Sharon. W dwóch słowach mogę powiedzieć: ZNAKOMITE SHOW. Jedyne, czego mi zabrakło, to duet "The Whole World Is Watching" z Piotrem Roguckim. Bardzo na niego liczyłam, ale Piotr niestety nie dojechał i zespół zaprezentował ten utwór w wersji akustycznej. Pięknym akcentem było wykonanie "The Last Dance", na specjalną prośbę polskich fanów :) Podsumowując - mimo, że stałam dość daleko od sceny i ledwo mogłam się ruszać ze względu na ścisk, bawiłam się świetnie! Na koniec dodam, że udało mi się spotkać i poznać kilkoro z nas, co było niezwykle miłym i pozytywnym doświadczeniem. Wiem, że było nas we Wrocławiu więcej, ale w takim zgiełku i tłumie trudno było się odnaleźć. Mam nadzieję, że uda się następnym razem :) Pozdrawiam wszystkich koncertowiczów :) 3 Share this post Link to post Share on other sites
Ancient 322 Posted May 3, 2016 Jestem miło zaskoczony wyczynem zespołu. A nawet dali tyle czadu, co Delain w Progresji.I wszystko było miodnie słychać :) A tu fotki z niespodziewanego spotkania: https://goo.gl/photos/CnxRMrt5XBVJfBZA7 4 Share this post Link to post Share on other sites
Sumek95 30 Posted May 4, 2016 Będę bardzo miło wspominać ten wieczor. Bardzo dobre widowisko moim zdaniem. I ta Sharon... ♥ Piękny głos. O sile jej wokalu niech świadczy fakt, że moja dziewczyna, która wręcz nie cierpi śpiewających kobietz przekonała się do niej. I mimo, że na początku może nie bawiła się za dobrze, to potem jak już wpadła w rytm, to podobnie jak ja, nie chciała, aby to widowisko się kończyło. :) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted May 6, 2016 Jestem miło zaskoczony wyczynem zespołu. A nawet dali tyle czadu, co Delain w Progresji.I wszystko było miodnie słychać :) A tu fotki z niespodziewanego spotkania: https://goo.gl/photos/CnxRMrt5XBVJfBZA7 Omatko, Ancient! Nie poznałam Cię wtedy ::D Dzięki za zdjęcia ^^ Share this post Link to post Share on other sites
Freerunner 0 Posted November 14, 2018 Hej, od niedawna jestem w zespole grającym muzykę inspirowaną takimi zespołami jak Nightwish czy Within Temptation i chciałem Was zapytać, czy macie jakieś odczucia odnośnie do technicznych aspektów koncertów tych zespołów? Szukamy odpowiedniej wypożyczalni nagłośnienia i w ogóle rad czy sugestii. Mamy póki co na oku tę firmę, ale chętnie zdamy się na odczucia i wrażenia stałych bywalców koncertowych :) Z góry dziękuję i do zobaczenia pod sceną! Share this post Link to post Share on other sites