Ares 1858 Posted January 18, 2014 Wystarczy to obejrzeć ;) Ma do siebie spory dystans jak Floor czy Marco ;) [video=youtube] [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted May 13, 2015 Nówka od Kredek. :) [video=youtube] 2 Share this post Link to post Share on other sites
Evi 1960 Posted May 14, 2015 Wyglądu wokalisty komentować nie będę :P Teledysk... ciekawy. A sam kawałek? W ich stylu. Jest moc, jest darcie ryja i piski Daniego :D czyli wszystko za co lubię CoF. Tylko że niczym za bardzo ten kawałek się nie wyróżnia. Jest po prostu taki, jakiego mogłam się spodziewać ;) Share this post Link to post Share on other sites
Seppo 265 Posted June 20, 2015 W końcu odrosły mu włosy, bo w krótkich wyglądał jak kręgiel :D A kawałek nie jest zły, może po kilku odsłuchaniach mi się bardziej spodoba. 3 Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted June 25, 2015 Nowa piosenka. :) [video=youtube] 2 Share this post Link to post Share on other sites
Eclipse 226 Posted June 25, 2015 Ares, wielkie dzięki za udostępnienie tych dwóch piosenek (a szczególnie tej pierwszej), bo się wzięłam teraz za Kredki. :happy: 1 Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted June 29, 2015 Kolejna piosenka Kredek. :) [video=youtube] 2 Share this post Link to post Share on other sites
Lucid Dreamer 186 Posted June 30, 2015 Ten zespół jest satanistyczny! Okropny... Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted June 30, 2015 Ten zespół jest satanistyczny! Okropny... Niech mnie piekło pochłonie! :D Bo ich uwielbiam. ♥ 4 Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted July 2, 2015 Cradle of Filth wystąpią na jednym koncercie w Polsce: 12 listopada w Katowicach. Co do nadchodzącej płyty, to z nowych numerów bardziej podoba mi się "Enshrined in Crematoria". Szkoda, że nie ma nigdzie dostępnego tekstu, bo podejrzewam, że z nim utwór by jeszcze zyskał. 2 Share this post Link to post Share on other sites
Ares 1858 Posted December 4, 2015 Kredeczki serwują nam nowy teledysk. :) [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted September 15, 2016 Chciałem napisać, że najnowsze Kredki, a to w sumie płyta ma już rok, choć dopiero teraz po nią sięgam, tak czy siak, ostatnie CoF najlepsze od czasów Nymphetamine z 2004 roku, a klimat nawet jeszcze bardziej jak z przełomu wieków. Nie spodziewałem się takiej dobrej płyty, do tego produkcja mięsista, masywna, klarowna, potężna, co wyróżnia ten album w ich dyskografii. Trochę brak jakiegoś killera, ale i tak słuchałem z dużą przyjemnością. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Lucid Dreamer 186 Posted June 16, 2017 Co niektórzy mogą mieć powody do radości bo kredki wydają nową płyte 22go Września :D https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10154760457219077&substory_index=0&id=6514209076 Share this post Link to post Share on other sites
LuciferMorningStar 396 Posted July 11, 2017 [video=youtube] Nowy singiel, według mnie wypada nieco gorzej od utworów z poprzedniej, nie mniej jednak, jest kapkę orkiestracji, progresywne riffy a chóry są arcyklimatyczne ;) Share this post Link to post Share on other sites
Lucid Dreamer 186 Posted July 13, 2017 Płyta wyciekła ponad dwa miesiace przed fizyczną premierą ; D Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted July 16, 2017 Na mnie ten singiel też zrobił dobre wrażenie. O dziwo, wokal Daniego jest jakiś przejrzysty i klarowny (oczywiście jak na tę konwencję), bo rozumiem niemal każde słowo :D. Zobaczymy, jaka będzie reszta utworów na płycie. Share this post Link to post Share on other sites
Maciek 1188 Posted August 27, 2017 [video=youtube] Kolejny singiel promujący nadchodzący krążek. Jeszcze lepszy niż poprzedni. Kredki w ostatnich latach jakiś renesans sił twórczych przeżywają. ;) Share this post Link to post Share on other sites