Ancient 322 Posted February 19, 2013 Ten projekt słucham tak samo długo jak Nightwish czy Within Temptation. Lubię go słuchać, najlepiej gdy medytuję. Na temat samego projektu: Ogólnie to jest ambient, jak dla mnie najlepiej dobrane nazewnictwo. Autorem i głównym napędem jest Norweg Oystein Ramfjord. Utwory z chórami i pojedynczy śpiew, oba nie słowne. Jest kilka utworów ze śpiewem tekstowym, nie wszystkie są w tych samych językach. Znajdują się tam czasem nietypowe dźwięki, są to takie które spotykamy na co dzień: deszcz, udeptywany śnieg, tykający zegar. Wydane albumy przez ten projekt: Autumne Interlude - jako pierwszy album Odonata (2001) Aphelion (2003) Evermind (2004) Emblem (Selected Pieces) (2006) Isabliss (2008) Aurorae EP (2012) Oficjalna strona: http://amethystium.com/ [video=youtube] [video=youtube] [video=youtube] [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted February 28, 2013 Znam, ale bardzo słabo. Tylko parę pojedynczych utworów. Ancient jakieś utwory w stylu 2 i 4 ? Postaram się z tym zapoznać głębiej w najbliższym czasie :) Share this post Link to post Share on other sites
Ancient 322 Posted February 28, 2013 Autumn Interlude to dosyć specyficzny utwór :) może i to Jak chcesz zobacz Dreamdance, najbardziej mi się spodobał. :) Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted February 28, 2013 Ad Astra ciekawie się zaczyna. Przyjemny utwór. Z tych co ja znam, ubóstwiam: [video=youtube] Ogólnie lubię ambient, ale troszkę od niego wymagam, więc będę musiała poszukać, czegoś podobnego do tego co wcześniej wspomniałam i do tej nutki. Bynajmniej, ciekawy projekt :) Dzięki za propozycje utworów :) Share this post Link to post Share on other sites
Ancient 322 Posted February 28, 2013 Wiesz co zobacz może Era ci się spodoba, taki klimacik: album Looking From East Jak lubisz muzykę klasyczną Era się ci spodoba. W Withdrawal widzę instrument który mi się kojarzy ze wschodem :) Ja szukam jeszcze Mrocznego Ambientu. Share this post Link to post Share on other sites
Sølvi 237 Posted February 28, 2013 Era - znam i lubię :P Ja szukam jeszcze Mrocznego Ambientu. Co powiesz na to :> ? Share this post Link to post Share on other sites
Ancient 322 Posted March 1, 2013 Jest dość prosty, jak prosty anie chce się zagłębiać w mroczny klimat. Fajnie się słucha, ale mało, prawie nie ma instrumentów. https://www.youtube.com/watch?v=ZGIxu2U4pd4 Kiedyś to znalazłem, co nie co jest fajne. spotify:user:1168165951:playlist:50I6txo77QXlA3kFf3aE8f A tu paru artystów. spotify:user:1168165951:playlist:5TpaiKhJopCYcRVr44Rs1k I play lista która znalazłem. Share this post Link to post Share on other sites
Ancient 322 Posted May 3, 2014 Jeśli uwielbiacie Amethystium to na pewno wiecie o nowym albumie, który ja oczekiwałem z niecierpliwością Co ciekawe album nie zawiera wszystkich utworów z najnowszego EP czyli Aurorae EP Czyli "Outro" co to oznacza nie wiem, ale może coś z tego będzie :) http://amethystium.com/news/transience-preview/ [video=youtube] Jak dla mnie jest tak bardzo podobny do reszty, a za razem inny. I bardzo mi się podoba :) Dalszy ciąg fantastycznej opowieści. Zapraszam do słuchania Transience od Amethystium: Share this post Link to post Share on other sites