LucidDreamer 364 Posted April 1, 2016 Zespół z gatunku melodic death metal, założony w Gothenburg (Szwecja), latem 2001 roku przez perkusistę Johna Alfredssona i wokalistę Christiana Rimmi. Początkowo nosili nazwę Lost Soul. Obecny skład: Johannes Michael Gustaf Eckerström - wokal John Alfredsson - perkusja Jonas Jarlsby - gitara, wokal wspierający Henrik Sandelin - gitara basowa Tim Öhrström - gitara Dyskografia: 4 Reasons to Die (EP - 2004) Personal Observations (Démo - 2004) Thoughts of No Tomorrow (CD - 2006) Schlacht (CD - 2007) Avatar (CD - 2009) Black Waltz (CD - 2012) Hail The Apocalypse (CD - 2014) W tym roku ukaże się nowy album - Feathers & Flesh. Niestety w Internecie jest bardzo mało informacji o tym zespole. Serdecznie zapraszam Was do przesłuchania kilku ich piosenek. Mi nie od razu przypadli do gustu, lecz im bardziej się zagłębiałam w ich twórczość, tym bardziej mi się ta muzyka podobała. :) Oto trzy utwory z nadchodzącego albumu :) The Eagle Has Landed "Regret" & "House of Eternal Hunt" For The Swarm A teraz parę starszych piosenek :) Torn Apart 'Let it Burn' Black Waltz Hail The Apocalypse I na koniec moje dwa ukochane numery ♥ Bloody Angel Smells Like a Freakshow To tyle ode mnie - życzę miłego słuchania. Może, niektórym akurat przypadnie do gustu Avatar :) Share this post Link to post Share on other sites
LucidDreamer 364 Posted April 4, 2016 Za zgodą Johannesa Eckerströma (wokalisty) stworzyłam pierwszy polski fanpage zespołu AVATAR. Zapraszam wszystkich fanów (i nie tylko) do polubienia :D https://www.facebook.com/AvatarPolishFansite/ Share this post Link to post Share on other sites
LucidDreamer 364 Posted March 23, 2018 12 stycznia tego roku ukazał się nowy album zespołu zatytułowany "Avatar Country". Zawiera on 10 tytułów, z czego tylko 6 to piosenki. Po tym jak na poprzedniej płycie "Feathers & Flesh" panowie szukali "New Land" dla swojego królestwa, w końcu znaleźli. Nowe wydawnictwo w całości poświęcone jest Królowi, w którego wciela się gitarzysta Avatar - Kungen, co po szwedzku znaczy właśnie "król". Album był poprzedzony dwoma utworami promującymi - "A Statue Of The King" oraz "The King Wants You". [video=youtube] [video=youtube] Share this post Link to post Share on other sites
LucidDreamer 364 Posted October 3, 2018 DOCZEKALIŚMY SIĘ! Zespół zagra 2 lutego w warszawskim klubie Stodoła w ramach europejskiej trasy 2019! Obiecali, że się postarają u nas zagrać i dotrzymali słowa ♥ Share this post Link to post Share on other sites