PaulaEija 1628 Posted January 13, 2016 To chyba jedno z moich najciekawszych odkryć ubiegłego roku. Zespół pochodzi z Wielkiej Brytanii i gra indie rocka, trochę alternatywnego. Ciekawe, klimatyczne brzmienie, takie w Trójkowym stylu (3. radia, nie szkoły ♥) i zupełnie genialnego i nietypowego wokalistę (i nie chodzi mi o to, że jest czarnoskóry, tylko że ma wyjątkowy głos, nie jestem rasistką xD)... Ich muzyka często ląduje w soundtrackach, np. Suits czy White Collar. A teraz kilka najznańszych kawałków: [video=youtube] [video=youtube] [video=youtube] [video=youtube] [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
Sami 3171 Posted January 14, 2016 Uwielbiam ich :D I znam od stu lat. Kiedyś Spotify mi ich podrzucił, jak słuchałam playlisty 'pokrewnych do The Neighbourhood". I faktycznie. Ich muzyka jest dziwna, ale jest świetna. Jest inna i przypuszczam, że dlatego mi się tak podoba :) Plus - Słyszałam The Heavy w zwiastunie the Hateful Eight. Ciekawe czy w soundtracku też są... :) Moje ulubione to [video=youtube] [video=youtube] 1 Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted February 5, 2016 Wygląda na to, że teraz wydają coś nowego, bo właśnie Spotify podrzucił mi nowy singiel: [spotify]spotify:track:70YGnz3EW2xcltEoysiDLK[/spotify] Całkiem przyjemne, rytmiczne, tylko trochę mi za mało głównego wokalu... Ale i tak polecam! ^^ 1 Share this post Link to post Share on other sites
PaulaEija 1628 Posted August 17, 2016 Okazuje się, Proszę Państwa, że The Heavy wydało nową płytę. W kwietniu. Ale jak dla mnie nowa, bo słucham jej pierwszy raz. Brzmi całkiem ciekawie, chociaż jestem przy trzeciej piosence i niczego nie urywa. Ale idealne na tło do... wszystkiego. Na soundtrack na pewno - ciekawe, gdzie go niedługo usłyszymy... [spotify]spotify:album:6PlWoMmg7iwVAgUwh5UCgL[/spotify] Chociaż nie. Zmieniam zdanie. Utwór numer trzy, "Not the One" jest całkiem wciągający. Może będzie więcej takich. :) Share this post Link to post Share on other sites